IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Feronia

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Ekim 2018, 14:52   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Boy uzatan yiyecekler nelerdir?




Boy uzatan yiyecekler nelerdir?


Boy, tüm kişilerin merak ettiği bir konudur. Boy uzunluğunun %80 genetik olduğu, yani anne baba tarafının uzun veya kısa olmasının sizin boy uzunluğunuzu da belirlediği bilinmektedir. Özellikle çocukların ve ergenlik çağında olan kişilerin boyları hala uzayabilir ve boy uzatan yiyecekler, burada büyük bir önem taşımaktadır. Peki boy uzatan yiyecekler nelerdir?


Boy uzaması, hipofiz bezi tarafından salgılanan büyüme hormonu sayesinde gerçekleşir. Bu sebeple, bu hormonun fonksiyonlarını düzgün şekilde yerine getirmesine yardımcı olacak yiyecekler tüketmek önemlidir. Bilimsel olarak erkekler yaklaşık olarak 25 yaşına kadar, kadınlar ise ortalama 20 yaşına kadar uzamaya devam eder. Araştırmalar sonucu boy uzunluğunun %80 genetik olduğu söylenmektedir. Bu durum anne baba tarafının uzun veya kısa olmasının sizin boy uzunluğunuzu da belirlediği görülmektedir. Özellikle bu noktada beslenmenin etkisinin ise %20-%40 olduğu bilgisi yer almaktadır. Peki boy uzatan yiyecekler nelerdir? İşte boy uzatan yiyecekler...


Süt

Süt, içerdiği kalsiyum sayesinde kemiklerin büyümesi ve güçlenmesinde çok etkili olduğu kadar, boy uzamasına da yardımcı olur. Güney Dakota Eyalet Üniversitesi'nde yapılan araştırmada kalsiyum açısından zengin gıdalarla beslenen çocukların, yetersiz kalsiyum alanlara göre daha uzun boylu olduğu görülmüştür. Sütün içerisinde kalsiyum depolarını koruyan A vitamini bulunur. Bu vitamin kemiklerin uzamasına yardımcı olur. Bu nedenler boyunuzun uzaması için günde en az 2-3 barda süt içmeniz gerekebilir.

Süt ürünleri

Peynir, yoğurt, kaşar, ayran, lor, ekşimik, krema, dondurma gibi süt ürünleri A,B,D ve E vitamini açısından zengindir. Süt ürünleri ayrıca protein, D vitamini ve kalsiyum içerir. D vitamini bu noktada boy uzaması için çok etkili bir vitamin kaynağıdır. D vitamini eksikliği boyun uzamamasına, kısa kalmasına neden olabilir. Bu nedenle D vitamini eksikliğinizi mutlaka kontrol ettirin.

Tavuk eti ve balık

Tavuk eti ve balık en güçlü proteinler arasındadır ve boy uzatan bir besin kaynaklarıdır.. Proteinin vücuttaki görevi doku ve kas oluşturmak, kemiklerin uzamasına yardımcı olmaktır. Boyunuzun uzaması için tavuk ve balık yemeye özen gösterin.

Yumurta

Yumurta akı %100 proteinden oluşur ve B12 vitamini içerir. Bu besin maddelerinin kaynaklarından olan yumurta boy uzatan besinler arasında yer alır.

Muz

Muz en güçlü potasyum minerali kaynaklarındandır. Potasyum, kemikler güçlenmesinde ve boy uzamasında önemli rol oynamaktadır. Boyun uzaması için her gün 1 tane muz yemeğe özen gösterin.

Yulaf ezmesi

Bu harika besin kas kütlesini artırmaya ve yağ oranını düşürmeye yardımcı olur. Uzmanlar boyun uzaması için her gün kahvaltıda 50 gram yulaf tüketmeyi tavsiye ediyor.

Havuç

Havuç da boy uzatan yiyecekler arasındadır. A vitamini ve C vitamini için mükemmel bir besin kaynağı olan havuç, kemiklerin güçlenmesinde ve sağlıklı olmasında önemli rol oynamaktadır.

Kuruyemişler

Fıstık, kabak çekirdeği, badem, fındık gibi kuruyemişlerde boy uzatan, vücut dokularını onarmaya yardımcı olan ve yeni dokuların oluşumunu sağlayan sağlıklı yağlar ve amino asitler bulunur. Günde 1 avuç kuruyemiş yemek boyunuzun uzamasında etkili olacaktır.

Pembenar

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
boy, boy uzatan yiyecekler, boy uzatmak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sindirim sistemini hızlandıran yiyecekler nelerdir sindirim sistemini düzenleyen besinler nelerdir? Sanem Sağlık Köşesi 0 08 Mart 2018 15:19
9 cm Boy Uzatan Kür Lcia Sağlık Köşesi 9 21 Şubat 2015 14:54
İştah kpatan yiyecekler nelerdir? Tufan Sağlıklı Bakım Önerileri 0 15 Ağustos 2014 08:29
İngilizce Yiyecekler, Food (Yiyecekler) Violent İngilizce 0 22 Şubat 2014 16:14
Lifli Yiyecekler Nelerdir Ne işe Yarar? Liaaa Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 17 Ekim 2012 18:49