IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By YaRen

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Mayıs 2019, 09:23   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kan Grubuna Göre Diyet





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


O Grubu: Tahıl ürünleri, baklagilleri mümkün olduğu kadar az kapsamaktadır. O grubu olanlar için kilo alımındaki en büyük faktör, buğday tohumu ve tam buğday ürünlerinde bulunan glütendir. O kan grubuna dahil olanların bol bol deniz ürünleri, iyotlu tuz, karaciğer, kırmızı et, ıspanak ve brokoli ile beslenmeleri önerilmiştir. Süt ürünlerinden, yumurtadan, deniz kabukluları, kalamar, lahana ve karnıbahardan uzak durulmalıdır. Süt ve süt ürünlerinin de metabolizmalarını yavaşlattığı öne sürülür. Domates, A ve B grubu olanların sindirim sistemine zararlıdır. Ancak, O grubu olanlar domates yiyebilir.

A Grubu: A grubundaki kişiler kırmızı et yedikleri zaman ağırlık hissederler, enerji kaybına uğrarlar, vejeteryan beslenmelidirler. A grubundakilerin süt ve süt ürünlerini sindirmeleri de zor olur. Et yerine haftada 2-3 kez balık veya tavuk eti yenilebilir. Sebzelerin mümkün olduğunca doğal olmalarına özen gösterilmelidir. A grubundakilerin sebze ağırlıklı yemek listelerinde biber, domates, patates ve lahana yer almamalıdır. Havuç, balkabağı ve ıspanak bu kan grubu için çok yararlı besinler arasında gösterilebilir. Kabak çekirdeği, ay çekirdeği, badem, ceviz gibi birçok kabuklu yemiş ve tohum, A grubu beslenme düzenine olumlu katkıda bulunur.

B Grubu: Bu grubundakiler için mısır, nohut, karabuğday, mercimek, fıstık ve susam, buğday kilo aldıran besinlerdir. Bu yiyecekler, kişilerde yorgunluk, vücudun su tutması ve kan şekerinde düşüklük gibi sorunlar yaratabilir. B kan grubuna sahip kişiler kolay kilo verirler. Bu grubuna dahil olanlar tavuk etinden uzak durup koyun ve kuzu eti yemelidirler. Derin denizlerde yaşayan balıklar da B grubu için yararlıdır. Fakat ıstakoz, karides, kalamar ve midye gibi deniz ürünlerinden uzak durulmalıdır. Kan grupları arasında süt ve süt ürünlerinden yarar sağlayan tek grup B’dir. Beslenme düzenlerinden domatesin çıkarılması gerekir.

AB Grubu: A ve B gruplarına uygun olmayan yiyeceklerin çoğu AB grubu için de sakıncalıdır. Ancak diğer kan gruplarına tavsiye edilmeyen domates AB grubundakilere önerilmektedir. Et, yumurta yemekten kaçınılmalıdır. Et yerken de yanında mutlaka sebze bulundurulmalıdır. Deniz ürünlerinin çoğunu, süt ürünlerinin hepsini ve birçok taze sebzeyi tüketebilirler. Fasulye ve baklagiller AB grubuna karmaşık bir etki yapar. Örneğin mercimeğin, AB grubu için kanser önleyici etkisi varılır, ancak B grubuna önerilmez. Barbunya A grubu olanların insülin üretimini engeller, aynı etki AB grubu için de geçerlidir. Karabuğday ve mısırdan uzak durup, düzenli olarak tofu yemelidirler.
Leblebitozu

__________________
Ruhum hep hayLaz kaLacak,
Üzgünüm hayat ßen " ßüyümeyeceğim.. "
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
diyet, diyet beslenme saglik


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kan Grubuna Göre kişilik analizleri ve aşk uyumu! Sanem Aşk ve İlişkiler 2 03 Temmuz 2018 17:11
Kan Grubuna Göre Diyet Listesi oneofgirl Diyet Listeleri 0 24 Temmuz 2013 18:01
Kan Grubunuza Göre Diyet! Kralice Diyet ve Sağlıklı Beslenme 1 13 Mart 2009 03:15