IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Mayıs 2019, 16:43   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Düşük Karbonhidrat Diyeti





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Düşük karbonhidrat diyeti, onlarca yıldır özellikle kilo verme konusunda popüler olmuş bir diyet çeşididir. Birkaç çeşit düşük karbonhidrat diyeti vardır ancak yine de bunların tümü, karbondhidrat alımını günde 20-150 gram arasında sınırlandırmaktadır.

Diyetin temel amacı; vücudunuzu, ana enerji kaynağı olarak karbonhidrat kullanması yerine yakıt için daha fazla yağ kullanmaya zorlamaktır.

Nasıl çalışır: Düşük karbonhidrat diyeti, karbonhidrat alımınızı ciddi şekilde sınırlandırırken sınırsız miktarda protein ve yağ alımı üzerinde durmaktadır.

Karbonhidrat alımı çok düşük olduğunda, yağ asitleri kanınıza doğru hareket eder ve bazılarının ketonlara dönüştüğü karaciğerinize taşınır. Böylelikle de vücudunuz birincil enerji kaynağı olarak, karbonhidrat yokluğunda yağ asitlerini ve ketonları kullanabilir.

Düşük karbonhidrat diyeti ve kilo kaybı: Çok sayıda çalışma; düşük karbonhidratlı diyetlerin, özellikle fazla kilolu ve obez kişilerde kilo kaybı için son derece yararlı olduğunu göstermektedir. (3)

Bu diyetlerin, organlarınızın etrafına yerleşebilecek tehlikeli göbek yağını eritme konusunda oldukça etkili olduğu belirtilmektedir.

Düşük karbonhidrat diyeti uygulayan insanlar genellikle ketozis adı verilen bir duruma ulaşır. Birçok çalışma; ketojenik diyetlerin düşük yağlı, kalori kısıtlı bir diyetten iki kat daha fazla kilo kaybına neden olduğuna dikkat çekmiştir. (4)

Diğer faydaları: Düşük karbonhidratlı diyetler, iştahınızı azaltır ve daha az aç hissetmenizi sağlar, bu da kalori alımınızda otomatik olarak bir düşüşe yol açar.

Ayrıca düşük karbonhidratlı diyetler kan trigliseritleri, kolesterol seviyeleri, kan şekeri seviyeleri, insülin seviyeleri ve tansiyon gibi birçok önemli hastalık riski faktörü üzerinde de yarar sağlayabilir.

Olumsuz yanı: Düşük karbonhidrat diyeti herkes için uygun değildir. Diyeti uygulayanlardan bazıları kendisini iyi, bazıları ise kötü hissedebilir. Nadir olsa da bazı insanlar “kötü” LDL kolesterolünde bir artış yaşayabilir.

Çok nadir durumlarda, çok düşük karbonhidrat diyeti “ketoasidoz” denilen ciddi bir duruma neden olabilir. Bu durumun emziren kadınlarda daha yaygın olduğu görünmektedir ve eğer tedavi edilmezse ölümcül olabilir.

Buna rağmen, düşük karbonhidrat diyetinin insanların çoğunluğu için güvenli olduğunu söyleyebiliriz.
Alıntı

__________________
Ruhum hep hayLaz kaLacak,
Üzgünüm hayat ßen " ßüyümeyeceğim.. "
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
diyet, diyet beslenme saglik


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
CHP'li Aykut Erdoğdu: Ücretlere düşük zam yapmak için resmi enflasyon rakamları, düşük açıklandı! No1 Haber Arşivi 0 05 Ocak 2019 22:41
Karbonhidrat Diyeti Nedir? PySSyCaT Sağlık Köşesi 0 22 Ekim 2014 22:10
Alkali diyeti, Deniz Seki diyeti, Alkali diyeti yemek listesi Violent Diyet Listeleri 0 25 Şubat 2014 21:01
Karbonhidrat Diyeti Sue Diyet Listeleri 0 02 Ağustos 2012 12:30
Bir Haftada Yalnızca 2 Gün Karbonhidrat Diyeti Zen Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 22 Şubat 2012 18:41