IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Haziran 2019, 14:38   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Diyete Başlamak Mı Sürdürmek Mi Zor?





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Pek çoğumuz diyete başlarken motivasyonu oldukça yüksektir. "Bu sefer tamam, hiç kendimi bu kadar motive hissetmemiştim”, "benim için artık bu işin başka çaresi kalmadı, yenilebilecek her şeyi yedim artık diyet yapmak istiyorum” gibi düşüncelerle en yakın tarihe alınan diyetisyen randevuları, yapılan diyet alışverişleri, spor merkezlerine yapılan kayıtlar… Pek çoğumuza bu sahneler tanıdık gelmiştir. Peki ne oluyor da bu kadar motive başladığımız bir şeyi sürdürmek zaman içinde zorlaşıyor…

Sinirlilik ve mutsuzluk hali, sizde de oluyor mu?

Pek çoğumuz diyetten önce ciddi biçimde kalorili beslenirken, diyetle birlikte birden düşük kalorili bir diyete adapte olmaya çalışırız. Bu durum halsizlik, yorgunluk hissi gibi yan etkilere yol açabilir. Bu tarz fiziksel duyumlar size sinirli ya da mutsuz hissettiriyor olabilir.

Hafta sonu büyü bozuldu…

Belki diyet hafta içi düzeninizde size hiç de zor gelmedi ama ya hafta sonu ne olacak? Hafta sonları pek çoğumuzun eğlenip rahatlayabileceğimiz sosyal programlar yaptığımız zamanlardır. Eğer yakından bakarsak pek çoğumuzun hafta sonu hafta içlerine göre daha kalorili beslendiğimiz de rahatlıkla gözlenebilir. E hal böyle olunca motivasyonunuzu düşüren bir durum da hafta sonu programlarından mahrum kalmak ya da rahatlayıp gevşeyeceğiniz o programlar sırasında kendinizi yeme konusunda sınırlamaya çalışıp diyete bağlı kalmak keyfinizi kaçırabilir.

Kaçaklar ve suçluluk…

Kuşkusuz pek çok kişinin asıl motivasyonunu düşüren şey kaçırmış olmak oluyor. Kaçakların arkasını önce suçluluk duyguları sonra da "zaten bugün yapamamış oldum”, "bütün haftayı mahvettim” gibi düşünceler izliyor. Çoğu kişi bu kaçakların ardından yeniden diyete adapte olamıyor.

O kadar uğraştım ama kilo veremedim…

Motivasyonu düşüren diğer bir unsur ise kilo vermede doğan aksamalar oluyor. Biz normal ve sağlıklı bir kişinin haftalık olarak 0,5-1 kg arası kaybetmesinin normal olduğunu söyleriz. Ancak bunu etkileyen pek çok faktör vardır, örneğin yeni başladığınız ilk birkaç hafta beklenenden çok kilo kaybetmek mümkün, ayrıca genç ve erkek olmak da avantaj çünkü metabolizmaları daha hızlı çalışıyor. Diğer yandan tiroid gibi hastalıklar, menopoz gibi süreçler bu durumu olumsuz etkileyebilir. Sebep ne olursa olsun danışanlarımın pek çoğunun kafasında "haftalık 1 kg” gibi bir kural var. Bunda oluşan bir aksama onları sıklıkla demoralize ediyor, motivasyonlarını düşürüyor.
Alıntı

__________________
Ruhum hep hayLaz kaLacak,
Üzgünüm hayat ßen " ßüyümeyeceğim.. "
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
diyet, diyet beslenme saglik


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bruno Alves: Seriyi sürdürmek istiyoruz Seth Fenerbahçe 0 18 Aralık 2014 23:43
php Döngüyü sürdürmek için continue deyimi hAte PHP 0 08 Ekim 2014 08:13
Astrolojik Olarak Diyete Başlamak İçin En Uygun Zamanlar (2012) Perius Burçlar, Fallar ve Kehanetler 0 01 Eylül 2012 18:05
Özlem Yıldız Sessizliğimi sürdürmek zorundayım PassioN Haber Arşivi 0 21 Nisan 2012 19:44