IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Temmuz 2019, 00:31   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yiyecekleri Güvenli Hale Getirmek İçin Öneriler





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Yiyeceklere dokunmadan önce ve sonra, banyoyu kullandıktan, bebeğin altını değiştirdikten ve ev hayvanlarına dokunduktan sonra sıcak sabunlu suyla ellerinizi yıkayın. İshaliniz varsa yiyeceği siz hazırlamayın.Kesme tahtalarınızı, tabaklarınızı, diğer mutfak eşyalarınızı ve mutfak tezgahlarınızı her bir yiyeceği hazırladıktan sonra ve bir sonrakine geçmeden önce sıcak sabunlu suyla yıkayın.Plastik veya gözenekli olmayan kesme tahtaları kullanın. Bu tahtalar, her bir kullanımdan sonra bulaşık makinesinde veya sıcak sabunlu suda yıkanmalıdır.Mutfak tezgahlarını temizlemek için kağıt havlu kullanmaya çalışın. Eğer kumaş havlu kullanıyorsanız onları çamaşır makinenizin en sıcak ayarında sık aralıklarla yıkayın.Çiğ et, tavuk ve deniz ürünlerini alışveriş çantanızdaki ve buzdolabınızdaki diğer yiyeceklerden ayırın.Mümkünse, çiğ et ürünleri için farklı bir kesme tahtası kullanın.Çiğ et, tavuk ve deniz ürünleri ile temas ettikten sonra daima sıcak sabunlu suyla ellerinizi, kesme tahtanızı, tabağınızı ve kullandığınız diğer mutfak eşyalarını deterjanlı suyla yıkayın.Asla daha önce çiğ et, tavuk veya deniz ürünleri konmuş bir tabağa pişmiş yiyecek koymayın.Et, tavuk, güveç ve diğer yiyeceklerin olması gerektiği gibi pişirildiğinden emin olmak için pişmiş yiyeceklerin iç ısısını ölçen temiz bir termometre kullanın.Rostoları ve biftekleri en az 63 derecede pişirin. Tavuk etleri iyi pişmesi için 82 dereceye kadar pişirilmelidir. Kıyma işlenirken bakteriler etin her tarafına yayıldığından, her zaman en az 71 derecede pişirilmelidir. Sağlık uzmanları az pişmiş, pembe renkli kıymanın yüksek hastalık riski taşıdığını söylüyorlar. Eğer bir termometre yoksa içi pembe kalmış kıymayı yemeyin.Yumurtaları sarısı ve beyazı katılaşana kadar pişirin. Yumurtaların çiğ kaldığı veya kısmen pişirildiği tarifleri kullanmayın.Balık, ışığı geçirmeyecek ve çatalla kolayca alınacak kadar tane tane pişirilmelidir.Mikrodalga fırında pişirirken yiyecekte bakterilerin yaşamayacağı, hiçbir soğuk yeri kalmayacak şekilde pişirin. En iyi şekilde pişirmek için yiyeceklerin üstünü kapatın, arada karıştırın veya döndürün. Eğer mikrodalga fırının döndürme tepsisi yoksa pişirme sırasında elinizle bir veya iki kez tabağı çevirin.Sosları, çorbaları ve et suyunu tekrar ısıtırken iyice kaynayana kadar ısıtın. Diğer yemeklerden arta kalanları en az 74 derecede iyice pişirin.Bozulmaya elverişli yiyecekleri, hazır yiyecekleri ve yemeklerden arta kalanları iki saat içinde buzdolabına koyun veya dondurun.Buzunu çözmek için yiyecekleri oda sıcaklığında bırakmayın. Buzdolabında, soğuk akan suyun altında veya mikrodalgada çözdürün ve buzdolabında zeytinyağlı salamuraya bırakın.Büyük miktardaki yemeklerden arta kalanları buzdolabında çabuk soğutmak için küçük, derin olmayan kaplara bölün. Buzdolabını tam olarak doldurmayın. Soğuk hava, yiyecekleri güvenli tutabilmesi için dolap içinde dolaşabilmelidir.
Alıntı

__________________
Ruhum hep hayLaz kaLacak,
Üzgünüm hayat ßen " ßüyümeyeceğim.. "
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 08 Temmuz 2019, 01:17   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Yiyecekleri Güvenli Hale Getirmek İçin Öneriler




Çamaşir suyu kesin çö züm kesi n

__________________
Al Beyin Kafana Sokarsın
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
beslenme alışkanlıgı, saglikli beslenme


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mutfakları Diyete Uygun Hale Getirmek İçin Ne Yapılmalı? YaRen Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 06 Temmuz 2019 15:54
Yeni Bir Yıl, Yeni Bir Sen! 2019'da Her Şeyi Daha İyi Hale Getirmek İçin İzlemeniz Gereken Küçük Adımlar Sanem Genel Paylaşım 0 17 Aralık 2018 16:50
Kuruyan limonları taze hale getirmek Flora IF Ekstra 1 17 Aralık 2016 23:54
Windows'un Geri Dönüşüm Kutusu'nu daha yetenekli hale getirmek, ipuçları Violent Windows 0 23 Kasım 2012 16:33
Kodu daha iyi hale getirmek içi. moonshield mIRC Scripting Sorunları 2 27 Mart 2007 13:28