IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Ağustos 2019, 17:16   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Karadut Pekmezinin İyi Geldiği 14 Problem




Karadut pekmezi tahmin edileceği üzere karadut meyvesinden yapılıyor ve müthiş bir antioksidan özelliğine sahip. Yani bu yüzden karadut pekmezinin muhteşem bir şifa kaynağı olduğunu söylemek mümkün.

Ancak karadut meyvesi yalnızca yaz aylarında ve çok kısa bir süre yetişen bir meyve. Tabii bu özelliği onu çok daha değerli ve ulaşılmaz yapıyor. O nedenle karadut pekmezinin o dönemlerde toplanması ve hiç vakit kaybetmeden hemen pekmez haline getirilmesi gerekiyor. Eğer pekmez yapma imkanınız yoksa ya da tüketemeyecekseniz buzdolabının buzluk kısmında da bekletebilirsiniz.
1. Kansızlık

Karadut pekmezi kansızlık sorununa en iyi gelen yiyeceklerden bir tanesi. Çünkü içerisinde bol miktarda demir bulunuyor. Bu özelliği sayesinde eğer kansızlık sorunu yaşıyorsanız ona çözüm bulabilirsiniz. Ancak bunun için karadut pekmezini düzenli olarak tüketmeniz gerekir.


2. Gastrit

Çok sık duyduğumuz mide sorunlarından olan gastrit eğer tedavi edilmezse çok daha ciddi problemlere yol açabiliyor. Bunun için karadut pekmezi tüketerek gastrit ile mücadele edebilirsiniz.


3. Hepatit

Karadut pekmezi hepatit hastalığının tedavisinde de yardımcı olan yiyeceklerden bir tanesi.


4. Anne Sütü

Yeni anne olmuş kadınların pek çoğunun ortak endişelerinden bir tanesi bebeklerine yeteri kadar süt sağlayamamaları oluyor. Ancak anne sütünü arttırmak için tüketilebilecek pek çok yiyecek var. Bunlardan biri de kesinlikle karadut pekmezi. Fakat karadut pekmezinin doğal olduğundan emin olmalısınız.


5. Halsizlik

Bazen bir rahatsızlığa bağlı olarak bazen de yoğun çalışmadan dolayı kendinizi halsiz hissediyor olabilirsiniz. Halsizlik kişiye kendini kötü hissettirmesinin yanı sıra bir de işlerinde aksaklıklara yol açabiliyor. Bu yüzden karadut pekmezi tüketilmesi tavsiye ediliyor. Çünkü karadut pekmezi insan vücuduna büyük oranda enerji sağlıyor.


6. Beyin Rahatsızlıkları

Beyin ile alakalı bir sorun yaşamamak için de karadut pekmezi doğru tercih. Çünkü karadut pekmezi sinirleri güçlendiriyor ve beyin sağlığının korunmasını sağıyor. Aynı zamanda çocuklar için de çok önemli. Çünkü zeka gelişimini destekleyen bir yiyecek. Karadut pekmezi ile kan beyne pompalanıyor.


7. Sindirim Sorunları

Sindirim sistemimiz vücudumuzun genel sağlığı için çok önemli. Sindirim sorunlarının arkasında bazen yanlış beslenme bazen de stres olabiliyor. İşte sindirim sorunları yaşamamak ya da sindirim sorunlarını iyileştirmek için tüketilebilecek yiyeceklerden bir tanesi de karadut pekmezi.


8. Mide Sorunları

Beslenmek yaşamımızı devam ettirebilmek için ne kadar önemliyse yanlış beslenildiğinde ortaya çıkabilecek mide sorunları da o kadar tehlikeli ve rahatsız edici. Bu yüzden mide sorunlarını önlemek adına karadut pekmezi tüketilebilir.


9. İdrar Yolu İltihaplanması

İdrar yolunda meydana gelen iltihaplanmalar da vücudun dengesini bir anda alt üst edebiliyor. İşte bunları iyileştirmek için karadut pekmezi tüketmenizi öneririz. Tabii bu tek başına yeterli olmayabilir. Bazı durumlarda bir doktora giderek tıbbi tedaviler uygulamanız da gerekebilir. Ancak karadut pekmezi iyileşme sürecinize olumlu katkılarda bulunacaktır.


10. Kabızlık

Hem yanlış beslenme hem de stres ya da depresyon nihayetinde kabızlık problemini ortaya çıkarabiliyor. Elbette kabızlığı giderebilecek pek çok yiyecek var. Ancak güçlü içeriği sayesinde karadut pekmezi de buna şifa olabiliyor.


11. Solunum Yolu Hastalıkları

Karadut pekmezi direkt olarak iyileştirici bir etkiye sahip olmasa da alerji, astım ya da bronşit gibi solunum yolu hastalıkları yaşadığınız zaman sizi rahatlatabilecek önemli bir besin.


12. Ağız Yaraları

Karadut pekmezinin en mucizevi etkilerinden bir tanesi ağız yaralarına iyi gelmesi. Bu konuda özellikle kemoterapi gören hastalar için büyük yardımcı oluyor. Bunun yanı sıra karadut pekmezi ile gargara yapıldığında yemek borusunda ve ağızda meydana gelen mikroplar da ortadan kaldırılabiliyor.


13. Karaciğer Rahatsızlıkları

Karaciğer sağlığının korunması çok önemli çünkü günlük yaşantımızdaki pek çok yanlış alışkanlık karaciğerimizi olumsuz yönde etkileme riskine sahip. O yüzden karadut pekmezinin düzenli olarak tüketilmesi öneriliyor. Eğer bir karaciğer rahatsızlığınız varsa ya da olma riski varsa karadut pekmezi tüketerek vücudunuzun buna karşı bağışıklık kazanmasını sağlayabilirsiniz.


14. Uyku Sorunları

Bazen çok stresli, gergin ya da endişeli olduğumuz zamanlarda uyku sorunları yaşayabiliyoruz. Özellikle kaliteli bir uyku uyunamaması ertesi günkü hayatımızı ciddi şekilde kötü etkileyebiliyor. Bu yüzden uyku sorunlarının bir şekilde ortadan kaldırılabilmesi çok önemli. Bunun için tavsiye edilen besinlerden bir tanesi de kesinlikle karadut pekmezi. Eğer karadut pekmezi tüketimini bir rutine bağlarsanız uyku problemlerinizi büyük ölçüde ortadan kaldırabilirsiniz.


Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
sağlıklı beslenme


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Karadut Hikayesi MarveL Aşk ve Sevgi Köşesi 0 08 Haziran 2019 15:13
Dut Pekmezi ve Dut Pekmezinin Faydaları muptelasiyim Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 14 Şubat 2018 16:16
Karadut Carperinya Desmont İçkiler İçecekler 0 20 Ocak 2015 18:43
Pancar Pekmezinin Yararları Ecrin Alternatif Tıp 0 24 Ekim 2014 23:28
Karadut... Sevda Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 1 05 Ekim 2012 03:43