IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Eylül 2022, 21:35   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Her Zaman Elinizde Olması Gereken 15 Sağlıklı Besin




Hızlı, besleyici bir yemeği bir araya getirmek, iyi stoklanmış bir mutfak gerektirir. Sağlıklı bir diyet için besin önemli.
Hızlı, besleyici bir yemeği bir araya getirmek, iyi stoklanmış bir mutfak gerektirir. Bununla birlikte, birçok popüler sağlıklı gıda son derece bozulabilir ve birkaç gün içinde kullanılmaları gerekir, bu da birçok ev aşçısının yiyecek depolarını hızla yakmasına neden olur.

Yine de, kilerinizde, dondurucunuzda ve buzdolabınızda bir dizi sağlıklı, uzun ömürlü zımba tutabilir ve bunları, besleyici yoğun yemekler ve atıştırmalıklar yapmak için kullanabilirsiniz tipik gıdalarınız dışında olsanız bile.

İşte her zaman elinizin altında olması gereken 15 sağlıklı besin

1. Kuru ve konserve fasulye ve mercimek
Fasulye ve mercimek, yiyebileceğiniz en sağlıklı besinler arasındadır. Ayrıca, kuru ve konserve fasulye ve mercimeklerin çok uzun raf ömürleri vardır, bu da onları mutfağınızda tutmak için bozulmayan en iyi yiyecek seçimi haline getirir.

Aslında, konserve fasulye kilerde oda sıcaklığında (68℉ veya 20℃) 2-5 yıl saklanabilirken, kuru fasulye 10 yıl veya daha fazla dayanabilir. Kuru fasulye, mikrobiyal büyümeyi teşvik etmek için gereken neme sahip olmadığı için çok uzun bir raf ömrüne sahiptir

Rafta stabil olmasının yanı sıra, konserve ve kuru fasulye ve mercimek son derece besleyicidir ve lif, magnezyum, B vitaminleri ve demir de dahil olmak üzere bol miktarda besin sunar.

Biberlere, çorbalara ve salatalara siyah fasulye, nohut, mercimek ve barbunya fasulyesi eklemeyi deneyin.

2. Kuruyemişler, tohumlar ve yağları
Kuruyemişler ve tohumlar, sağlıklı yağlar sağlayan, protein, lif ve bir dizi vitamin ve mineral sağlayan besleyici güç merkezleridir.

Türüne bağlı olarak, kabuklu yemişler ve tohumlar 1-4 ay boyunca oda sıcaklığında tutulabilir, bu da onları kilerinizde saklamak için akıllı bir bileşen haline getirir

Doğal fındık ve tohum ezmeleri, tipik olarak ilave yağlar ve şeker içeren ticari muadillerine göre uzun ömürlü, sağlıklı alternatiflerdir.

Yulaf ezmesi, yoğurt, iz karışımı ve salatalar dahil olmak üzere birçok yemekte fındık ve tohumlar kullanılabilir. Fındık ve tohum ezmeleri, smoothielere mükemmel katkılar sağlar ve hızlı, doyurucu bir atıştırmalık için soslara eklenebilir veya meyve veya sebzelere sürülebilir.

3. Tahıllar
Sıkıldığınızda, salatalar, tahıl kaseleri, çorbalar ve pilavlar gibi tahıl bazlı yemekler, çok yönlülükleri ve kolaylıkları nedeniyle harika bir seçimdir.

Türüne bağlı olarak, kavuzlu buğday, kahverengi pirinç, amaranth, bulgur, yulaf ve kinoa gibi tahıllar aylarca yıllarca oda sıcaklığında güvenle saklanabilir ve bu da onları toplu olarak satın almak için akıllı bir seçim haline getirir.

Ayrıca, bu tahıllar , B vitaminleri, manganez ve magnezyum dahil olmak üzere mükemmel lif ve mikro besin kaynaklarıdır ve bunları yemek, kalp hastalığı ve belirli kanserler gibi durumlara karşı korunmaya yardımcı olabilir

4. Dondurulmuş meyve ve sebzeler

Dondurulmuş Sebze
Böğürtlenler ve yeşillikler gibi birçok taze meyve ve sebze çok çabuk bozulabilir. Yine de, bu yiyecekleri donmuş halde satın almak, her zaman elinizin altında besin açısından yoğun ürünlere sahip olmanızı sağlar.

Beslenme açısından donmuş meyve ve sebzeler , mikro besin içeriği bakımından taze ürünlerle karşılaştırılabilir, bu da onları sağlıklı ve kullanışlı bir dondurucu elyafı haline getirir

Sotelere, çorbalara ve smoothielere donmuş yeşillikler eklemeyi deneyin. Dondurulmuş meyveler, taze meyvelere benzer şekilde kullanılabilir ve yulaf ezmesine, smoothie’lere, unlu mamullere ve yoğurt parfelerine doğal tatlılık katabilir.

5. Bal ve akçaağaç şurubu

Bal
Herkesin zaman zaman biraz tatlılığa ihtiyacı vardır. Bal ve akçaağaç şurupları, benzersiz sağlık yararları sunan doğal tatlandırıcılardır.

Örneğin, ham bal, anti mikrobiyal ve antienflamatuar özelliklere sahiptir ve güçlü antioksidanlar içerir. Akçaağaç şurubu ayrıca antioksidanlar açısından zengindir ve magnezyum, potasyum ve manganez gibi az miktarda besin içerir

Bal ve akçaağaç şurupları hem tatlı hem de tuzlu tariflere lezzet ve derinlik katmak için kullanılabilir. Herhangi bir kaynaktan gelen çok fazla şeker genel sağlığınıza zarar verebileceğinden, bu tatlandırıcıları idareli kullanmayı unutmayın.

6. Elma sirkesi

elma sirkesi
Elma sirkesinin mutfakta birden fazla kullanımı vardır. Örneğin, çok amaçlı etkili bir temizleyicidir ve soslar, soslar ve unlu mamuller gibi tariflere lezzetli bir katkı olarak kullanılabilir.

Çok yönlülüğüne ek olarak, bu keskin sirke inanılmaz derecede sağlıklıdır. Araştırmalar, anti diyabetik, antienflamatuar, antioksidan ve kalp sağlığını geliştirici özelliklere sahip olabileceğini göstermiştir.

7. Yemek pişirmek için sağlıklı yağlar

Zeytin Yağı
Hindistan cevizi yağı ve zeytinyağı da dahil olmak üzere belirli yağlar, türüne bağlı olarak bir yıl veya daha uzun süre oda sıcaklığında güvenle saklanabilir. Bu nedenle, her zaman sağlıklı bir yağ kaynağına sahip olmak için bu kiler zımbalarını daha büyük miktarlarda satın alabilirsiniz

Bu sağlıklı yağlarla yemek pişirmek, tariflere lezzet katmaya yardımcı olur ve yağda çözünen vitaminlerin, minerallerin ve antioksidanların yiyeceklerden emilimini artırır.

8. Fermente gıdalar

Turşu
Lahana turşusu ve turşu gibi fermente gıdalar lezzetli ve çok yönlüdür ve bir dizi sağlık yararı sunarlar. Araştırmalar, sindirim sağlığını iyileştirebileceklerini ve iltihabı ve kan şekeri düzeylerini azaltmaya yardımcı olabileceğini göstermiştir

Ayrıca, bu yiyecekler uzun ömürlüdür, böylece yiyecek israfı konusunda endişelenmeden stok yapabilirsiniz . Örneğin lahana turşusu ve turşu 18 aya kadar oda sıcaklığında saklanabilir.

Bu keskin yiyecekleri kavanozdan çıkar çıkmaz yiyebilir ya da salatalar ve diğer yemekler için lezzetli soslar olarak kullanabilirsiniz.

9. Baharatlar ve kuru otlar

Baharat
Lezzetli tarifler oluşturmak için iyi stoklanmış bir baharat rafına sahip olmak çok önemlidir. Baharatlar ve otlar , yemeklerin lezzetini yükseltir ve bir tarif karmaşası içindeyken kullanışlı olabilir.

Dahası, kuru otları ve baharatları diyetinize dahil etmek, sağlığınızı çeşitli şekillerde iyileştirebilir.

Zerdeçal , kırmızı biber, biberiye, tarçın, zencefil, kekik ve kimyon, etkileyici sağlık yararları sunar ve iltihaplanmayı azaltmaya ve belirli hastalık riskinizi düşürmeye yardımcı olabilir

10. Sarımsak ve soğan

Soğan Sarımsak
Sarımsak ve soğan birçok tarifin bel kemiğidir ve çok yönlülüğü ve uzun raf ömrü nedeniyle hem profesyonel hem de ev aşçıları tarafından tercih edilir.

Her ikisinin de sağlığınıza birçok yönden fayda sağladığı gösterilmiştir ve bunlardan düzenli olarak keyif almak, belirli kanserler, zihinsel gerileme, kalp hastalığı ve diyabet dahil olmak üzere çeşitli hastalık riskinizi azaltmanıza yardımcı olabilir

11. Uzun ömürlü taze meyve ve sebzeler

Elma
Pek çok taze meyve ve sebze, soğutulduğunda bile çabuk bozulsa da, aralarından seçim yapabileceğiniz bir dizi uzun ömürlü çeşit vardır.

Tatlı patates, balkabağı , elma, pancar, lahana, kabak spagetti, şalgam, nar, havuç ve turunçgiller, buzdolabında veya tezgahta saklandığında birkaç hafta veya daha fazla saklanabilen meyve ve sebzelerden sadece birkaçıdır. .

12. Dondurulmuş balık, kümes hayvanları ve et

Tavuk
Taze balık, et ve kümes hayvanları oldukça çabuk bozulurken, bu ürünlerin donmuş versiyonları, doğru sıcaklıkta tutulurlarsa çok daha uzun süre yenilebilir kalırlar.

Örneğin, taze tavuk ve etler dondurulduğunda (0℉ veya -17℃) 1 yıla kadar güvenli olurken, morina ve mezgit balığı gibi balıklar dondurucuda 5 aya kadar saklanabilir

İyi bir donmuş kümes hayvanları , et ve balık kaynağına sahip olmak , taze hayvansal protein kaynakları sınırlı olduğunda sağlıklı, protein açısından zengin yemekler hazırlamanıza yardımcı olabilir.

13. Sağlıklı çeşniler
Bir tarife bir tutam acı sos veya çiseleyen tahin eklemek, bir yemeği saniyeler içinde sıkıcıdan sansasyonel hale getirebilir.


Çeşni
Bununla birlikte, kilerinizi stoklamak için sağlıklı çeşniler seçmek ve yüksek oranda işlenmiş şeker yüklü ürünler satın almaktan kaçınmak önemlidir.

Tahin, salsa, hindistancevizi aminoları , balzamik sirke, hindistancevizi yağı, hardal, besin mayası, tamari, çiğ bal ve sriracha, sadece lezzetli değil aynı zamanda sağlıklı olan çok amaçlı çeşnilerden sadece birkaçıdır.

14. Yumurtalar

Yumurta
Yumurta günün her saatinde tüketilebilecek çok yönlü bir besindir. Protein ve vücudunuzun gelişmesi için ihtiyaç duyduğu hemen hemen her vitamin ve mineral ile doludurlar, bu yüzden genellikle doğanın multi vitamini olarak adlandırılırlar

Yumurtalar bozulabilir olarak kabul edilse de buzdolabında 5 haftaya kadar dayanabilir

Protein içeriğini artırmak için besleyici yoğun sebzeli omlet yapmayı veya yulaf ezmesi, salata veya sebze yemeklerine kızarmış yumurta eklemeyi deneyin.

Mümkünse merada yetiştirilmiş yumurta satın alın . Otlak tavuklardan elde edilen yumurtalar, kafesteki tavuklardan yalnızca daha besleyici olmakla kalmaz, aynı zamanda onları yumurtlayan tavuklara da genellikle çok daha iyi davranılır. Açık havada dolaşmak için alanları ve normal yiyecek arama davranışına katılma yetenekleri vardır

15. Tam yağlı yoğurt

Yoğurt
Yoğurt, mutfakta çeşitli şekillerde kullanılabilir, bu da onu iyi stoklanmış herhangi bir buzdolabında olmazsa olmaz bir hale getirir. Böğürtlenlerle tüketilebilir, smoothielere eklenebilir, sebze yemeklerinin üzerine doldurulabilir veya soslara ve çorbalara krema eklemek için kullanılabilir.

Birçok insan yağsız ve az yağlı yoğurdu tercih etse de, tam yağlı yoğurt oldukça besleyicidir ve bir dizi sağlık yararı ile ilişkilendirilmiştir.

Örneğin, tam yağlı yoğurt yemek, kalp hastalığına ve diyabet de dahil olmak üzere birçok durum için bir risk faktörü olan göbek yağının gelişimine karşı koruma sağlayabilir.
Çoğu yoğurt buzdolabında 3 haftaya kadar saklanabilir ve hatta hala göründüğü, tadı ve taze kokusu olduğu sürece son kullanma tarihi geçmiş olsa bile içilebilir.

Kaynak: Sadecespor.Net

__________________
Kuleden Merkeze Selam Olsun Herkese
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kahvaltıda mutlaka olması gereken 8 besin Feronia Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 28 Ağustos 2018 01:15
Diyetinizde mutlaka olması gereken 15 besin Lcia Diyet Tarifleri 0 06 Eylül 2014 17:44
Sağlıklı saçlar için 5 besin Zen Saç Modelleri ve Bakımı 0 14 Mayıs 2013 18:17
En Sağlıklı 60 Besin Maddesi Zen Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 30 Ekim 2012 14:39
En sağlıklı besin maddeleri FrAnK}{MArtIN Sağlık Köşesi 0 13 Mayıs 2010 21:50