IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Haziran 2019, 19:03   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (2)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
DataLife Engine v.13.2 Son Sürüm




1. Alan adı transferi sihirbazı eklendi. Artık sizi kolayca web sitesi etki alanınızı değiştirebilirsiniz. Sihirbaz, etki alanınızı otomatik olarak yayınlar, yorumlar, statik sayfalar, afişler ve kullanıcı avatarlarında değiştirir. Bu sihirbaz, kontrol panelinden, Web sitesi adres ayarının yanındaki Motor Ayarları bölümünde başlatılır.

2. Şimdi eklenti sisteminde , eklentinin kurulumuna, güncellenmesine, etkinleştirilmesine, devre dışı bırakılmasına ve silinmesine neden olan olaylara kanca yapan yürütülebilir PHP kodunu belirleyebilirsiniz . Belirli eylemlerde eklenti davranışını değiştirmenize izin verir.

3. Artık eklenti sisteminde , bir dosyadan eylemler gerçekleştirmeye başlamak için dize girişleri belirleyebilirsiniz. Örneğin, dosyada birkaç aynı satır varsa ve yalnızca ikinci dize girişinden başlayarak belirli bir eylem gerçekleştirmeniz gerekiyorsa, bunu eklentide belirtebilirsiniz.

4. Şimdi eklenti sisteminde , başka bir eklentinin doğru çalışması için belirli bir eklentinin gerekli olduğunu belirtebilirsiniz . Eklenti ayarlarında, yüklenmesi gereken başka bir eklentinin adını belirleyebilirsiniz. Bu durumda, bu eklenti ana eklentinin yürütülmesinden sonra yürütülecektir. Böylece sadece DLE için değil, eklentiler için de eklentiler oluşturabilir ve eklentiler için eklentiler oluşturabilirsiniz.

5. Eklenti sistem satırında, değiştirilmeleri veya eklenmeleri gereken kodun en başında geliyorsa, değiştirilen kodda kesmeler şimdi doğru bir şekilde gerçekleştirilir .

6. Artık , eklentilerde kullanılan MySQL sorguları için {engine} etiketini kullanabilirsiniz; bu, hangi MySQL motorunun DLE'nin veritabanı tabloları oluşturmak için kullandığını gösterir. Değerler InnoDB veya MyISAM olabilir.

7. Eklentinin gereksinimlerini karşılamadığı durumlarda eklentilerin kurulumunda ve etkinleştirilmesinde sistemde değişiklikler yapılır . Örneğin, bir eklentinin belirli bir DLE sürümü gerektirdiği ve yüklü DLE sürümünün eşleşmediği durumlarda, eklenti hala yüklenecek, ancak etkinleştirilmeyecek. Bir kullanıcının gelecekte eklentiyi düzenlemesine ve gerekli değişiklikleri doğrudan Yönetim Panelinden yapmasına olanak tanır. Aynı eklenti gereksinimleri için de geçerlidir. Eklentiyi ancak uyumsuzluk ortadan kaldırılmışsa etkinleştirmek mümkün olacaktır.

8. Eklenti yürütme siparişinin standardizasyonu sisteme eklenir. Eklentiler kesinlikle ilkeye göre yürütülecektir: sisteme ilk eklenen ilk yürütülür. Eklentilerin yürütülmesi, eklentinin Yönetim Panelinde düzenlenmiş olup olmamasından bağımsız olarak yapılacaktır. Ayrıca, bir eklenti başka bir eklentiye bağlıysa, bağlı olduğu eklenti önce çalıştırılır.

9. Yayınlar için tembel resim yükleme eklendi. Bu özellik kontrol panelindeki motor ayarlarında etkinleştirilebilir. Bu seçenek etkinleştirildiğinde, haberlerdeki görüntüler sayfa açılışında tarayıcı tarafından yüklenmez. Tarayıcının görünüm alanı içinde veya sınırlarının yakınında oldukları gibi yüklenecekler. Bu özellik, sayfa yükleme hızını artırmanıza ve sunucu yükünü azaltmanıza olanak tanır.

10. Şimdi reCAPTCHA v3 desteklenmektedir. Bu tip captcha ile kullanıcılarınız artık kendilerini seçmek için herhangi bir resim seçmek zorunda değiller ve sitede başka bir işlem yapmaları gerekmeyecek. Kullanıcı, ziyaretçileriniz tarafından fark edilmeden arka planda bir bot olup olmadığı kontrol edilir. Bu tür bir captcha'yı etkinleştirmeden önce, özellikle reCAPTCHA v3 için yeni bir Google belirteç anahtarı oluşturduğunuzdan emin olun.

11. Artık motorun otomatik güncellenmesi durumunda sitenin kökündeki .htaccess dosyasındaki manüel değişiklikler saklanıyor. Bu dosyanın içeriği, motor güncellemesinden sonra tamamen değiştirilmeyecektir. Standart fonksiyonlarda sadece gerekli değişiklikler yapılacaktır. Böylece, site sahibi tarafından kendisine yapılan tüm manuel değişiklikler değişmeden kalacaktır. Aynısı, işlemlerinizi cron üzerinde gerçekleştirmek üzere yapılandırdığınız cron dosyası için de yapılır.

12. Aynı ana sürümde otomatik motor güncelleme işleminde değişiklikler yapılır. Komut dosyasının aynı sürümünde hata düzeltmeleri olan yamalar yayınlandığında, yalnızca yama biçimindeki değişikliklerin yüklenmesi gerçekleşir; bu, yalnızca önceden değiştirilen dosyaların değil, yalnızca değişen dosyaların güncellenmesini sağlar.

13. Artık seçilen bir kategori makale önizlemesinde otomatik olarak tanınabilir ve eğer ayrı bir şablon atanmışsa, bu kategori için uygun bir önizleme şablonu yüklenir. Bu nedenle, farklı şablonlar farklı kategorilere atanırsa, tümü önizlemede kullanılacaktır.

14. Artık motorun kontrol panelindeki Çapraz Referans modülündeki bağlantılar için ipuçlarını kullanabilirsiniz (başlık özelliği). Bu özellik, SEO optimizasyonunu geliştirmenin yanı sıra sitenizdeki engelliler için deneyiminizi geliştirmenizi sağlar.

15. Şimdi benzer yayınlar düzenlendiğinde otomatik olarak yeniden oluşturulur. Bir makaleyi düzenlediğinizde, motor otomatik olarak benzer haberleri arar. Daha önce benzer yayınları aramak için, Yönetim Kurulu'nun ilgili bölümündeki benzer makalelerin önbelleklerini sıfırlamak gerekliydi.

16. Artık kullanıcı yer imleri , siteden bir yayın silindiğinde otomatik olarak senkronize edilir. Bir makale siteden kaldırılırsa, aynı zamanda tüm kullanıcıların yer imlerinden kaldırılır ve kullanıcı yer imi sayacı bu kullanıcılar için senkronize edilir.

17. Şimdi mıknatıs protokolü BB etiketleri kullanılarak ve görsel editörlerde yayınlanan bağlantılar için desteklenmektedir.

18. Artık görüntüleri WEBP formatında yüklemek ve işlemek desteklenir. Bu formattaki görüntüler DataLife Motoru kullanılarak doğrudan yüklenebilir. Motor gerekirse küçük resimler ve filigranlar oluşturur.

19. MySQL 8.x desteklenmektedir.

20. PHP 7.3.x desteklenmektedir.

21. Şimdi [ifxfvalue tagname = "tagvalue"] Metin [/ ifxfvalue] etiketinde, etiket değeri belirtilen değerle eşleşirse, içine alınmış metni gösteren birkaç değer belirtebilirsiniz . Örneğin, [ifxfvalue city = "New York, Paris, Londra"] içindeki Metin [/ ifxfvalue] etiketi yalnızca, şehir adında fazladan bir alan belirtilen değerlerden birini içeriyorsa gösterilir. Çeşitli durumlar için şablon yerleşimini büyük ölçüde basitleştirir.

22. Şimdi Yönetim Panelinde reklam malzemeleri yönetim sistemi araştırması yapıldı. Ada, açıklamaya ve reklam koduna göre arama yapabilirsiniz.

23. Yönetim Panelinin afiş yönetimi bölümünde bir afişin gösterilip gösterilmediğine dair daha bilgilendirici bir görselleştirme . Örneğin, bir afiş zamana, görünümlere veya tıklamalara göre sınırlamaları gösteriyorsa ve sınıra zaten ulaşılmışsa, afiş düzenleme bölümünde, aynı zamanda afişin o anda kapalı olduğu da gösterilecektir.

24. Artık motor kontrol panelindeki mobil cihazlarda (akıllı telefonlar, tabletler) haberlere ve statik sayfalara göre arama yapabilirsiniz .

25. Şimdi gelişmiş statik sayfalar aramasında bir arama alanı seçebilirsiniz . Tüm alanlara göre veya statik bir sayfanın adına, açıklamasına ve metnine göre ayrı olarak arama yapabilirsiniz.

26. Statik sayfalar arama algoritmaları önemli ölçüde iyileştirildi. Artık arama daha doğru ve belirtilen arama kriterlerine göre daha iyi sonuçlar veriyor.

27. DataLife Engine'in performansı önemli ölçüde iyileştirildi ve sitede çoklu kategoriler kullanıldığında veritabanı yükü azaltıldı. Veritabanına yapılan talepler, veri tabanına erişirken artık normal ifadeler kullanmayacak şekilde yeniden uygulandı, böylece motorun hızı önemli ölçüde arttı ve sunucu yükü azaldı.

28. DataLife Engine'in performansı önemli ölçüde iyileştirildi ve yayınları etiket bulutundan anahtar kelimelerle görüntülerken veritabanı yükü azaltıldı.

29. DataLife Engine'in performansı önemli ölçüde iyileştirildi ve "çapraz referans olarak kullan" özelliği bulunan ek alanların yardımı ile bulunan yayınlar gösterilirken veritabanı yükü azaltıldı.

30. Artık haberleri ve statik sayfaları gelişmiş arama için arama parametrelerini hızlı bir şekilde varsayılan değerlerine sıfırlayabilirsiniz .

31. Statik sayfalar için açıklama meta etiketi için karakter sayısındaki sınır 300 karaktere çıkarıldı. Bu sınır şimdi, bu bilgileri arama sonuçlarında görüntülemek için Google arama motoru tarafından belirlenen sınıra karşılık geliyor.

32. Sosyal ağlara veri göndermek için kullanılan og: image meta etiketinin mekanizmalarında değişiklikler yapılmıştır . Şimdi, eğer bir makalede bir açıklama varsa, bu etiket tam orijinal görüntünün bağlantısını oluşturur. Böylece, minimum resim boyutunda kısıtlamalar içeren sosyal ağlar mümkün olan maksimum orijinal resim kalitesini elde eder.

33. Yayınlarda belirtilen sembol koduna sahip bir dizini temel alan yayınları görüntülerken yanlış dostluk URL'lerinin kontrolü eklenmiş ve tam bir makalenin yanlış dostluk URL'lerinin kontrolü iyileştirilmiştir.

34. "Resim" ve "resim galerisi" türlerinin ekstra alanlarına açıklama yazarken virgül kullanma yeteneği eklendi .

35. Artık artı sembolünü "Çapraz referans" türündeki ilave alanlar için bir değer olarak kullanabilirsiniz . Örneğin, C ++ gibi değerleri kullanabilirsiniz.

36. Şimdi, çift tırnak işareti , artı ve diğerleri gibi karakterler , bir yayın etiketi bulutu için tasarlanan anahtar kelimeler için desteklenir. Neredeyse tüm kısıtlamalar buluttaki karakterlerde silinir, bu da yalnızca HTML kodunun kullanımıyla ilgili kısıtlamalar bırakır.

37. RSS feed şablonu için, Yandex için turbo içeriği oluşturmak üzere kullanılan birkaç satıra bölünmüş HTML kodunu kullanabilirsiniz .

38. Şeffaf PNG görüntülerinin işlenmesi iyileştirildi. Bu görüntüler için filigran uygulaması da geliştirilmiştir.

39. Bu çıkışın olduğu durumlarda {custom ...} etiketini kullanarak yayınların özel çıktısı için [newscount = X] metin [/ newscount] ve [news-not = X] metin [/ not-newscount] etiketleri için destek eklendi makale ek açıklama şablonlarında kullanılır.

40. Artık , bu alanlar için "Alan değerlerini çapraz köprü olarak kullan" seçeneği etkinse, fazladan alanlardaki çapraz referansların listesi için ayırıcı olarak boşluk kullanabilirsiniz .

41. TinyMCE ve Froala görsel editörleri güncellendi. Bu editörlerde tespit edilen bir takım hatalar düzeltildi.

42. Bu alanların değerleri tırnak içeriyorsa, fazladan referans türü ek makaleler için hatalı URL'ler için hatalı kontrol sisteminin yanlış çalışması ile ilgili bir sorun giderildi .

43. Denetime gönderilen makalelerin yer imlerinde görüntülenebileceği bir sorun düzeltildi .

44. Yorumlar için AJAX navigasyon kullanılırken yorumlardaki yanlış görüntülenen kıvrımlı parantez ile ilgili bir sorun giderildi .

45. Bir kullanıcı eksik bir makaleyi ziyaret ettiğinde, yayın ek alanlarının tüm şablon etiketlerinin main.tpl şablonunda doğru işlenmemesiyle ilgili bir sorun giderildi .

46. ​​Bir kullanıcı tam bir makaleyi görüntülediğinde {custom ...} etiketini kullanarak yayınları görüntülerken {news-id} etiketlerinin yanlış işlenmesiyle ilgili bir sorun giderildi .

47. Bir kullanıcı bir sembol koduyla bir makale sayfasındayken, sembol kodu belirtilmemişse veya ona eşitse , [uygun ...] ve [kullanılamaz ...] etiketlerinin çalışmasıyla ilgili bir sorun giderildi sıfır "0".

48. DLE site kök dizinine kurulmamışsa, makalelerin tamamında hatalı URL'lerin yanlış çalışması için kontrol sisteminin yanlış çalışmasıyla ilgili bir sorun giderildi .

49. Gelecekte yayınlanması planlanan makalelerin, motor ayarlarında gösterilmemelerine rağmen, önceki ve sonraki makalelere geçilirken gösterilebilmesi sorunu giderildi .

50. Bir resim önizlemesi yapılırken bu alanlarda resim açıklamaları kullanılıyorsa, galeri ve resim türüne sahip fazladan alanların görüntülenememesiyle ilgili bir sorun giderildi .

51. Daha önce bildirilmiş ve yakın zamanda bulunan küçük hatalar düzeltilmiştir.

Bu bilgiler Dle resmi sitesi olan dle-news.com adresinden alınmıştır.

__________________
𝔰𝔦𝔫𝔠𝔢 շօօՅ 𝓑𝔂 𝓖𝓪𝓛𝓪𝓽𝓪𝓢𝓪𝓡𝓪𝔂𝓛𝓲

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.

вüℓвüℓℓεя çσк үαη∂ı, güℓℓεя∂ε үαηsıη...
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
13.2, datalife engine, dle


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
DLE, Datalife Engine Nedir? ZaLim dLe 0 09 Haziran 2019 18:54
Fox Engine desteği! Zen Oyun Dünyasından Son Haberler 0 21 Mart 2013 19:55