IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Doğu Anadolu Bölgesi (https://www.ircforumlari.net/dogu-anadolu-bolgesi/)
-   -   Malatya'da ne yenir ne içilir ? (Resimli) (https://www.ircforumlari.net/dogu-anadolu-bolgesi/561166-malatyada-ne-yenir-ne-icilir-resimli.html)

Violent 23 Ocak 2014 23:00

Malatya'da ne yenir ne içilir ? (Resimli)
 
Malatya'da ne yenir ne içilir ? (Resimli), malatyada ne yenir, malatyanın ünlü yemekleri, malatyada ne yemeli, malatya yemekleri

Kağıt Kebabı


Hazırlanan et parçaları kağıt içerisine kuyruk yağıyla yerleştirilerek sarılır. Yağlı kağıttaki etler bakır leğenlere yerleştirilir, fırında pişirilir. Sebzeli olarak hazırlanabilir. O zaman sebzeli kağıt adını alır.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Külah Dolması


Yaz mevsiminde dolmalık biber, patlıcan, salatalık oyularak bez üzerinde veya ipe dizilerek güneşte kurutularak hazırlanır. Daha sonra bunlar içleri doldurularak yemek yapılır.



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Erik Ekşisi


Nar ekşisinin erikle yapılmış halidir. Malatya yöresinde çok kullanılır. Erik olgunlaşmadan toplanır, yıkanır büyük kazanlarda su ile kaynatılır. Bez torbalarda süzülerek posa ve suyu ayırt edilir. Suyu büyük tepsilerde güneşte bekletilir.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Kayısı


Dünya kayısı nüfusunun %90’ının yetiştiği Malatya’da çok lezzetli kayısı çeşitleri yiyebilirsiniz. Buradaki semt pazarlarına, bağ bahçe kenarlarında sepetler içerisinde kayısı satılır.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Köfte çeşitleri


Malatya’da yöresel pek çok çeşit köfte bulunmaktadır. Ancak bu köftelerin genelinde et kullanılmaz. Sebze ve meyve ağırlıklı bu köfteler şunlardır: Analı kızlı, içli köfte, sumaklı ekşili çorba, sıkma köfte, ayva köftesi, Polat köftesi, etli çiğ köfte, elmalı köfte, ciğer köftesi, kurşun geçmez köftesi, haşhaşlı top köfte, kabaklı çimdik köfte, yumru köfte, yumurtalı sıkma köfte, yoğurtlu balkabağı köftesi, etli çiğ köfte, mercimekli çiğ köfte, keloğlan köftesi, yavandan patlıcanlı köfte, bulama köfte, lahana köftesi.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Dut Helvası


Un ve yağ kavrulur. Üzerine pekmez katılarak yoğurulur. Bu karışım tepsiye dizilir ve dilimlerin. Özellikle ölüm törenlerinde misafirlere sunulur.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]







Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:54.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net