IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Dolma ve Sarmalar (https://www.ircforumlari.net/dolma-ve-sarmalar/)
-   -   Dolma ve sarmalar için püf noktaları (https://www.ircforumlari.net/dolma-ve-sarmalar/1022520-dolma-ve-sarmalar-icin-puf-noktalari.html)

meLanie 20 Kasım 2023 20:49

Dolma ve sarmalar için püf noktaları
 

Türk mutfağının en özgün ve sevilen yemek gruplarının başında gelir dolma ve sarma. Etli ya da zeytinyağlı olarak çok sayıda tarifi sofralarımızı süsler, damakları lezzetlendirir.

Kabak, biber gibi birçok sebzeyle hazırlanan dolmalar ile, lahana ve asma yapraklarıyla yapılan sarmaların lezzeti için dikkat etmeniz gereken kimi püf noktalar ise şöyle…

Dolma ve sarma iç harcı için kullanacağınız pirincinizi mutlaka ılık suda bekletip yumuşatın ve nişastasından arındırmak için birkaç defa sudan geçirin. Böylece içinin sert kalmasını önlersiniz.
Zeytinyağlı sarma ve dolmanın daha lezzetli olması için sızma zeytinyağı kullanın.
Sarmaların pişerken dağılmaması için üstünü porselen bir tabakla kapatın.
Artan dolma içlerini buzdolabı poşetine koyup derin dondurucuda saklayabilirsiniz.
Dolmaların kurumaması ve daha parlak görünmesi için soğuturken tencerenin kapağını hafif aralık bırakın.
Sarma yaprakları kalın damarlı ve çok büyük yapraklı olmasın. Ayrıca sarı üzümlerin yapraklarını tercih edin.
Salamura yaprakların tuzunu çıkarmak için geniş bir kabın içinde suya basın ve ara sıra suyunu değiştirin.
Salamura yaprakların iri olanlarını etli dolma yaparken kullanmak için ayırın ve dondurucuda saklayın.
Lahana yapraklarının çok iyi pişmesi için piştikten sonra soğuk suda bekletin.
Dolma yapacağınız kabak, patlıcan, domates gibi sebzelerin dış kabuklarını soymayın.
Dolma içinin daha lezzetli olması için soğanını bol kullanın.
Dolma içine kullandığınız soğanı rendelemeyin, bıçakla doğradığınızda çok daha lezzetli olacaktır.
Taze nane, maydanoz ve dereotu gibi otlar dolmalarınıza farklı bir lezzet katar.
Dolmaların içini doldururken pirinç ya da bulgur piştiğinde yer kalması için üstünde boşluk bırakın. Harcı sıkıştırarak doldurmayın.
Dolmalar pişerken tuzu direkt dolmaların üzerine değil suyuna serpin.
Yaprak sarmasını tencereye yatay sıralamak yerine dikine dizerseniz hepsinin eşit zamanda pişmesini sağlarsınız.
Dolmalar pişerken kurumasın diye üzerine sert ve damarlı birkaç yaprağı serebilirsiniz.
Lahana veya yaprak sarması pişireceğiniz tencerenin dibine sert ve damarlı olan yapraklardan dizerseniz tencerenin dibindeki dolmalarınız da iyi pişer.
Dolmayı kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra ise kısık ateşte pişirin.
Pişen dolmalarınızın üzerine biraz zeytinyağı gezdirirseniz dolmalarınız hem daha lezzetli olur hem de daha parlak ve güzel görünür.
Pişen dolmaları kendi tenceresinde soğumaya bırakın.



Ecem 20 Kasım 2023 22:44

Cevap: Dolma ve sarmalar için püf noktaları
 
Guzel bilgiler emeginize saglik
Salca yag ve kuru sogandan kacmamak lazim jajajaj zeytinyagli olan dolmalarda bir poset kuru sogan dogruyorum efsne tat.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

:p

Sena 20 Kasım 2023 22:54

Cevap: Dolma ve sarmalar için püf noktaları
 
Elinize saglik kizlar..

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] cim sarmalar bizden sorulur hele ki Zeytin yaglisi Püf noktalarini iyi biliriz!!
:hahah:

Ecem 20 Kasım 2023 22:59

Cevap: Dolma ve sarmalar için püf noktaları
 
Alıntı:

Sena Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1042841553)
Elinize saglik kizlar..

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] cim sarmalar bizden sorulur hele ki Zeytin yaglisi Püf noktalarini iyi biliriz!!
:hahah:

Ahahahha aynn @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] cim :)) dolma prensesi ve karalicesi jsjsjs @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] mm ve @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ablada olsaydi sarardik :))

Künefe 20 Kasım 2023 23:01

Cevap: Dolma ve sarmalar için püf noktaları
 
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] mmm ellerine saglik :gulucuk:

Sena 20 Kasım 2023 23:02

Cevap: Dolma ve sarmalar için püf noktaları
 
Alıntı:

Ecem Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1042841557)
Ahahahha aynn @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] cim :)) dolma prensesi ve karalicesi jsjsjs @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] mm ve @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ablada olsaydi sarardik :))


gelsene kanaldayiz sarmada var : )

meLanie 20 Kasım 2023 23:28

Cevap: Dolma ve sarmalar için püf noktaları
 
Alıntı:

Ecem Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1042841548)
Guzel bilgiler emeginize saglik
Salca yag ve kuru sogandan kacmamak lazim jajajaj zeytinyagli olan dolmalarda bir poset kuru sogan dogruyorum efsne tat.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

:p

elinize saglik nefis görünüyor (:

Dedecan61 21 Kasım 2023 02:43

Cevap: Dolma ve sarmalar için püf noktaları
 
Alıntı:

Dolma ve sarma iç harcı için kullanacağınız pirincinizi mutlaka ılık suda bekletip yumuşatın ve nişastasından arındırmak için birkaç defa sudan geçirin. Böylece içinin sert kalmasını önlersiniz.
Pilavda soğuk ve limonlu su dolmalarda da ılık su faydalıdır aynen... Gençler yapacaklara şimdiden afiyet olsun özellikle kışın soğuklarda yeşil sebzeleri daha çok yiyelim... ;)


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:09.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk