IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  vaybe sohbet

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 08 Kasım 2024, 18:26   #1
Çevrimiçi
~ Bizimkiler.Net~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ekşili Tavuk Dolması




Ekşili Tavuk Dolması

Ekşili Tavuk Dolması Malzemeleri Nelerdir (4 Kişilik)
1 adet bütün tavuk (iri boy)
3 su bardağı nohut (haşlanmış)
1 tatlı kaşığı tuz

Harç Malzemeleri
2 adet soğan (orta boy)
1 kahve fincanı pirinç
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı çam fıstığı
2 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı yeni bahar
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Üst Sos Malzemeleri
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
2 diş sarımsak
2 adet limon

Ekşili Tavuk Dolması Nasıl Yapılır
Harç Hazırlama

Geniş yüzeyli bir tavayı orta ateşte kızdırınız. Zeytinyağını koyunuz.
Kızgın yağda rendelenmiş soğanları karıştırarak sararıncaya kadar kavurunuz.
Soğanlara listede verilen diğer harç malzemelerini katıp karıştırarak harcı hazır ediniz.
Dolmayı Hazırlama

Tüyleri yolunmuş ve tütsülenmiş bütün tavuğun iç organlarını boyun tarafından çıkarıp güzelce yıkayınız.
Hazırladığınız harcı, açık boyun kısmından tavuğun içine, tıka basa olmayacak şekilde kaşık kaşık doldurunuz ve açık kısmı iğne iplik ile dikerek kapatınız.
Doldurulmuş tavuğu tencereye koyunuz. Üzerini bir parmak geçecek kadar tencereye su doldurunuz. Orta ateşte kaynamaya bırakınız.
Kaynamadan önce su yüzeyinde oluşan köpükleri alınız.
Tavuğun pişmesine yakın, tencereye haşlanmış nohutları atınız.
Tavuğun etleri kemiklerinden kolayca ayrılıncaya kadar haşlama işlemini sürdürünüz.
Tavuğu servis tabağına çıkartınız. Tenceredeki tavuk suyunu kısık ateşte kaynatmayı sürdürünüz.
Ayrı bir tavaya unu koyunuz. Kısık ateşte unu karıştırarak hafif sararıncaya kadar kavurunuz ve tereyağını ekleyiniz.
Unla tereyağını birbirine yedirdikten sonra tavaya limon suyunu, ezilmiş sarımsak dişlerini ve azar azar birkaç kepçe tavuk haşlama suyunu koyunuz. Hazırladığınız pütürsüz bulamacı tel süzgeçten azar azar geçirerek kaynayan tavuk suyuna katıp karıştırınız.
Kıvam tutunca nohutlu ekşili tavuk haşlama suyunu çorba servis kabına koyunuz. Tavukla birlikte sıcak sıcak sofraya veriniz.
Parçalanarak tabaklara alınan tavuk dolması üzerine sıcak nohutlu haşlama suyu dökülerek servis yapılır.



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


aLinti

__________________

Kulun Adaleti Şaşar Ama ALLAH´in Adaleti Şaşmaz..

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ekşili Soğan Dolması Tarifi yeSa Dolma ve Sarmalar 1 14 Nisan 2020 13:35
Nar Ekşili Kuru Patlıcan Dolması oneofgirl Dolma ve Sarmalar 0 21 Temmuz 2013 20:40
Nar Ekşili Soğan Dolması nasıl yapılır? Zen Dolma ve Sarmalar 0 22 Mayıs 2013 16:13
Fırında Pirinçli Tavuk Dolması Tarifi. (Tavuk Yemekleri) Sevda Tavuk Yemekleri 0 02 Ağustos 2011 17:34
Ekşili patlıcan dolması YapraK Dolma ve Sarmalar 0 02 Şubat 2010 03:37