IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sevda

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 02 Ağustos 2011, 17:34   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Fırında Pirinçli Tavuk Dolması Tarifi. (Tavuk Yemekleri)




Fırında Pirinçli Tavuk Dolması Tarifi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Malzemeler

1 Adet tavuk
2.5 Çorba kaşığı sıvıyağ
4 Su bardağı su
Çeyrek limon suyu
1 Tatlı kaşığı tozşeker
Tuz karabiber
İçi için :
2 Su bardağı pirinç
Yarım kahve fincanı dolmalık fıstık
Yarım kahve fincanı kuş üzümü
1 Adet tavuk ciğeri (haşlanmış)
3.5 Su bardağı sıcak tavuk suyu
3 Çorba kaşığı margarin
1 Adet soğan
Yenibahar, köri, tuz , karabiber
Üzerine sürmek için :
Yarım çorba kaşığı salça
Yarım çorba kaşığı yoğurt
Yarım tatlı kaşığı tozşeker
Garnitür olarak :
250 gr mantar
1 Su bardağı bezelye (konserve)


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Hazırlanışı

Tavuğu yıkadıktan sonra kurulayın.
Derin bir tencereye sıvıyağı aktarıp, kızdırın.
Tavuğu arkalı önlü kızartın.
Tavuğu derin bir tencereye alıp, 4 su bardağı su ve çeyrek limon suyunu ilave ederek haşlayın.
Tavuğu zedelenmeden haşladığınız suyun içinden çıkarın.
İçi için ; ayrı bir yerde yağı eritin.
İçine soğanı ve dolmalık fıstığı ilave edip birlikte kavurun.
Fıstık ve soğanlar pembeleştiğinde yıkayıp suyunu süzdüğünüz pirinçleri ekleyin.
Pirinçler şeffaflaşana dek kavurun.
3.5 su bardağı sıcak tavuk suyunu ilave edin.
Tuzu köriyi karabiberi yenibaharı ve kuş üzümünü ekleyin.
Diğer yandan haşlanmış tavuk ciğerini küçük parçalar halinde doğrayarak ilave edin.
Kısık ateşte pirinçler suyunu çekeme dek pişirin.
Tavuğu cam bir fırın tepsisine alın.
Hazırladığınız ciğerli pilavı tavuğun karın kısmındaki boşluklara doldurun.
Tavuğun karın kısmını temiz bir iple dikin.
Üzeri için ; salçayı yoğurdu ve şekeri karıştırıp fırça yardımı ile tavuğun her tarafına sürün.
Tepsiyi fırına sürüp üzeri nar gibi kızarana dek pişirin.
Garnitür olarak hazırladığınız haşlanmış mantarlar ve bezelyelerle birlikte servis yapın.

Kaynak : Alıntılar

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
pirincli, tarifi, tavuk, yemekleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Fırında Kremalı Tarhunlu Tavuk Tarifi Cappy Tavuk Yemekleri 0 22 Ocak 2015 18:52
Fırında Patatesli Tavuk Kanadı Tarifi Elysian Tavuk Yemekleri 2 28 Haziran 2014 20:52
Defne Yapraklı Fırında Tavuk Tarifi oneofgirl Tavuk Yemekleri 0 29 Temmuz 2013 19:16
Fırında Tavuk Köfte - Diyet Yemekleri Zen Diyet Tarifleri 0 28 Kasım 2012 14:28
Boursin Stuffed Chicken - İngilizce Tavuk Dolması Tarifi Liaaa Tavuk Yemekleri 0 24 Mayıs 2012 16:51