IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  kral sohbet




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Kasım 2008, 20:38   #1
Çevrimdışı
Etli Soğan Dolması (6 Kişilik)


sohbet



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Malzemeler
Soğan 6 büyük boy 1350 gram
Su 2 1/4 su bardağı 450 gram
Tuz 1 1/2 tatlı kaşığı 9 gram
Pirinç 1/3 su bardağı 60 gram
Maydanoz 1 demet 60 gram
Dereotu 1/4 demet 10 gram
Kıyma (orta yağlı) 1 1/2 su bardağı 250 gram
Kara biber 1/2 tatlı kaşığı 1 gram
Margarin 1 yemek kaşığı 10 gram
Yumurta 1 adet 50 gram
Limon suyu 3 yemek kaşığı 30 gram


Yemeğin Tarifi
Soğanları baş kısımlarını kes, soy, yıka. Diğer yanda tencereye 2 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı tuz koy, kaynat. Soğanları kaynayan suya at hafif yumuşayıncaya değin, yaklaşık 15 dakika haşla.
Soğanların içlerini orta kısımlarından parmakla iterek parçalamadan, kenar kalınlığı 2-3 kat kalacak şekilde boşalt. Pirinci yıka, süz. Soğanların birinden çıkan için, yarısını ince ince kıy. Maydanoz ve dereotunu ayıkla, ince ince doğra.
Pirinç, soğan, maydanoz, kıyma, kalan tuz, kara biber, 1/4 su bardağı su ve yağı iyice karıştır. Soğanları hazırlanan içle doldur ve tencereye yerleştir. Haşlama suyunu kaynat ve dolmaların üzerine yavaşça gezdir. Pirinç taneleri uzayıp yumuşayıncaya değin, yaklaşık 50 dakika pişir.
Yumurtayı ayrı bır kapta limon suyu ile iyice çırp. Dolmaları suyun içinden alıp servis tabağına yerleştir. Yumurta-limon karışımına dolmanın suyundan bir kaç kaşık koyup, ılıt. Bu karışımı tencereye azar azar eklerken, dolmanın suyunu sürekli karıştır, kaynayınca ocağı kapat, dolmaların üzerine gezdir. Dereotu serp.
Notlar Dolma içine domates veya salça eklenebilir. Bu şekilde hazırlanırsa yumurta sarısı ve limon konmaz. Soğan dolması, çıkan için değerlendirilebilmesi için yaprak yaprak sarılabilir. 1 Porsiyonun Besin Değerleri
Enerji 200 cal
Sodyum 639 mg Protein 10.2 g
A Vitamini 583 iu Yağ 9.9 g
Tiamin 0.10 mg Karbonhidrat 17.8 g
Riboflavin 0.14 mg Kalsiyum 50 mg
Niasin 2.44 mg Demir 1.63 mg
C Vitamini 11 mg Fosfor 125 mg
Çinko 2 mg
Kolesterol 70mg

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Malzemeler
Soğan 6 büyük boy 1350 gram
Su 2 1/4 su bardağı 450 gram
Tuz 1 1/2 tatlı kaşığı 9 gram
Pirinç 1/3 su bardağı 60 gram
Maydanoz 1 demet 60 gram
Dereotu 1/4 demet 10 gram
Kıyma (orta yağlı) 1 1/2 su bardağı 250 gram
Kara biber 1/2 tatlı kaşığı 1 gram
Margarin 1 yemek kaşığı 10 gram
Yumurta 1 adet 50 gram
Limon suyu 3 yemek kaşığı 30 gram


Yemeğin Tarifi
Soğanları baş kısımlarını kes, soy, yıka. Diğer yanda tencereye 2 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı tuz koy, kaynat. Soğanları kaynayan suya at hafif yumuşayıncaya değin, yaklaşık 15 dakika haşla.
Soğanların içlerini orta kısımlarından parmakla iterek parçalamadan, kenar kalınlığı 2-3 kat kalacak şekilde boşalt. Pirinci yıka, süz. Soğanların birinden çıkan için, yarısını ince ince kıy. Maydanoz ve dereotunu ayıkla, ince ince doğra.
Pirinç, soğan, maydanoz, kıyma, kalan tuz, kara biber, 1/4 su bardağı su ve yağı iyice karıştır. Soğanları hazırlanan içle doldur ve tencereye yerleştir. Haşlama suyunu kaynat ve dolmaların üzerine yavaşça gezdir. Pirinç taneleri uzayıp yumuşayıncaya değin, yaklaşık 50 dakika pişir.
Yumurtayı ayrı bır kapta limon suyu ile iyice çırp. Dolmaları suyun içinden alıp servis tabağına yerleştir. Yumurta-limon karışımına dolmanın suyundan bir kaç kaşık koyup, ılıt. Bu karışımı tencereye azar azar eklerken, dolmanın suyunu sürekli karıştır, kaynayınca ocağı kapat, dolmaların üzerine gezdir. Dereotu serp.
Notlar Dolma içine domates veya salça eklenebilir. Bu şekilde hazırlanırsa yumurta sarısı ve limon konmaz. Soğan dolması, çıkan için değerlendirilebilmesi için yaprak yaprak sarılabilir. 1 Porsiyonun Besin Değerleri
Enerji 200 cal
Sodyum 639 mg Protein 10.2 g
A Vitamini 583 iu Yağ 9.9 g
Tiamin 0.10 mg Karbonhidrat 17.8 g
Riboflavin 0.14 mg Kalsiyum 50 mg
Niasin 2.44 mg Demir 1.63 mg
C Vitamini 11 mg Fosfor 125 mg
Çinko 2 mg
Kolesterol 70mg
__________________
Rakı geçmişe, bira şimdiye, şarap geleceğe içilir..
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Alt 12 Mart 2009, 16:39   #2
Çevrimdışı
Cevap: Etli Soğan Dolması (6 Kişilik)




E bundanda yaparız : )


Konu YapraK tarafından (13 Mart 2009 Saat 01:54 ) değiştirilmiştir.
  Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
dolması, etli, kişilik, soğan

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Etli Soğan Dolması Lcia Sebze Yemekleri 0 01 Ekim 2014 18:11
Diyet Soğan Dolması oneofgirl Diyet Tarifleri 0 01 Ağustos 2013 12:16
Zeytinyağlı soğan dolması (kütahya) Sır Yöresel Yemekler 0 22 Ocak 2011 23:13
Brokolili Soğan Dolması YapraK Dolma ve Sarmalar 0 25 Aralık 2009 21:15
Etli Kayısı Dolması Kralice Dolma ve Sarmalar 1 12 Mart 2009 17:13