16 Kasım 2008, 14:47 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Enginar Dolması Malzemeler : • 50 gr ekmek kırıntısı • 100 gr yeşil zeytin • 100 gr sıcak suda 2 saat bekletilmiş çekirdeksiz kuru üzüm • 50 gr gebreotu • 1 diş sarımsak • 1 tutam maydanoz • 8 büyük kereviz • 100 ml zeytin yağı • Tuz ve biber Hazırlanışı : Öncelikle, zeytin, kuru üzüm, maydanoz, gebreotu ve ekmek kırıntılarını az bir miktar tuz ve biber ile karıştırıp harcı hazırlayınız.Enginarların dışındaki kabuklarını soyup içlerini oyunuz. Enginarların içini az önce hazırladığımız karışım ile doldurunuz. Her bir enginarın üzerine bir adet yeşil zeytin yerleştiriniz ve bir tabağa alınız. Tabağın içine 1 bardak su koyup 150 C ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Garnitür olarak gebreotu ve çekirdeksiz kuru üzüm kullanarak servis yapınız. Afiyet Olsun... | |
|
Etiketler |
dolması, enginar |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Enginar Dolması - İzmir | Burce | Yöresel Yemekler | 0 | 16 Mayıs 2012 16:34 |
Zeytinyağlı Enginar Dolması | YapraK | Zeytinyağlılar | 0 | 11 Ocak 2010 18:01 |
Zeytinyağlı Baklalı Enginar Dolması | YapraK | Dolma ve Sarmalar | 0 | 25 Aralık 2009 21:31 |
Vejetaryen Enginar Dolması | YapraK | Dolma ve Sarmalar | 0 | 25 Aralık 2009 21:25 |
Zeytinyağlı Enginar Dolması | Dilara | Sebze Yemekleri | 0 | 09 Mayıs 2009 09:13 |