17 Kasım 2008, 20:02 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Etli Kayısı Dolması Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler : 30 kayısı 1 kahve fincanı Amerikan pirinci 1 çorba kaşığı kıyma 1 soğan Tuz, karabiber, biraz tarçın 1 demet nane 1 kaşık kuru nane 1 limonun suyu 1 kahve fincanı sıvı yağ Hazırlanışı : Kayısıları akşamdan suda bekleterek yumuşatın. Diğer tüm malzemeleri karıştırarak, harcınızı hazırlayın.Kayısıları bölerek içlerini daha önce hazırladığınız harçla dolma doldurur gibi doldurun. Tepsiye doldurulmuş kayısıları dizin. Üzerlerini örtecek kadar su ilave edip 30 dakika fırında pişirin. Üzerine bol nane ve limon suyu dökerek servis yapın. Afiyet Olsun... | |
|
Etiketler |
dolması, etli, kayısı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Etli Soğan Dolması | Lcia | Sebze Yemekleri | 0 | 01 Ekim 2014 18:11 |
Etli Biber Dolması Tarifi | Amelia | Dolma ve Sarmalar | 0 | 17 Mart 2014 18:10 |
Kuru incir ve kayısı dolması (kemaliye erzincan) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 25 Ekim 2010 13:19 |
Bulgurlu Etli Kabak Dolması | YapraK | Dolma ve Sarmalar | 0 | 25 Aralık 2009 21:17 |
Etli Soğan Dolması (6 Kişilik) | Süslü | Dolma ve Sarmalar | 1 | 12 Mart 2009 16:39 |