01 Nisan 2009, 04:52 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Erik Dolması Erik Dolması [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler : 250 gr kurutulmuş iri siyah erik 200 gr orta yağlı kıyma 50 gr pirinç 1/2 su bardağı 1 çay kaşığı tarçın Tuz 3 çorba kaşığı toz şeker (45 gr) 30-40 gr tereyağı yemeğinin hazırlanışı: Erikleri 10 dakika suda bekletin. İyice yıkadıktan sonra 1 lt suda 15 dakika haşlayın. Haşlama suyunu saklayın. Kıymaya pirinci, tuz ve tarçını katın ve iyice yoğurun. Erikleri bıçakla yarın. Çekirdeklerini çıkarın. Kıymalı iç ile doldurup kapatın. Yayvan ve küçük bir tencereye dizin. Terayağını küçük parçalar halinde kesip aralara koyun. Tüm malzemeyi koyduktan sonra 1 su bardağı erik suyu ekleyin. Kısık ateşte 5 dakika kaynatın, daha sonra toz şekeri üstüne serpin. Tencerenin ağzını kapatın. 30 dakika kısık ateşte pişirin. Alıntı. | |
|
Etiketler |
dolmasi, dolması, erik |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Azeri Usulü Balık Dolması (Şorbalık Dolması) | Violent | Deniz Ürünleri | 0 | 26 Mayıs 2013 19:52 |
Erik Ağacı | Zen | İslamiyet | 0 | 16 Mayıs 2013 13:53 |
Erik kızartması (van) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 25 Ocak 2011 11:42 |
Pekmezli Erik Dolması | YapraK | Dolma ve Sarmalar | 0 | 02 Şubat 2010 03:36 |