IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Liaaa

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 10 Şubat 2012, 15:36   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Laura Biftek Sarması





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kullanılacak malzeme (6 kişilik):

500 gram dana bifteği,
100 gram süt danası kıyması,
100 gram sosis,
50 gram rendelenmiş kaşer peyniri,
50 gram tereyağı,
200 gram mantar,
500 gram olgunlarından domates veya 250 gram domates salçası,
1 demet maydanoz,
dört diş sarımsak,
birkaç yaprak biberiye otu,
bir limon,
biraz un,
bir yumurta,
2 çorba kaşığı zeytinyağı,
yeteri kadar tuz ve karabiber.

Tarifi:

Yapımı: Mantarların saplarını kesin. Nemli kaba bir bezle ovarak zarını giderin. Böylece zarlarından temizlenmiş olan mantarları limonlu suyun İçine atın ve bir kenara bırakın.

Biftekleri iyice incelmeleri için dövün, sonra her bifteği ikişer parçaya ayırın. Beri yanda sosileri tavla zarı ufaklığında parçalara doğrayın ve bir kâsenin içine koyun. Buna kıymayı, yıkanmış ve kıyılmış maydanozun yarısını, rendelenmiş kaşer peynirini, kıyılırcasına küçük doğranmış sarmısağı, yumurtayı, yeteri kadar tuz ve karabiberi katın. Sonra bu karışımı birbirine iyice karıştırın.

Sonra bu karışımdan azar azar alıp bifteklerin üstüne koyun ve her birini dolma gibi sarın, uçlarına da ikişer kürdan batırarak tutturun.

Bir tencereye tereyağıyle iki çorba kaşığı zeytinyağını koyup ateşe oturtun. İçine biberiye veya birkaç yaprak adaçayı atın. Yaptığınız et sarmalarını una bulayarak çatal veya maşa yardımıyle yağın içinde çevire çevire kızartın. Sarmalar iyice kızarınca ateşi kısın.

Mantarları sudan çıkarın, süzün ve tencereye katın. Domateslerin kabuklarını soyun, çekirdeklerini ayıklayın, küçük küçük doğrayın ve karışıma katın.

Gerekirse yeteri kadar sıcak su katarak pişirmeye devam edin. Sarmalar iyice piştikten sonra kalan yarım demet maydanozu da kıyarak üstüne serpin ve tencereyi ateşten indirin.
Yaptığınız bu biftek sarmalarını isterseniz, üstüne rendelenmiş kaşer peyniri serpilmiş pilâvla birlikte servis yapın.

alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
biftek, laura, sarma biftek tarifi, sarması


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
SH2'nin Laura'sı SH: HD Koleksiyonu'nda Yer Alacak KarakıZ Oyun Dünyasından Son Haberler 0 24 Ocak 2012 11:26
Histeri - Laura Lippman YapraK Kültür ve Sanat 0 17 Eylül 2009 21:38
Elma Soslu Piliç Biftek Sarması YapraK Tavuk Yemekleri 0 23 Mart 2009 02:50