IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Dolma ve Sarmalar (https://www.ircforumlari.net/dolma-ve-sarmalar/)
-   -   Saray Usulü Lahana Dolması (https://www.ircforumlari.net/dolma-ve-sarmalar/467742-saray-usulu-lahana-dolmasi.html)

N999 30 Mart 2012 02:46

Saray Usulü Lahana Dolması
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzemeler

1 adet orta boy lahana,
2 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kasığı salça,
6 adet küçük boy soğan
500 gram kıyma,
1 çay kasığı kuru fesleğen
1 çay kasığı karabiber,
1 demet maydanoz
3 çay bardağı kırık pirinç,
2 çay bardağı rendelenmiş kasar peyniri
tuz ve su

Yemeğin Tarifi

Lahananın göbeğini bıçakla oyarak çıkarın. Tencereye alıp, üzerini geçecek kadar su koyun. Bütün olarak haşlayın.

Ayrı bir tencereye de sıvı yağı koyun. İncecik doğranmış soğanları yağda kavurun. Kıymayı ilave edin. Kavrulunca salça, tuz, karabiber, fesleğen ve incecik doğranmış maydanozu ilave edin. Tencereyi ocaktan alın. Pirinci ilave edin, hepsini harmanlayarak karıştırın.

Haşlanmış lahananın suyunu süzün. Yapraklarını tek tek ayırın. Derin bir tencereye lahananın yapraklarını dışarı sarkacak biçimde serin. İçine hazırladığınız kıymalı harcı yayın. Üzerine lahana yaprağı kapatın. Tekrar kıymalı harçtan koyun. Malzemeler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. En son olarak dışarıya taşan yaprakları içeri doğru katlayın.

Üzerini geçecek kadar su koyup, pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alıp, yuvarlak bir fırın tepsisine ters olarak çevirin. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Kızgın fırında kasar iyice eriyene kadar pişirin. Dilimleyerek, servis yapın.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:04.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net