IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 22 Ekim 2012, 01:30   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Levrekli Midye Dolma





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


MALZEMELER

•1 kg kabuklu midye
•600 gram temizlenmiş levrek
•300 gram kiraz domates
•200 gram ekmek içi
•5 gram fesleğen
•5 gram maydanoz
•8 gram mercanköşk
•3 gram taze kekik
•Sarımsak
•Sızma zeytinyağı
•Tuz, Karabiber

HAZIRLANIŞI

1. Levrekten iki adet büyük fileto çıkacak şekilde kılçıklarını ayırın. Balıktan 3 cm’lik 32 parça kesin.


2. Midyeleri yıkayın ve dış tüylerini sert bir fırçayla temizleyip bol suyla yıkayın. Bıçak yardımıyla 32 adet midyenin kabuklarını açın ve cam bir kasenin içinde saklayın. Diğer midyeleri kapalı olarak ayrı bir kaba alın.


3. Kenarlarını aldığınız ekmek içlerini parçalara ayırıp blender’e aktarın. İçine ince kıyılmış fesleğen, maydanoz, mercanköşk, kekik, bir tutam tuz ve karabiber ilave edip blender’da çekin. Ayrı bir kapta, aromatik ekmek içini levrek parçaları ile iyice karıştırın.


4. Hazırladığınız aromatik balıklı içle her midyeye 1 parça levrek gelecek şekilde doldurun.


5. Midyelerin açılmaması için mutfak ipiyle bağlayın. (Bu işlemi yapmak kolaydır fakat biraz zaman alır.) Yaklaşık 25 cm uzunluğundaki ipi her bir midyenin dışından iki kere sararak düğüm atın.


6. Derin bir tencereye kabukları ayıklanmamış 2-3 diş sarımsak, bir tutam mercanköşk, bir tutam fesleğen, ikiye bölünmüş kiraz domatesleri ve kapalı bıraktığınız midyeleri yerleştirdikten sonra içlerini aromatik levrekle doldurduğunuz midyeleri de ekleyin. Midyelerin seviyesine gelecek kadar su ve 6 çorba kaşığı zeytinyağı ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp orta ısıda 25 dakika pişirin. Bu süre sonunda levrekli midye dolmanın blunduğu tencereyi ocaktan alıp hafifçe soğutun. İçi doldurulmamış midyelerin kabuklarını açıp içlerini çıkartın. İçini doldurduğunuz midyelerin bir kısmının kabuklarını açıp diğer midyelerle birlikte servis tabağına yerleştirin. Üzerine kabuklarından çıkarttığınız midyeleri ve pişmiş domatesleri alıp yemeğin sosuyla birlikte sıcak olarak servis yapın.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
dolma, levrekli, midye


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Levrekli Patates ve Taze Börülce Salatası Liaaa Salatalar Mezeler 0 12 Ekim 2012 11:48
Midye Dolma Burce Deniz Ürünleri 0 22 Mart 2012 15:33
Midye Dolma Tarifi Dilara Et Yemekleri 0 23 Nisan 2010 12:29
Midye Poğaca YapraK Hamur İşleri 0 26 Aralık 2009 05:06