- -
Tevenk Sarma
(
https://www.ircforumlari.net/dolma-ve-sarmalar/949403-tevenk-sarma.html)
CORDON BLEU | 10 Aralık 2021 19:50 | Tevenk Sarma Tevenk Sarma Tarifi İçin malzemeler - 200 gr salamura yaprak
- 1 su bardağı yarma
- 1 su bardağı ince bulgur
- Tuz
- Su
Üzeri için: - 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet soğan
- 400 gr yoğurt
Sos için: - 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı un
Tevenk Sarma Nasıl Yapılır? - Yarma ve bulgur tuz koyularak su içerisinde yumuşayana kadar bekletilir.
- Yumuşadıklarında yoğurulur.
- Asma yaprakları harç ile doldurulur ve tencereye dizilir.
- Sos için un ve su karıştırılır, tavada eritilmiş yağların üzerine eklenerek kaynatılır, kıvam aldığında sarmaların olduğu tencereye dökülür.
- Sarmalar dağılmasın diye üzerlerine tabak koyulur ve su eklenerek pişmeye bırakılır.
- Üzeri için olan soğan iri yemeklik doğranır ve zeytinyağında karamelize edilir ve kenara alınır.
- Yumurta ve yoğurt çırpılır. Kaynama noktasına gelmeyecek şekilde pişirilir.
- Pişen sarmalar tabağa alınır, üzerlerine önce yoğurt ardından karamelize soğan eklenerek servis edilir. Afiyet olsun.
lezzet [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:52. | |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk