IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

2Beğeni(ler)
  • 1 Post By CORDON BLEU
  • 1 Post By aSk

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 10 Aralık 2021, 19:54   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Üzüm Ekşili Yaprak Sarma




Üzüm Ekşili Yaprak Sarma Tarifi İçin malzemeler


  • Asma yaprağı ( salamura)
  • 1,5 su bardağı pirinç kırığı ( kırık)
  • 4 tane küçük boy kırmızı soğan
  • Dolmalık fıstık
  • Kuş Üzümü
  • Yarım bağ dereotu
  • Karabiber, pul biber, kırmızı toz acı biber, nane, kuru fesleğen, sumak
  • Tuz
  • Zeytinyağı
  • 1 tane limon
  • Tam olmamış kırmızı üzüm taneleri
  • 3 çay bardağı musluk suyu


Üzüm Ekşili Yaprak Sarma Nasıl Yapılır?


  • Bir tencereye zeytinyağı koyulur. Yağ kızınca küp küp doğranmış soğanlar koyulur ve kavruluncaya kadar pişirilir.
  • Pirinç kırığı ve tuz koyulur karıştırılır.3 çay bardağı musluk suyu koyularak pirinç kırığı suyunu çekene kadar pişirilir.
  • Pirinç kırığı piştikten sonra ocağın altı kapatılır. Pirinç kırığı üzerine istenilen miktarda baharatlar, dolmalık fıstık, kuş üzümü ve ince ince kıyılmış dereotu koyulur ve karıştırılır.
  • Hazırlanan malzeme yaprakların içerisine koyulur .Yapraklar sıkı olacak şekilde sarma işlemi yapılır.
  • Tencereye yapraklar serilir. Üzerine sarılan yapraklar dizilir. En üste üzüm taneleri koyulur.
  • Sarılan yaprakların üzerine zeytinyağı ekşi seviyorsanız limon suyu sıkılır ve gezdirilir.
  • Sıcak su koyulur.
  • Dolmalar ocağın kısık ayarında pişmeye bırakılır.
  • Sıcak ya da ılık servis edilir.
lezzet



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 10 Aralık 2021, 23:20   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Üzüm Ekşili Yaprak Sarma




😋 canimiz cekti

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 10 Aralık 2021, 23:26   #3
Çevrimdışı
kL
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Üzüm Ekşili Yaprak Sarma




Gece gece ßu yapirmi ße.. Offff..

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 10 Aralık 2021, 23:28   #4
Çevrimdışı
aSk
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Üzüm Ekşili Yaprak Sarma




Olsada yesek
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.

Ve görüyorsun ki .. Alnımıza yazılanla ..Gönlümüze kazınan bir olmuyor…
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
yemek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Güveçte Yaprak Sarma CORDON BLEU Dolma ve Sarmalar 1 10 Aralık 2021 19:50
Etli Yaprak Sarma Tarifi Amelia Dolma ve Sarmalar 0 17 Mart 2014 18:11
Mantarlı Yaprak Sarma Elysian Dolma ve Sarmalar 0 25 Şubat 2014 12:51
Vişneli Yaprak Sarma oneofgirl Dolma ve Sarmalar 0 03 Ağustos 2013 19:21