IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By CORDON BLEU

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 28 Aralık 2021, 13:16   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Vişneli Pazı Sarma




Vişneli Pazı Sarma Tarifi İçin malzemeler


  • 1 bağ renkli pazı
İç harcı için
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Taze nane (ince kıyılmış)
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 40 adet vişne
Pişirmek için
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı su


Vişneli Pazı Sarma Nasıl Yapılır?


  • Pirinci 20 dakika sıcak suda beklettikten sonra yıkayın ve süzün.
  • Soğanı ince yemeklik olacak şekilde doğrayın ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte kavurun. Hafif renk alan soğana pirinci ilave ederek kavurmaya devam edin.
  • Daha sonra harç için gerekli tüm malzemeleri ekleyin ve kısık ateşte 3 dakika daha kavurun.
  • Ocaktan almaya yakın vişneleri ekleyerek bir kaç kez ezmeden karıştırın ve ocaktan alın.
  • Pazı yapraklarını yıkayıp sıcak suda 3 dakika bekletin.
  • Pazı yaprağına hazırladığınız iç harçtan koyun ve istediğiniz büyüklükte sararak tencereye yerleştirin.
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 bardak suyu ilave ettikten sonra sarmaların üzerine bir tabak koyun ve tencerenin kapağını kapatın.
  • Kaynamaya başlayınca altını kısıp, 15 dakika pişirin.
  • Pazı sarmalarını servis tabağına alın ve üzerini minik yenilebilir çiçeklerle birlikte vişne ile süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Vişneli Pazı Sarması Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
  • Sarmaya lezzet katmak için taze limon dilimlerini ocakta közleyin ve servis tabağına ekleyin.
  • Pazı yaprakları çok büyükse, ikiye bölerek de kullanabilirsiniz.
  • Pazıların damarlarını kaynattıktan sonra bardak altı ile ezebilirsiniz.
  • Vişneyi 3 yemek kaşığı su, 1 yemek kaşığı şeker ile kaynattıktan sonra sos olarak kullanabilirsiniz.


lezzet



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 28 Aralık 2021, 13:22   #2
Çevrimdışı
Tefeci'nin Kızı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Vişneli Pazı Sarma




Beyefendi emeğinize sağlık paylaşım için teşekkürler

__________________
''Zamanın Eli Değdi Bize
Artık Aynı Değiliz
İkimiz de''


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
yemek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Vişneli Yalancı Sarma AngeL Zeytinyağlılar 1 01 Aralık 2015 18:13
Pazı Dolama Elysian Salatalar Mezeler 1 26 Nisan 2014 12:47
Pazı Dolması Elysian Dolma ve Sarmalar 0 21 Nisan 2014 09:55
Vişneli Yaprak Sarma oneofgirl Dolma ve Sarmalar 0 03 Ağustos 2013 19:21
Pazı - Pazı Nedir - Pazı Yetiştiriciliği YapraK Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri 0 05 Ocak 2010 15:26