IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  vaybe sohbet

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By CORDON BLEU

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 28 Aralık 2021, 13:16   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Vişneli Pazı Sarma




Vişneli Pazı Sarma Tarifi İçin malzemeler


  • 1 bağ renkli pazı
İç harcı için
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Taze nane (ince kıyılmış)
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 40 adet vişne
Pişirmek için
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı su


Vişneli Pazı Sarma Nasıl Yapılır?


  • Pirinci 20 dakika sıcak suda beklettikten sonra yıkayın ve süzün.
  • Soğanı ince yemeklik olacak şekilde doğrayın ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte kavurun. Hafif renk alan soğana pirinci ilave ederek kavurmaya devam edin.
  • Daha sonra harç için gerekli tüm malzemeleri ekleyin ve kısık ateşte 3 dakika daha kavurun.
  • Ocaktan almaya yakın vişneleri ekleyerek bir kaç kez ezmeden karıştırın ve ocaktan alın.
  • Pazı yapraklarını yıkayıp sıcak suda 3 dakika bekletin.
  • Pazı yaprağına hazırladığınız iç harçtan koyun ve istediğiniz büyüklükte sararak tencereye yerleştirin.
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 bardak suyu ilave ettikten sonra sarmaların üzerine bir tabak koyun ve tencerenin kapağını kapatın.
  • Kaynamaya başlayınca altını kısıp, 15 dakika pişirin.
  • Pazı sarmalarını servis tabağına alın ve üzerini minik yenilebilir çiçeklerle birlikte vişne ile süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Vişneli Pazı Sarması Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
  • Sarmaya lezzet katmak için taze limon dilimlerini ocakta közleyin ve servis tabağına ekleyin.
  • Pazı yaprakları çok büyükse, ikiye bölerek de kullanabilirsiniz.
  • Pazıların damarlarını kaynattıktan sonra bardak altı ile ezebilirsiniz.
  • Vişneyi 3 yemek kaşığı su, 1 yemek kaşığı şeker ile kaynattıktan sonra sos olarak kullanabilirsiniz.


lezzet



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

 

Etiketler
yemek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Vişneli Yalancı Sarma AngeL Zeytinyağlılar 1 01 Aralık 2015 18:13
Pazı Dolama Elysian Salatalar Mezeler 1 26 Nisan 2014 12:47
Pazı Dolması Elysian Dolma ve Sarmalar 0 21 Nisan 2014 09:55
Vişneli Yaprak Sarma oneofgirl Dolma ve Sarmalar 0 03 Ağustos 2013 19:21
Pazı - Pazı Nedir - Pazı Yetiştiriciliği YapraK Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri 0 05 Ocak 2010 15:26