IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Microsoft

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Nisan 2020, 11:58   #1
Çevrimiçi
~ Chatci.Net ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (47)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
2020 Domain varlık yönetimi analizi




Merhabalar Arkadaşlar,
Ticari bir değeri olmasından dolayı domain alım-satım alanını bir sektör olarak kabul ediyor ve 2020 yılında öngörülen gelişmeler ve olabilecekler üzerinden bazı detayları sizinle paylaşmak istedim.

Olumsuz açıdan 2020
1- Bilindiği üzere 2020 yılının ilk çeyreğinde Düna'yı etkisine alan Covid19 ile birlikte dünya finansal olarak düşüş trendine girmiş durumda milyonlarla ifade edilen ve toplamda bireysel olarak yaklaşık 5 milyon'a yakın iş gücünden düşen kişi olduğu paylaşılmaktadır.
Bunun tabiki belirli bir takım etkileri aynı zamanda dijital menkul olarak gördüğümüz domain sektörüne de bi şekilde sirayet edecektir, varlıklarını real ekonomo yönetimi için feda edecek arkadaşlarımız da olacak, finansal küçülme nedeniyle portföylerinde yatırımcılar küçülmeye de gidecekler.
Bununla birlikte her zaman için diğer dönemlerde de söylediğim gibi kaliteli ve yaşı yerinde olan domainlerin kıymeti her geçen gün artarken yeni kayıt domainlerine talep her geçen gün düşecektir.
2- Yeni Kayıt ve Yenileme Zamları Kapıda
Domainlerin yakın zamanda ciddi zamlarla kapıda olduğu domaini bir sektör haline getirmiş olan herkesin ortak kararı ICANN dünyanın en büyük domain otoritesi Verisgn 'in yıllık daz'da %7 zam yapmasına izin vermedi. Bu neden oluyor ki önümüzdeki dönemlerde domain maliyetlerimiz şimdiye kadar görmediğimiz rakamlara çıkacak ve yatırımcının bu anlamdaki maliyetleri çok daha fazla artacak. Şuan düşünülen kayıt ücretleri 10,47 ile 10,50 + 0,18 Kdv tabi bu rakamlar $ üzerinden ve doların şuan ülkemizdeki değerini ve artış hızını da göz önünde bulundurmak gerekiyor.
3- Öte yandan bilinmesi ve değerlendirilmesi gereken bir diğer detay ise arkadaşlarımın şu noktayı kesinlikle göz ardı etmeden değerlendirmesi gerekiyor bunu kendim içinde her zaman söylüyorum.
Arkadaşlar bizler sohbet ve chat üzerine hizmet veren ana ve yan birimleriz , Sohbet sektörü dijital eğlence sektörüdür bu sektöre yatırım yapanlar sadece real refah düzeyinin genel olarak iyi durumda olan bir toplum varlığında yatırımcısına kazanç elde ettirir, ülkede şuan eğlencesine yatırım yapacak insandan çok kendi gününü kurtarmak isteyen insanlardan oluşan bir yığın var. Bu nedenle sohbet sektöründeki yatırım küçülmesi önümüzdeki aylarda kendini daha ciddi şekilde hissettirecektir.



Olumlu açıdan 2020
Bahsettiğimiz tüm olumsuz detayların dışında olumlu gelişmelerde mevcut;
1- #Evdekal döneminde bütün millet interaktif faaliyetlere bu süre içerisinde daha fazla talep gösterir oldu, web sitesi açan sohbet sitesi açan kişiler daha fazla eskiden bu kültürün içerisinde olan eski kullanıcılar bu süre zarfında tekrar IRC alemine geçici dönüşler yapmaya başladılar.
2 - #Evdekal şu döneme hazır girmiş sohbet site ve sunucularda ortalama normal zamana göre % 20-30 oranında extra kullanıcıya sebebiyet verdi, bu dönemlerde site yatırımları yapacak arkadaşlarımın özellikle bu duruma da dikkat etmelerini de öneririm raporlama talep ederken son 3 ay'ın gelişmelerini mutlaka kontrol edin avlanmayın şuan ki girişler evde kalanların yarratıgı sunni olmasada geçici bir hareket ve bu kişiler iç gününe geri dönecekler.

Ve son olarak ;
Arkadaşlar varlık yönetimi kişinin kendi ekonomisini düzenlemesi ve doğru şekilde takip edebilmesidir, sizler küçük veya büyük dijital yatırımcısınız finansal ve ülke ekonomik verileri sizin yatırımlarınızın genişleme ve daralma dönemlerini belirler verileri sadece real sektör olarak düşünmeyin her zaman için bu durumların Sohbet ve Domain sektörlerine de bir etkisi olacağının bilincinde olacak şekilde yatırımlarınıza yön verin. Umuyorum bu süreçleri şimdiye kadar olduğu gibi yine hep birlikte atlatırız.

Sevgi ile kalın, Saygılarımla.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
turkchat.com


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Varlık PySSyCaT Felsefe 0 11 Kasım 2014 18:12
Varlık ve Öz II Kalemzede Felsefe 0 04 Nisan 2012 07:58
Infosuz Domain ve Fake Domain Nedir ? Agathadaimon Link değişimi 2 18 Temmuz 2008 07:27