IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Ekim 2018, 21:35   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dualar





Dualar bölümüne hoşgeldiniz!
Katolik Kilisesi’ne ait dua hazinesinin çok büyük bir kısmının tercümesini tamamlamış bulunmaktayım. Birkaç yüz sayfalık bu dualara yenileri de eklenecektir.

Aynı içerik iPieta uygulamasında da bulunmaktadır ve bu duaların bazıları seslendirilmiş durumdadır. Çalışmamız bittiğinde tamamı seslendirilmiş olacaktır.

Tüm bölümlerin sonunda Türkçe’ye çevrilemeyen ve bu yüzden orjinalinden Türkçe’ye geçirerek kullandığımız terminolojiyi anlayabilmeniz için bir sözlük bulunmaktadır. Basit dualarda genelde sözlüğe bakmanız gerekmese bile inancımızın detaylarını öğrenmek için bir kere üzerinden geçmeniz uygun olacaktır.

Tüm bu duaları ezberlemenize ya da her gün okumanıza gerek yoktur. Dua toplantılarında ve Kilise’de kolaylık olması açısından Temel dualar bölümündeki ilk 6 duayı ezberlemeniz yeterli olacaktır.

Fakat tüm bu duaları hiç değilse bir kez okumanız inancımızı daha derin öğrenmeniz ve imanınızı güçlendirmeniz açısından çok faydalı olacaktır. Zira içlerinde tek tük de olsa dua değil fakat dua etmek ile ilgili hikayeler de bulunmaktadır. Hepsine bir kere göz atarsanız hem teolojik bilginiz artar hem de manevi olarak güçlenirsiniz. Daha sonra aralarından hoşunuza gidenleri günlük dua rutininize ekleyebilirsiniz.
Bölümler genel olarak şu şekildedir;

TEMEL: Bu bölümde Katolik Kilisede kullanılan temel dualar bulunmaktadır.

İSA MESİH: Mesih İsa’ya ibadet ve adanma duaları bulunmaktadır.

EFKARİSTİYA: Daha çok Kilise’de Efkaristiya tapınması yapılırken edilen dualar bulunmaktadır. Ancak Kiliseye gidemeyen insanlar için “ruhsal komünyon” almak adına da dualar bulunduğu için herkesin bakmasını tavsiye ederim.

KUTSAL RUH: Kutsal Ruh’a ibadet ve adanma duaları bulunmaktadır.

MERYEM ANA: Rab’bimizin annesi ve Göğün Kraliçesi Meryem Ana’nın şefaatini, yardımını isteme ve O’na adanma (aracılığı ile Rab’be adanma) duaları bulunmaktadır.

AZİZ YUSUF: Kutsal Ailenin ve Kilise’nin koruyucusu Aziz Yusuf’un şefaatini, yardımını isteme ve O’na adanma (aracılığı ile Rab’be adanma) duaları bulunmaktadır.

MELEKLER: Meleklerin ve Koruyucu meleğimizin şefaatini, yardımını isteme ve O’n(lar)a adanma (aracılığı ile Rab’be adanma) duaları bulunmaktadır.

AZİZLER: Azizlerin şefaatini, yardımını isteme ve O’nlara adanma (aracılıkları ile Rab’be adanma) duaları bulunmaktadır. Ayrıca azizlerin kendi ünlü duaları da bulunmaktadır. (örn. Aquinolu Thomas’ın “Ders Çalışma Duası”)

RAHİPLER: Rab’bin atadığı Kilisemizin başı Papa hazretleri ve çobanlarımız olan rahipler için edilen dualar ve Papalık Listesi bulunmaktadır.

KUTSAMA: Bu kutsamaların bir kısmı laikler (bkz: sözlük “laiklik”) tarafından yapılabilse bile büyük bir çoğunluğu özel bir kutsama istediğinizde rahibinize götürmeniz için yazılmıştır. Örneğin Aziz Benedictus Madalyonunuz varsa bunu sadece bir rahip kutsayabilir ama duayı bilmiyor olabileceği için çıktı alıp yanınızda götürmeniz iyi olacaktır. Yani buradaki duaların çoğu sizin etmeniz için degil (örn. Günahları Bağışlama duası) fakat rahibinize götürmeniz ya da bilgilenmeniz için bulunmaktadır.

VİCDAN YOKLAMASI: Bu bölümde günah çıkarmadan önce vicdan yoklaması yapabilmeniz için yönergeler ve genel olarak günah üzerine çok önemli yazılar bulunmaktadır. Mutlaka okumanızı tavsiye ederim.

Pax Christi,
Augustinus Demirbaş



Kaynak..: Veritasdei..


__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
dualar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Genel Dualar Arşivi, En Kapsamlı Dualar Kaf_Dağı Dualar 0 23 Mart 2015 11:34
Dualar İndex Seyra Dualar 0 07 Eylül 2014 21:29
Dualar Ordusu Amelia İslamiyet 0 15 Mart 2014 21:01
üzüntülü iken okunacak dua - ferahlatan dualar - huzur veren dualar Amelia Dualar 0 29 Ocak 2014 02:11
Dualar.. Sır Dualar 1 21 Şubat 2012 20:50