IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Kasım 2018, 09:36   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Rab’bimiz Mesih İsa’nın Çilesine Sevgi Dolu Bir İbadet




Aziz Gertrude’a Mesih’in çilesi hakkında okuyup, onun üzerine derin düşünmenin diğer tüm ruhsal uygulamalardan daha yararlı ve etkili olduğu açınlanmıştı. Nasıl ki una dokunan birinin eline unun tozu bulaşacaksa, ibadeti ne kadar kusurlu olursa olsun hiç kimse Rab’bimizin çilesiyle aklını meşgul ederken bundan bir yarar görmeden kalmaz. İbadetimiz ne kadar soğuk ya da ılık olursa olsun, Rab’bimiz, eğer onun çilesinin anısını bırakmadan sarılırsak bize çok daha uzun süre tahammül edecek ve merhamet gösterecektir.
Birinci Dua
Ey Rab Mesih İsa, seni sevenlerin ebedi tatlılığı ve sevinci, rahme düşmenden itibaren katlandığın kederi önceden sezmeni, özelliklede çilenin başlangıcında “Ruhum ölüm derecesinde kederli” deyişini ve boğucu korku, ıstırap ve keder yüzünden toprağa damla damla kan terlediğini anımsa. Yahudiler tarafından yakalandığını, yalancı tanıklar tarafından suçlandığını, üç yargıç tarafından yargılandığını, tokatlanıp yumruklandığını, üzerine tükürüldüğünü, kırbaçlandığını, dikenlerle taçlandırıldığını hatırla. Ey tatlıların tatlısı İsa, sana yalvarıyorum katlandığın tüm keder ve hakaretler aracılığıyla bu günahkara merhamet eyle.
İkinci Dua
Ey İsa, Tanrı’nın cennetinin sevinci, Pilatus’un seni ölüm cezasına çarptırdığında , tanrısız askerleri omuzlarına ağır çarmıhı yüklediklerinde, seni çarmıha sert ve kör çivilerle çivilediklerinde, kutsal uzuvlarını acımasızca gerdirip tüm kemiklerinin sayılabilecek hale gelmesini sağladıklarında katlandığın tüm korku ve kederi hatırla: sana yalvarıyorum, yargı gününde bana merhametle hüküm ver ve beni tüm cezalardan kurtar. Amin.
Üçüncü Dua
Ey İsa, göksel hekim, şimdi, çarmıhta kaldırıldığın ve tüm kemiklerin eklemlerinden çıktığı zaman katlandığın bitkinliği ve acıyı hatırla. Hiçbir acı senin acına benzemez , ayağının tabanından tepene kadar hiç sağlam bir yer kalmamıştı; buna rağmen hissettiğin ıstırabı bir kenara atıp “Baba, onları affet çünkü ne yaptıklarını bilmiyorlar.’ diye düşmanların için Babana dua ettin. Bu sevgin ve merhametin aracılığıyla çektiğin çilenin değeri ve kıymetinin tüm günahlarımın affı olmasını nasip eyle. Amin.
Dördüncü Dua
Ey İsa, ebedi nurun aynası, şimdi, ilahiliğinin aynasından bakıp kötülerin lanetlenmesini ve kaybolmuşların çokluğunu gördüğün zaman kalbinin üzüntüyle dolmasını hatırla. Çarmıhtaki hırsıza bugün benimle birlikte cennette olacaksın diyerek gösterdiğin şefkatin derinliği aracılığıyla sana yalvarıyorum, ey şefkatli İsa, ölüm saatim geldiğinde bana merhametini göster. Amin.
Beşinci Dua
Ey İsa, en çok sevilen Kral, şimdi, çarmıhta asılı ve herkes tarafından yüzüstü bırakılmış, seninle alay edilirken, son ana kadar çarmıhın dibinde beklemiş ve “Kadın, işte oğlun” öğrencine ise “İşte Annen” diyerek öğrencine teslim ettiğin Annen dışında seni teselli edecek kimseyi bulamadığında kalbinde hissettiğin kederli terkedilmişliği hatırla. Ey şefkatli İsa, Annenin yüreğini delen ıstırap kılıcı aracılığıyla sana yalvarıyorum, tüm sıkıntılarımda dertlerime ortak ol ve beni teselli et. Amin.
Altıncı Dua
Ey İsa, tükenmeyen merhamet kaynağı, şimdi, gücün tükendiğinde ve kutsal bedenin kuruduğunda, o yakıcı susuzluğu hissettiğinde ve kavrulmuş dilini ıslatacak bir damla su bulamayıp sadece sirke ve çördük otuyla yetindiğinde katlandığın ümitsizliği hatırla. Sana yalvarıyorum cinsel arzulara ve dünyevi zevklere karşı duyduğum isteği söndür.Amin.
Yedinci Dua
Ey İsa, kudretli Kral, şimdi, çilenin acı sularına tepene kadar batırıldığında sadece insanlar tarafından değil Baban tarafından da terkedildiğini ve yüksek sesle “Tanrım, Tanrım neden beni terkettin?” diye haykırdığını hatırla. Bu ıstırabın ve terkedilmişliğin aracılığıyla sana yalvarıyorum, canımı teslim ederken beni ıstıraplar içinde terketme. Amin.
Sekizinci Dua
Ey İsa, Yahuda oymağının güçlü aslanı, şimdi, kalbinin ve bedeninin tüm gücü çekilip seni yüzüstü bıraktığında başını eğerek “Tamamlandı” diye haykırdığın zaman katlandığın acıyı ve kederi hatırla. Bu ıstırabın ve kederin aracılığıyla, hayatım sonunda ruhum dertlendiğinde ve canımın ışığı sönerken bana merhamet eyle. Amin.
Dokuzuncu Dua
Ey İsa, Peder’in şanının görkemi ve O’nun özünün sureti, şimdi, “Baba ruhumu senin ellerine bırakıyorum!” diyerek ruhunu Babana içtenlikle teslim edişini vede kutsal bedeninin parçalanmış, kalbinin kırılmış ve kurtuluşumuz için şefkatinin tamamen ortaya çıkmış olduğunu hatırla. Sen ruhunu teslim ettin: Seni yaptıklarını yapmaya iten tüm bu sevgi ve ölüme teslim edilecek olan tüm canlıların yaşamı aracılığıyla sana yalvarıyorum, ruhumda seni hoşnut etmeyen her ne varsa yoket ve öldür. Amin.
Onuncu Dua
Ey İsa, gerçek ve verimli şarap, şimdi, kıymetli kanını müsrifçe ve aşırı derecede fazla akıtışını; Çarmıhtayken tek başına, üzüm cenderesininin bir salkım olgun üzümü sıktığı gibi delinmiş böğründen bize kalbinde tek bir damlası kalmayana kadar kanını ve suyu verişini hatırla. Daha sonra bir bohça mür gibi asılı kaldın ve narin bedeninin soldu, içindeki tüm nem kurudu ve kemiklerinin ilikleri çekildi. Ey çok sevgili İsa, bu acı çilen ve kıymetli kanının dökülmesi aracılığıyla sana yalvarıyorum, ölüm saatimde kutsal böğründen çıkan su ile ruhumu yıka, onu çok tatlı kalbinin, çok kıymetli kanı içinde güzelleştirip süsle ve ilahi sevginin güzel kokusuyla onu kabul edilebilir kıl. Amin.
Adak
Ey şefkatli İsa, acı bir ölüme katlandığın ve ölümünü göğe yükselişinde, kutsal insanlığının tüm meyveleriyle birlikte Peder Tanrı’ya sunduğun sevgiyle bu duamı kabul et. Etini yırtan, ellerini, ayaklarını ve kalbini delen yaralarının derinliği adına sana yalvarıyorum, günaha batmış bu ruhu bataktan çıkar ve seni her konuda hoşnut etmemi sağla. Amin.

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
rab’bimiz mesih isa’nın çilesine sevgi dolu bir ibadet


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Rab’bimiz Mesih İsa’nın Kutsal Yaraları Onuruna Dua PySSyCaT Dualar (Hristiyanlık) 0 16 Kasım 2018 09:30
Rab’bimiz Mesih İsa’nın Kutsal Yaralarının Rozari’si PySSyCaT Dualar (Hristiyanlık) 0 05 Kasım 2018 11:25
sevgi dolu iletişim aileye bağlı Zen Aile Evlilik ve Çocuklar 0 03 Ocak 2013 17:45
Dürüst ve Sevgi Dolu Bir İletişim YapraK Aile Evlilik ve Çocuklar 0 19 Aralık 2009 19:54