IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Aralık 2018, 16:58   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Prag’ın Bebek İsa’sına İbadetin Tarihi




Bebek İsa’ya ibadet, Hristiyanlığın kendisi kadar eskidir. Rab’bimizin doğumunun büyük gizemini her zaman canlı bir şekilde önümüzde tutmaya vesile olmaktadır.
İlahi Bebeğe özel bir ibadet şekli onyedinci yüzyılda, Prag şehri Bohemia’da, Carmelitelar tarafından başlatılmıştır. Lobkowitzli Prenses Polyxedia annesinden düğün hediyesi olarak İspanyadan getiriliş bir İlahi Bebek heykeli almıştır. Kocasının ölümünden sonra prenses kendini hayır işlerine adamış ve özellikle Prag’daki Carmelitelara yardımcı olmuştur. 1628 yılında Carmelite manastırı savaştaki tahribatlardan ötürü yoksullaşınca prenses kıymetli Bebek İsa heykelini Carmelitelara vererek onlara şöyle demiştir:

”SİZE DÜNYADA HERŞEYDEN ÇOK DEĞER VERDİĞİM ŞEYİ VERİYORUM: BEBEK İSA’YI ONURLANDIRIRSANIZ HİÇ KİMSEYE MUHTAÇ KALMAZSINIZ.”
Hediye, Carmelite şapeline yerleştirildi. Carmelitelar Prag’ın İlahi Bebeğine ibadetlerini sürdürdükleri sürece, refah düzeyleri artığı için prensesin sözlerindeki peygamberlik kanıtlanmış oldu. Daha sonra Carmelitelar şehirden kaçmaya zorlandılar ve şavaşın karmaşası sırasında mucizevi heykellerini alamadılar. İşgalciler ona el koydu ve bir çöp yığınına attı. 1635 yılında Prag’da barış ilan edilince Carmelitelar geri döndüler. Aralarından biri; önceden Prag’ın Bebeğine ibadet ederek büyük ruhsal yardım görmüş Peder Cyril, heykeli aradı ve onu çöplerin arasında buldu. Büyük bir sevinçle onu tekrar şapele yerleştirdi. Birgün Peder Cyril heykelin önünde adanmış şekilde dua ederken, bir sesin ona şöyle dediğini duydu:
“BANA MERHAMET EDERSEN BEN DE SANA MERHAMET EDECEĞİM. ELLERİMİ BANA GERİ GETİRİRSEN SANA HUZUR VERECEĞİM. BENİ NE KADAR ÇOK ONURLANDIRIRSAN BEN DE SENİ O KADAR ÇOK KUTSAYACAĞIM.”
Bu sözlere şaşıp kalan Peder Cyril heykeli inceledi ve onu saran örtüyü kenara çekince heykelin iki elininde kırık olduğunu gördü. Heykelin elleri İlahi Bebeğe adanan birinin cömertliğiyle geri yapıldı. Carmelitelar bir kez daha barış ve refaha kavuştu.
İlahi Bebeğe ibadet, Carmelitelar tarafından her zaman uygulana gelmiştir çünkü İlahi Bebek, Anneleri Meryem aracılığıyla bu dünyaya gelmiştir. İsa’nın Aziz Terezası İlahi Bebeğe özel bir şekilde ibadet ederdi. Küçük Çiçek olarak bilinen Aziz Tereza da bu ibadeti büyük bir şevkle yapanlar arasındaydı.

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
prag’ın bebek isa’sına ibadetin tarihi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Prag’ın Bebek İsa’sına Dua PySSyCaT Dualar (Hristiyanlık) 0 22 Aralık 2018 16:57
Prag'ın Bebek İsa'sına Novena PySSyCaT Dualar (Hristiyanlık) 0 22 Aralık 2018 16:51
Bebek Kahvaltı Tarifleri - bebek kahvaltısı - bebek yemekleri PySSyCaT Bebek Mamaları 0 17 Şubat 2016 00:47
Modern Bebek Sepetleri - Bebek Beşikleri + Bebek, Yatak Modelleri - 2o11 Sevda Ev Dekorasyonu 0 23 Mart 2011 12:14