IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Aralık 2018, 23:03   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
7 Kederin Tespih Duası




Giriş Duası
Tanrım, bu tespih duasını senin onurun için sana sunuyorum, böylece Kutsal Bakire Anneni onurlandırabilir, onun ıstırabını paylaşabilir ve üzerine derin derin düşünebilirim. Bana tüm günahlarımdan tövbe edeceğim gerçek tövbekarlığı vermen için Sana alçakgönüllülükle yalvarıyorum. Bana bilgelik ve tevazu ver ki bu duanın içerdiği tüm endüljansları alabileyim.
Pişmanlık Duası
Ey Tanrım, Sana karşı suç işlediğim için gerçekten pişmanım. Cenneti kaybetmekten ve cehennemin acılarından korktuğum ama en çok da Tanrım, tamamen iyi olduğun ve tüm sevgimi hakkettiğin halde seni üzdükleri için tüm günahlarımdan iğreniyorum. Senin lütfun sayesinde günahlarımı itiraf etmeye, tövbe etmeye ve hayatımı düzeltmeye kesin olarak karar veriyorum. Amin.
3 Selam Sana söyleyin
Merhametli anne, bize sürekli oğlun İsa’nın acılarını hatırlat.

1. Birinci Kederli Gizem: Şimon’un Peygamberliği (Lk 2:22-35)
Kutsal Bakire Meryem İsa’yı tapınağa götürdü çünkü gelenek tüm yeni doğanların tapınakta Tanrı’nın önünde kutsanmasını gerektiriyordu. Orada yaşlı rahip Şimon bebek İsa’yı kollarına aldı ve Kutsal Ruh yüreğini doldurdu. Şimon İsa’nın vadedilen Kurtarıcı olduğunu anladı ve Mesih’i görecek kadar uzun yaşama dileğini yerine getirdiği için Tanrı’ya şükrederek bebeği göğe doğru kaldırdı.
“Rab’bim, şimdi kulun bu dünyadan huzur içinde göçebilir” dedi. Daha sonra Meryem’e baktı ve dedi ki “Ve sen kadın, çocuğunun çekeceği acılar yüzünden kalbini bir keder kılıcı deşecek.”
Kutsal Bakire insanoğlunun Kurtarıcısını doğurduğunu biliyordu bu yüzden Şimon’un peygamberliğini hemen anladı ve kabul etti. Her ne kadar Bebek İsa’yı taşımış olma lütfuna minnettar olsa da kalbi ağırlaştı ve dertlendi çünkü Kurtarıcının çekeceği çileler ve takip eden ölümü hakkında ne yazıldığını biliyordu Oğlunu ne zaman görse sürekli onun çekeceği acıları anımsıyordu ve artık oğlunun acıları kendi acıları olmuştu.
Dua: Bizim yüzümüzden katlanılamayacak kadar çok kalbi acımış sevgili Meryem Ana, bize de seninle birlikte sevgiyle acı çekmeyi ve Tanrı’nın gerekli gördüğü tüm acıları kabul etmeyi öğret. Bırak acı çekelim ve çektiğimiz acı aynı senin ve İsa’nın acıları gibi sadece Tanrı tarafından bilinsin. Dünyaya çektiğimiz acıyı göstermemize izin verme böylece acılarımız daha anlamlı olur ve dünyanın günahları için kefaret olması için kullanılabilir. Dünyanın kurtarıcısıyla birlikte acı çekmiş olan Meryem Ana, kendimizin ve dünyanın acılarını sana sunuyoruz çünkü biz senin çocuklarınız. Bu acıları seninkiler ve Rab Mesih İsa’nınkiler ile birleştir . Daha sonra bunları Peder Tanrı’ya sun ki bu acıları yaratanları bilsin. Sen, diğer hepsinden daha yüce bir annesin.
Göklerdeki Pederimiz (1x)
Selam Sana (7x)
Merhametli anne, bize sürekli Oğlun İsa’nın acılarını hatırlat.

2. İkinci Kederli Gizem: Mısır’a Kaçış (Mt 2:13-15)
Yusuf ona meleğin sözlerini açıkladığında Meryem’in kalbi kırılmıştı ve başı dertle dolmuştu: hemen kalkıp Mısıra gitmeliydiler çünkü Herod İsa’yı öldürmek istiyordu. Kutsal Bakire neyi alıp neyi bırakacağına karar verecek zamanı zor buldu; evladını aldı ve diğer her şeyi bıraktı. Tanrı’nın istediği gibi acele etmek için Yusuf’un önüne katılıp dışarı fırladı.
Daha sonra şöyle dedi, “Tanrı’nın her şeye gücü yetse bile Oğlu İsa ile kaçmamızı istiyor. Tanrı bize yol gösterecek ve düşman tarafından yakalanmadan Mısır’a varacağız.
Kutsal Bakire, İsa’nın annesi olduğu için onu herkesten çok seviyordu. Daha bir bebek olan oğlunun rahatsızlığı karşısında kalbi tasayla dolmuştu. Oğlu üşüdüğü ve titrediği için büyük acı çekiyordu. Kendisi ve kocası bu uzun yolculuk boyunca yoruldukları, uykuları geldiği ve acıktıkları zaman Meryem’in tek düşündüğü evladının güvenliği ve rahatlığıydı. İsa’yı öldürmek üzere emir almış askerlerle yüz yüze gelmekten korkuyordu çünkü düşmanın hala Beytlehem’de olduğunun farkındaydı. Bu kaçış sırasında kalbi sürekli ıstırapla doldu. Ayrıca nereye gittiklerini de biliyordu, onları karşılayacak dost canlısı kimse olmayacaktı.
Dua: Çok acı çekmiş sevgili Anne, bize cesur yüreğini ver. Bize güç ver ki senin gibi cesur olalım ve Tanrı’nın yolumuza çıkardığı acıları sevgiyle kabul edelim. Kendi kendimize çektirdiğimiz acıları ve başkalarının bize çektirdiği acıları da kabul etmemiz için bize yardım et. Göksel Anne, sadece sen acımızı arındırabilirsin böylece Tanrı’yı yüceltebilir ve ruhumuzu kurtarabiliriz.
Göklerdeki Pederimiz (1x)
Selam Sana (7x)
Merhametli anne, bize sürekli Oğlun İsa’nın acılarını hatırlat.

3. Üçüncü Kederli Gizem: İsa’nın Tapınakta Kaybolması (Lk 2:41-52)
İsa Tanrı’nın biricik Oğluydu ama aynı zamanda Meryem’in de evladıydı. Kutsal Bakire, İsa’yı kendinden çok sevdi çünkü o Meryem’in Tanrısıydı. Diğer çocuklarla kıyaslandığında eşsizdi çünkü o anda Tanrı olarak yaşıyordu. Meryem, Yeruşalim’e dönüş yolunda İsa’yı kaybettiğinde dünya o kadar büyük ve ıssız bir hale geldi ki onsuz devam edip yaşayamayacağını düşündü. Acısı çok büyüktü. (Çilesi sırasında havarileri tarafından terk edildiğinde Oğlunun duyduğu acının aynısını duydu.)
Kutsal Anne sevgili Oğlu için telaşla bakınırken yüreğindeki derin acı kabardı. Ona neden daha iyi bakmadığını düşünerek kendini suçladı. Ama bu onun suçu değildi; İsa artık önceden olduğu gibi onun korumasına muhtaç değildi. Meryem’i asıl kıran şey Oğlunun onun iznini almadan geride kalmaya karar vermesiydi. İsa o güne kadar onu her konuda hoşnut etmişti: onun asla canını sıkmamış ya da ailesini kızdırmamıştı. İsa’nın her zaman gerekli olanı yapacağını biliyordu, fakat, onun itaatsizlik edeceğini hiç düşünmemişti.
Dua: Sevgili anne, kendi günahlarımız ve tüm dünyanın günahlarının kefareti için bütün acılarımızı kabul etmeyi bize öğret.
Göklerdeki Pederimiz (1x)
Selam Sana (7x)
Merhametli anne, bize sürekli Oğlun İsa’nın acılarını hatırlat.

4. Dördüncü Kederli Gizem: Meryem Golgota Yolunda İsa ile Karşılaşıyor (Lk 23:27-31)
Meryem, İsa’nın gerileceği ağır çarmıhı tek başına taşıdığını gördü. Bu Kutsal Bakireyi şaşırtmadı çünkü zaten Rab’bimizin yaklaşan ölümünü biliyordu. Askerlerin sopalarıyla aldığı birçok darbe yüzünden oğlunun nasıl zayıf düştüğünü farketmiş ve onun acısı yüzünden ıstırapla kavrulmuştu. Hiç gücü kalmadığı halde askerler onu itip kakmaya devam ediyordu. Tükenmiş bir şekilde düşmüştü, kendini kaldıramıyordu. O an, Meryem’in gözleri, tamamen sevgi ve şefkatle dolu olarak oğlunun acı dolu ve kanla kaplı gözleriyle buluştu. Yürekleri yükü paylaşıyor gibiydi; O’nun hissettiği her acıyı Meryem de hissediyordu. Tanrı’ya inanmak, güvenmek ve acılarını O’na sunmak dışında yapılacak hiçbir şey olmadığını biliyorlardı. Tek yapabildikleri her şeyi Tanrı’ya emanet etmekti.
Dua: Kederle dolmuş sevgili Anne, kendi acımıza cesaret ve sevgiyle katlanmamız için yardım et ki senin ve İsa’nın kederli kalplerinizi teselli edelim. Bunu yaparak seni ve İsa’yı insanlığa veren Tanrı’yı yüceltelim. Kendin acı çektiğin gibi bize de sessizce ve sabırla acı çekmeyi öğret. Her şeyde bize sevgi dolu Tanrı’nın lütfunu nasip eyle. Ey Kederlerin Annesi, tüm annelerin en bağrı yanığı, tüm dünyadaki günahkarlara merhamet eyle.
Göklerdeki Pederimiz (1x)
Selam Sana (7x)
Merhametli anne, bize sürekli Oğlun İsa’nın acılarını hatırlat.

5. Beşinci Kederli Gizem: Meryem Çarmıhın Dibinde Duruyor (Yhn. 19:25-27)
Kutsal Bakire Meryem, İsa’nın arkasından acı ve kederle buna rağmen sessizce ıstırap çekerek takip etti ve Golgota tepesini çıkmaya devam etti. Oğlunun birkaç kez daha tökezlediğini, çarmıhıyla düştüğünü ve saçını çekip ayağa kalkmaya zorlayan askerler tarafından dövüldüğünü gördü. İsa Golgota’nın tepesine vardığında masum olduğu halde ona gülebilmeleri için kalabalığın önünde suçlarını itiraf etmesi buyruldu. Meryem, ona eziyet edenler özellikle de giysilerinden kalanları soyduklarında, Oğlunun acısını ve aşağılanmasını çok derinden hissetti. Kutsal Bakire bu zalimlerin sadece yuhalayan kalabalığı eğlendirmek için Oğlunu çıplak olarak çarmıha gerdiklerini görünce gönlü bulandı. (İsa ve Meryem normal insanların hissedeceğinden daha çok utanç hissediyorladı çünkü günahsız ve kutsallardı.) Bakire Meryem İsa’nın çarmıha gerildiğini görünce dayanılmayacak kadar çok acı çekti. Katilleri ona doğru çekiç ve çivilerle, neşeyle şarkılar söyleyerek geliyorlardı. Onu tahtaya mıhlarlarken kımıldayamasın diye üzerine oturdular. Çivileri ellerine ve ayaklarına çakarlarken Meryem bu darbeleri kalbinde hissetti. Çiviler Oğlunun bedenine girerken Meryem’in etini delip geçtiler. Yaşamanın söndüğünü hissetti.
Askerler kazdıkları deliğe oturtmak için çarmıhı kaldırdıklarında, bilerek sarstılar. Bu İsa’nın vücut ağırlığının ellerindeki eti yırtıp kemiklerinin görünmesine neden oldu. Acı bedenine sıvı bir ateş gibi aktı. Dayanılmaz derecede acı veren üç saat boyunca çarmıha gerilmiş şekilde kalmaya katlandı. Ancak annesinin dibinde acı çektiğini gördüğünde katlanmak zorunda kaldığı ıstıraplı üzüntü karşısında fiziksel acısının bir önemi yoktu. Sonunda merhamet içinde öldü.
Dua: Sevgili anne, Şehitlerin Kraliçesi tüm ıstırapların boyunca sahip olduğun cesareti bize ver ki biz de acılarımızı seninkiyle birleştirip Tanrı’yı yüceltelim. O’nun ve Kilisenin tüm emirlerine uymamıza yardım et. Böylece Rab’bimizin kurbanı boşa olmaz ve dünyadaki tüm günahkarlar kurtulabilir.
Göklerdeki Pederimiz (1x)
Selam Sana (7x)
Merhametli anne, bize sürekli Oğlun İsa’nın acılarını hatırlat.

6. Altıncı Kederli Gizem: Meryem İsa’nın Ölü Bedenini Kollarına Alır (Yhn. 19:38-40)
İsa’nın arkadaşları Yusuf ve Nikodim, O’nun bedenini çarmıhtan alıp kollarını uzatmış Kutsal Bakireye verdiler. Daha sonra Meryem O’nu derin bir sevgi ve saygıyla yıkadı çünkü Meryem O’nun annesiydi. Diğer herkesten daha iyi biliyordu ki O, tüm insanların kurtarıcısı olmak için insan bedeni almış yaşayan Tanrıydı.
Meryem İsa’nın, Pilatus’un elindeyken kırbaçlanması yüzünden aldığı korkunç yaraları görebiliyordu. Eti parçalanmıştı ve sırtından büyük şeritler yırtılmıştı. Bütün bedeni o kadar parçalanmıştı ki başından ayakucuna kadar açık yaralarla kaplıydı. Meryem çivi yaralarının, kırbaçlanma ve çarmıhı taşıma yüzünden açılan yaralar kadar ciddi olmadığını gördü. Oğlunun ağır ve kıymıklı çarmıhı Golgota’ya kadar taşıyabildiği gerçeği karşısında dehşete düşmüştü. Dikenli taçın alnında yaptığı kanlı çemberi gördü ve dehşet içinde dikenlerin kafatasına beynini delecek kadar derin saplandığını gördü. Harap olmuş oğluna bakan Kutsal Anne, ıstırap dolu ölümünün en kötü suçlulara hak görülen işkencelerden bile çok daha kötü olduğunu biliyordu. Onun yaralı ve cansız bedenini temizleyip, nazikçe yıkarken, kısa hayatının her evresini gözünde canlandırdı; ahırda yatarken ki güzel bebek yüzünü ve bu kalp parçalayan vakte kadar ki her anını. Oğlunu ve Rab’bini cenaze için hazırlarken hiç durmadan acı çekti. Ama cesur ve güçlü kalarak Şehitlerin gerçek Kraliçesi oldu. Oğlunu yıkarken herkesin cennetin zenginliklerini bilmesi ve kapısından geçebilmesi için dua etti. Dünyadaki her ruhun Tanrı’nın sevgisini kabul etmesi için dua etti. Böylece Oğlunun işkence dolu ölümü tüm insanoğlunun yararına olacak ve boşa gitmeyecekti. Meryem dünya için dua etti, hepimiz için dua etti.
Dua: Sevgili Anne, ölen evladını teselli etmek için çarmıhın altında dururkenki cesaretin için sana şükranlarımızı sunuyoruz. Kurtarıcımız son nefesini verdiğinde sen hepimiz için mükemmel bir anne oldun; dünyanın Kutsal Annesi oldun. Bizi dünyevi anne babamızın sevdiğinden daha çok sevdiğini biliyoruz. Merhamet ve lütuf tahtının önünde avukatımız olmanı istiyoruz böylece gerçekten çocukların olabiliriz. Kurtarıcımız ve Mesihimiz İsa için sana şükranlarımızı sunuyoruz ve İsa’ya seni bize verdiği için şükrediyoruz. Anne, lütfen bizim için dua et.
Göklerdeki Pederimiz (1x)
Selam Sana (7x)
Merhametli anne, bize sürekli Oğlun İsa’nın acılarını hatırlat.

7. Yedinci Kederli Gizem: İsa Mezara Konuyor (Yhn 19:41-42)
Kutsal Bakire Meryem’in hayatı İsa’nınkiyle o kadar bağlıydı ki artık yaşamaya devam etmek için bir neden göremiyordu. Tek tesellisi İsa’nın ölümünün akla hayale sığmaz ıstırabını bitirmesiydi. Kederli Annemiz, Yuhanna’nın ve kutsal kadınların yardımıyla İsa’nın bedenini mezara yerleştirdi ve O’nu orada diğer herhangi bir ölü gibi bıraktı. Büyük bir acıyla ve çok büyük bir üzüntüyle eve gitti; çünkü ilk kez O’nsuz kalmıştı, yalnızlığı yeni ve keskin bir acının sebebi olmuştu. Oğlunun kalbi atmayı kestiğinden beri kendi kalbi de ölüyordu, ama Kurtarıcımızın yakında dirileceğinden emindi.
Dua: Güzelliği diğer annelerinkini aşan çok Sevgili Anne, merhametli anne, İsa’nın ve hepimizin annesi, biz senin evlatlarınız ve tüm umudumuzu sana bağlıyoruz. Her şeyde ve her durumda, acılarımızda bile Tanrı’yı görmeyi bize öğret. Bize acı çekmenin önemini görmemiz ve bunda Tanrı’nın tasarladığı amacı anlamamız için yardım et.
Sen rahme günahsız olarak düştün ve doğdun, günahtan korundun, buna rağmen herkesten çok acı çektin. Izdırabı ve acıyı sevgiyle ve eşi görülmemiş bir cesaretle kabul ettin. Tutuklandığı andan ölene kadar oğlunun yanında durdun. Onunla birlikte acı çektin, O’nun çektiği her acıyı ve zulmü hissettin. Peder Tanrı’nın isteğini yerine getirdin, İsa ile birlikte kurtarıcımız oldun. Sevgili Anne sana yalvarıyoruz bize İsa’nın yaptıklarını yapmayı öğret. Bize çarmıhımızı cesaretle kabul etmeyi öğret. Çok şefkatli annemiz sana güveniyoruz, öyleyse bize tüm dünyadaki günahkarlar için fedakarlık etmeyi öğret. Oğlunun ayak izlerini takip etmemiz ve hatta başkaları için canımızı feda edebilmemiz için bize yardım et.
Göklerdeki Pederimiz (1x)
Selam Sana (7x)
Merhametli anne, bize sürekli oğlun İsa’nın acılarını hatırlat.
Son Dualar:
Şehitlerin Kraliçesi, kalbin çok acı çekti. Bu korkunç ve kederli zamanlarda döktüğün gözyaşlarının hakkı için bana ve dünyadaki tüm günahkarlara tam içtenlik ve tövbe lütfunu sağlaman için yalvarıyorum. Amin.
Günahsız olarak rahme düşen ve bizim için acı çeken Meryem, bizim için dua et. (3x)
İsa’nın çilesi sırasında Meryem’in döktüğü göz yaşlarını silmek için bir Haç İşareti yapın ve dualarınızın cevaplanacağına güvenin!
——————————–
Aziz Bridget’e Verilen Vaatler:
İsveçli Aziz Bridget’e göre Hanımefendimizin Gözyaşlarını ve Kederlerini düşünenlere yedi vaat verilmiştir. Kutsal Bakire her gün onun gözyaşlarını ve kederlerini düşünürken yedi tane Selam Sana okuyarak onu onurlandıran ruhlara yedi lütuf verir.

Bunlar:

1. Ailelerine huzur vereceğim.

2. İlahi gizemler hakkında aydınlatılacaklar.

3. Acılarında onları teselli edeceğim ve işlerinde onlara refakat edeceğim.

4. İlahi Oğlumun tapılası iradesine ya da ruhlarının kutsallaşmasına karşı gelmiyorsa istediklerini istedikleri kadar vereceğim.

5. Şeytani düşmanlarıyla olan ruhani savaşlarında onları savunacağım ve hayatlarının her anında onları koruyacağım.

6. Ölüm saatlerinde onlara görünerek yardım edeceğim – annelerinin yüzünü görecekler.

7. Gözyaşlarıma ve Kederlerime yapılan bu ibadeti yayan herkesin, tüm günahları affolunduğu için bu dünyevi hayattan hemen ebedi mutluluğa alınacakları ve de Oğlumun onların ebedi tesellisi ve sevinci olacağı bu lütfu İlahi Oğlumdan aldım.
——————————–
Rwanda, Kibeholu Marie Claire’e
* Eğer kendiniz ya da başkaları için Yedi Kederin Tespih Duasını okursanız en katı yürekler dahi değişir.
* Yedi Kederin Tespih Duasını okursanız takıntılarınızdan ve bağımlılıklarınızdan kurtulursunuz.
* Kalpten söylendiğinde bu dua günahlarımızdan gerçekten tövbe etmemizi sağlar, ruhumuzu suçluluk ve pişmanlıktan kurtarır.
* Bu duayı, özellikle Marie Claire’e Hanımefendimiz tarafından tavsiye edildiği gibi Salı ve Cuma günleri, sıklıkla okuyanlar günah işlemelerine neden olan zayıflıklarını ve kusurlarını kesin olarak anlayacaklar ve de kendileri hakkında sevmedikleri fakat karakterlerinin bir parçası sandıkları şeyler değişecektir.
* Bu duayı kalpten okursanız aracılığıyla istediğiniz her şeyi elde edersiniz.
Dünya daha önce hiç olmadığı kadar Yedi Kederin Tespih Duasına ihtiyaç duymaktadır.

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
7 kederin tespih duası


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Meryem’in Yedi Kederinin Tespih Duası PySSyCaT Dualar (Hristiyanlık) 0 29 Aralık 2018 00:03
Aziz Büyük Gertrude Tespih Duası PySSyCaT Dualar (Hristiyanlık) 0 16 Kasım 2018 09:38
Kıymetli Kanın Tespih Duası PySSyCaT Dualar (Hristiyanlık) 0 05 Kasım 2018 11:19
Merhamet Tespih Duası PySSyCaT Dualar (Hristiyanlık) 0 19 Ekim 2018 07:43
İman için Tespih Duası PySSyCaT Dualar (Hristiyanlık) 0 17 Ekim 2018 14:26