IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Nisan 2019, 01:00   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çagımız İçin Verilen Kederli Gizemler






Bu rozariyle tüm evlatlarımı Meryem’in Lekesiz Kalbine bağlıyorum.
ÖZEL DUA NİYETİ:
Mesih’in yeryüzündeki Kilisesi olan, Kutsal Roma Katolik ve Havarisel Kilisesi için dua ediyoruz. Kilisedeki tüm çobanların sürülerini Peder’in kollarına doğru gütmeleri için dua ediyoruz. Amin
Şimdi Kutsal Rozari’nin Kederli Gizemlerini söylemeye hazırlanırken, önce övgü ve kefaret dualarını edin.
Gökte, yerde, yeraltında, Tanrı’nın tüm yarattıkları ve Rab’bimiz Mesih İsa’nın Sunaktaki Çok Kutsal Sakramentinde bulunan Kutsal Kalbi; en kutsal, en sevilesi, anlaşılamayan ve anlatılamayan Tanrı’nın Adını övsün, kutsasın, sevsin, tapınsın ve yüceltsin.
Amin.
İsa’nın Kutsal Yüzünü aklınızda canlandırın… Rab’bimiz dedi ki, “Yüzümü Ebedi Babama sunarsanız, isteyeceğiniz hiçbir şey reddedilmez ve de bir çok günahkarın bana dönmesini sağlarsınız”:
Ebedi Peder, Senin Adının şanı ve şerefine, özellikle (şehrinizin adını söyleyin) şehrindeki ve dünyadaki tüm şehirlerdeki günahkarların sana dönmesi ve canını teslim etmek üzere olanların kurtuluşa erişmeleri için Biricik Oğlu’nun Tapılası yüzünü sana sunuyorum. Amin.
KUTSAL RUH’A DUA:
Ey Kutsal Ruh gel ve imanlıların kalplerini doldur, onları sevginin aleviyle tutuştur. Ruhun’u gönder var olsunlar, böylece yeryüzünü yeniden canlandırırsın.
Dua edelim: Ey Kutsal Ruh’un nuruyla imanlıların yüreklerini eğiten Tanrı, aynı Kutsal Ruh’un armağanıyla her zaman bilge olmamızı ve Rab’bimiz Mesih’in aracılığıyla O’nun Kutsal Tesellisinde sevinçle dolmamızı bize nasip eyle.
Amin.
Şimdi gizemleri düşündükten sonra İman İkrarı, Göklerdeki Pederimiz, 3 Selam Sana ve Doksoloji okuyun.
BİRİNCİ KEDERLİ GİZEM
GETSEMANE BAHÇESİNDEKİ IZDIRABI

Kutsal Rab’bimizin Getsemane bahçesinde diz çöküp, Kutsal Kanını terlediğini derin derin düşündükten sonra Dua edelim:
Ey Kutsal İsa, Kutsal Yaraların aracılığıyla sana dua ediyorum; Kutsal Keder ve Istırabında, derinin tüm gözeneklerine bütün medyayı, özellikle de bizim ve çocuklarımızın izlediklerimizi, duyduklarımızı ve okuduklarımızı koyuyorum. Film, internet, dergi ve en önemlisi de televizyon aracılığıyla *****grafiyi, sapıklığı, ahlaksızlığı, iffetsizliği ve büyücülüğü yayanlar için özel olarak dua ediyorum.
Senin Çok Kıymetli Kanın aracılığıyla dua ediyorum, bu insanların her birini Kutsal Yaralarında mühürle. Rab İsa, bu insanları yozlaştıran tüm kötülükleri Senin Kutsal Adınla bağlıyorum, İlahi Adaletini ve İlahi Merhametini üzerlerine çağırıyorum.
Amin.
Her Gizemden sonra 1 Göklerdeki Pederimiz, 10 Selam Sana, 1 Doksoloji ve Fatima Duası

İKİNCİ KEDERLİ GİZEM
SÜTUNDA
KIRBAÇLANMASI
Kutsal Rab’bimizin Kırbaçlanma Sütununa zincirlerle bağlı Kutsal bedenindeki yırtık ve yarıkları derin derin düşündükten sonra Dua edelim:
Ey Kutsal İsa, Kutsal Yaraların aracılığıyla sana dua ediyorum ve aralarından birinde de Kutsal Kemiğin görünen, Çok Kutsal Sırtındaki en derin yaraların her birine tüm dünya liderlerini, devlet adamlarını ve politikacıları, özellikle de özgürlüğü yok etmek isteyenleri koyuyorum.
Senin Çok Kıymetli Kanın aracılığıyla dua ediyorum, bu insanların her birini Kutsal Yaralarına mühürle. Rab İsa, bu insanları yozlaştıran tüm kötülükleri Senin Kutsal Adınla bağlıyorum, İlahi Adaletini ve İlahi Merhametini üzerlerine çağırıyorum.
Amin

ÜÇÜNCÜ KEDERLİ GİZEM
DİKENLERLE TAÇLANDIRILMASI

Kutsal Rab’bimiz, Kutsal Kanına bulanmış, parçalanmış ve darbelerle ezilmiş halde zar zor nefes alırken Kutsal Kafatasını yumruklayıp ona aşağılama tacını geçirdiklerini derin derin düşündükten sonra Dua edelim:

Ey Kutsal İsa, Kutsal Yaraların aracılığıyla sana dua ediyorum ve hançer gibi dikenlerin açtığı anlatılmaz, yakıcı ve ölümcül yaralarının her birine finans ve ticaretle uğraşanları koyuyorum; açgözlülük ve güç uğruna ebedi ruhlarını satmış ya da satacak olan herkesi.
Senin Çok Kıymetli Kanın aracılığıyla dua ediyorum, bu insanların her birini Kutsal Yaralarına mühürle. Rab İsa, bu insanları yozlaştıran tüm kötülükleri Senin Kutsal Adınla bağlıyorum, İlahi Adaletini ve İlahi Merhametini üzerlerine çağırıyorum.
Amin.

DÖRDÜNCÜ KEDERLİ GİZEM
ÇARMIHI TAŞIMASI
Kutsal Rab’bimizin Kutsal Ayakları çok kötü eziyet görmüş, Kutsal Bacakları yırtılmış, Sevgili Dizleri zedelenmiş, Çok Kutsal Elleri, Kolları ve dirsekleri incinmiş, hırpalanmış ve zonklayan bir acıyla eziyet görür halde üçüncü kez düşüşü üzerine derin derin düşünerek dua edeceğiz. Sevgili İsa özellikle de Sevgili Çarmıhını taşıdığın Kutsal Omzundaki yarayı anımsıyoruz. Bu yara ki Kutsal Etine ve Kemiğine, diğer herhangi bir Kutsal yaradan çok daha büyük ızdırap ve acı verdi. ‘Etin yırtılmış, Kemiklerin Ortaya çıkmıştı.’
Dua edelim:
Ey Kutsal İsa, Kutsal Yaraların aracılığıyla dua ediyorum ve bu kurtarıcı azapların en derinine başkaları üzerinde yetkisi olan insanları koyuyorum. En basit yetkiliden, diğer insanların canlarını ve kaderlerini ellerinde tutanlara kadar herkesi.
Senin Çok Kıymetli Kanın aracılığıyla dua ediyorum, bu insanların her birini Kutsal Yaralarına mühürle. Rab İsa, bu insanları yozlaştıran tüm kötülükleri Senin Kutsal Adınla bağlıyorum, İlahi Adaletini ve İlahi Merhametini üzerlerine çağırıyorum.
Amin.

BEŞİNCİ KEDERLİ GİZEM
ÇARMIHA GERİLMESİ
Kutsal Rab’bimizin Çarmıhına çivilendiğini, feci ve korkunç bir ölüme katlandığını, tüm azap içindeki düşüncelerinin bize, bizim kefaret ve kurtuluşumuza odaklandığını ve de son olarak bizi Annesinin himayesine verdiğini derin derin düşündükten sonra, Dua edelim:
Ey Kutsal İsa, Kutsal Yaraların aracılığıyla sana yalvarıyorum, özellikle (şehrinizin adı) şehrindeki tüm aileleri, boşanmak üzere olanları, kürtaj iğrençliğini yapanları ya da kürtajı düşünenleri, sapıklığa ve zinaya kurban olanları, Çarmıhın Yaralarının her birinin en derinine; Sevgili Ellerine, Kutsal Ayağına ve Kutsal Böğründeki görkemli yaraya koyuyorum. Bu günahların lekesinden arı tutmak ve Kutsal Ailenin Koruması altına almak, bedenin arzularından ve dünyevi şeylerin tutkusundan kurtarmak için saydığım kişilerin ve ailelerin tüm çocuklarını ıstırap veren acı dolu yaralarına koyuyorum.
Senin Çok Kıymetli Kanın aracılığıyla dua ediyorum, bu insanların her birini Kutsal Yaralarına mühürle. Rab İsa, bu insanları yozlaştıran tüm kötülükleri Senin Kutsal Adınla bağlıyorum, İlahi Adaletini ve İlahi Merhametini üzerlerine çağırıyorum.
Amin.
Daha sonra şunları okuyun: Selam Kraliçe, Aziz Mikael Duası ve 3 kere “İsa, Meryem ve Yusuf, sizi seviyorum, Ruhları Kurtarın”.
Kutsal Babamız Papa için 1 Göklerdeki Pederimiz.
Nihil Obstat ve Imprimatur
Pedro Card. Rubiano Sáenz
Colombia, Bogota ve Primado Başepiskoposu
Bogota, 9 Haziran, 2008
Imprimatur
José Francisco González González
Guadalajara Başepiskoposluğu Yardımcı Episkoposu

México, 18 Haziran, 2011


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
çagımız için verilen kederli gizemler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Meryem’in Kederli ve Lekesiz Kalbine Dua PySSyCaT Dualar (Hristiyanlık) 0 29 Aralık 2018 00:01
Masum ve kederli Caddeci Aşk ve Sevgi Köşesi 0 05 Aralık 2011 16:26
Verilen Nimetler Düş Fıkra 0 25 Mart 2011 16:37
Rüyada Verilen Ceza MasteR06 İslamiyet 0 04 Kasım 2010 20:18
PKK' ya verilen ilk şehit kim biliyomusunuz? Süslü Haber Arşivi 1 12 Haziran 2010 19:53