IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Nisan 2019, 16:24   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kral Mesih’e Övgüler Olsun




Meryem’in Rahme Lekesiz Düşmesi üzerine Meditasyon
Padre Pio, OFM, Cap. tarafından yazılmıştır
Ebedi sevgi, Işığın ve Gerçeğin Ruhu, zavallı zihnime bir yol aç ve bu dipsiz lütuf, saflık ve kutsallık okyanusunu, benim gibi sefil bir yaratığın yapabileceği kadar kavramasını izin ver; böylece sürekli yenilenen bir Tanrı sevgisine sahip olabilirim; elleriyle yarattığı şaheserlerin en yücesi olan Lekesiz Bakire Meryem’i ezelden önce tasarlayan Tanrı’ya duyacağım bir sevgidir bu.
Her Şeye Kadir Tanrı daha ezelden önce, ellerinin en mükemmel işi olacak Meryem’den sevinç duydu ve Lütfunu bol bol dökerek bu harikulade planını öngördü.
İnsan, masum yaratıldı, Tanrı’ya itaatsizlik ederek düştü; asli günahın işareti kendisinin ve günlerin sonuna kadar bu olayın sonuçlarına katlanacak soyunun alnına kazınmış oldu.
Bir kadın yıkım getirdi ve bir kadın kurtuluşu getirecekti. Bir yılan tarafından ayartılan kadın, insan ırkını günahın işaretiyle damgaladı; diğer kadın lütuf aracılığıyla saf ve lekesiz olarak yükselecekti. Karşısında çaresiz kalmış ve topuğunun altında debelenen yılanın başını ezecekti; zira o rahme günahsız olarak düşmüştü ve aracılığıyla insanoğluna lütuf geldi.
Günaha düşmüş İnsanlığın, Kurtarıcısı Olacak Olanın Lütfuyla, korunarak kötülüğün gölgesinden kaçtı. Tanrı’nın aklından saf bir ışık demeti olarak fırladı. Ona dönen insan ırkının üzerinde bir gündüz yıldızı gibi parlayacaktır. Adımlarımızı, Kutsal Güneşimiz olan Mesih İsa’ya doğru yönlendirecek güvenilir kılavuzumuz olacaktır. Mesih İsa, Bakire Meryem’in ilahi bir görkemle parlamasını sağlıyor, bize saflık ve kutsallık örneği olarak onu gösteriyor. Hiçbir yaratık ondan üstün değildir ve tüm yaradılış, onu lekesiz Kılanın Lütfu aracılığıyla, ona boyun eğer. Rahminde taşıdığı; onun rahme düşmesinin şanına, Peder ve Kutsal Ruh’la birlikte ortak olan Tanrı’nın Oğludur.
Rahme düştüğü andan itibaren ışıkla kuşanarak, lütuf ve zarafet içinde büyüdü. Her şeye kadir Tanrı’dan sonra, yaratıkların en kusursuzu odur; meleklerden daha temizdir. Tanrı ondan çok hoşnuttur zira kendisini en çok andıran ve de gizemlerini emanet etmesine layık olan bir tek odur.
Hayatın doğal akışında o Kutsal Oğlundan önce geliyordu, ancak İlahi düzende İsa, Kutsal Güneş, ondan önce doğdu, Meryem tüm lütfu, tüm saflığı ve tüm güzelliği O’ndan aldı.
Çiğ damlasının gülün üzerinde durması gibi, rahminde taşıdığı, aracılığıyla tüm yaradılışı yenileyen ve saf ışık olan Oğlu ile karşılaştırıldığında diğer her şey karanlık kalır.
Meryem’in Rahme Lekesiz Düşüşü kurtuluşumuzun ilk adımıdır. Bu tek ve eşsiz armağanla Meryem çok büyük miktarda İlahi Lütuf aldı ve işbirliği aracılığıyla sınırsız derecede daha çok lütuf almaya layık hale geldi.
Çok temiz Anne; her yeri sefillik içinde ve günahla lekeli halde olan zavallı ruhum senin ana yüreğine yakarıyor. Tanrı’nın Kalbinden sana sonsuz şekilde bol bol akan lütfun ufak bir kısmını iyiliğinle üzerime dökmeyi lütfetmen için sana yalvarıyorum. Bu lütufla güçlenmiş ve desteklenmiş olarak, senin kalbini tamamen dolduran ve Rahme Lekesiz Düşüşünden itibaren bir tapınak olan bedenini yaradan, Her Şeye Kadir Tanrı’yı daha çok sevmede ve O’na hizmet etmede başarılı olurum.
Üç Tanrısal Kişi bu muhteşem yaratığı tüm ayrıcalıklarıyla, lütuflarıyla, kayrayla ve tüm kutsallığıyla doldurdu.
Ebedi Peder onu saf ve lekesiz olarak yarattı, Oğlu’na layık bir ikamet yeri olduğu için ondan hoşnut oldu. Ezelden önce Oğlu’nun kendi bağrından var olmasıyla, Oğlu’nun İnsan olarak, bu annenin temiz rahminden doğmasını planladı ve Meryem’i rahme düştüğü andan itibaren lütfun kar gibi beyaz giysisiyle giydirdi. Meryem O’nun mükemmelliğine iştirak etti.
Onu Annesi olarak seçen Oğul bilgeliğini ona akıttı. Bu bilgiyle dolmuş olarak en başından itibaren Tanrısını tanıdı. Daha önce bu dünya üzerinde asla görülmemiş bir şekilde ve kusursuz bir biçimde O’nu sevdi ve O’na hizmet etti.
Kutsal Ruh sevgisini ona döktü; bu sevgiye layık yada sınırsız derecede alabilecek kapasitede olan tek yaratık oydu çünkü başka hiç kimse Tanrı’ya bu kadar yaklaşmaya yetecek saflıkta değildi; Tanrı’ya yakın olarak onu tanıyacak ve onu hep daha çok sevecektir. Yücelerden kendisine akıtılan bu sevgi selini yüreğine alabilecek kapasitedeki tek yaratık oydu. Bu sevginin geldiği Tanrı’ya karşılık vermeye layık olan bir tek oydu. Bu sevginin ta kendisi onu, dünyayı şeytani düşmanın zorbalığından kurtaran ve de güvercinlerin en safının üzerine gölgesini salmasıyla Tanrı’nın Oğluna hamile kaldığı “Fiat” (Latince: “öyle olsun”) için hazırladı.
Meryem Anam, senin huzurunda, hatalarımla çökmüş halde ne kadar da utanç içindeyim! Rahme düştüğün andan hatta ezelden önce Tanrı’nın aklına düştüğün andan itibaren en saf ve lekesiz olan sensin.
Bana acı! Tek bir şefkatli bakışın beni canlandırsın, arındırsın ve Tanrı’ya yükseltsin; bu dünyanın pisliğinden kaldırsın ki beni Yaradana gidebileyim; asli günahın kirlettiği masumluğun beyaz cüppesini bana geri verdiği Kutsal Vaftiz sayesinde beni yenileyen Tanrı’ya gidebileyim. Sevgili Anne, O’nu sevmem için bana yardım et! Kalbinde O’nun için yanan sevgiyi, benim kalbime de dök. Azap için de kalsam bile, Rahme Lekesiz Düşüşünün gizemine hürmet göstereceğim; Tanrını ve Tanrımı sevebilmem için bu gizemin aracılığıyla yüreğimi arındırmanı şevkle diliyorum. Zihnimi temizle ki O’na erişeyim, O’nun hakkında derin derin düşüneyim, O’na ruhta ve gerçekte tapınayım. Bedenimi temizle ki ben de onun için bir tabernakul olabileyim ve Kutsal Komünyonla bana gelmeye lütfettiğinde onu almaya daha layık olayım. Amin.
Kutsal Vaftizle kurtulan bizler de Lekesiz Annemize benzemeye çalışırken; Tanrı’yı daha iyi tanımayı, O’nu daha çok sevmeyi ve O’na daha iyi hizmet etmeyi öğrenmek için durmaksızın Tanrı ilmine başvurarak çağrımızın lütfuna uyuyoruz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kral mesih’e övgüler olsun


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İnsanoğlunun Kral Mesih’e Adanması PySSyCaT Dualar (Hristiyanlık) 0 16 Kasım 2018 09:45
Tanrı’ya Övgüler Olsun PySSyCaT Dualar (Hristiyanlık) 0 16 Ekim 2018 16:49
Doğum Günün Kutlu Olsun KRaL * vioLeta Tebrikler & Kutlamalar 3 09 Ağustos 2018 18:45
Uydu Frekansları STAR, NTV, CNBC-e, E2, NTV SPOR Kral TV, Kral Pop TV, Eurostar ve NTV Avrupa Violent Uydu Dünyası 0 07 Aralık 2014 21:29