IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Nisan 2019, 15:04   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Aziz Monika’nın Onuruna Triduum





1. Gün: İman Duası
Ey şanlı Aziz Monika, sevgili evladın Augustinus’un günahın ve ahlaksızlığın karanlık ve kasvetli çukurunda yaşadığını, Tanrı’nın ve onun kutsal lütfunun verdiği gerçek mutluluğa götüren doğru yoldan saptığını gördüğünde kederle donakalmıştın. Ey dertli anne duamızı dinle. Çok büyük sabırla katlandığın bu zalim kederle; hovarda oğlunun kalbini değiştirsin diye Tanrı’ya seslendiğin içten ah çekişlerinle ve acı gözyaşlarınla; Tanrı’ya duyduğun asla sarsılmayan mükemmel güvenle, biz çocuklarına senin gibi tüm umudumuzu Tanrı’ya bağlamayı, denenmelerimizde ve dertlerimizde onun ilahi iradesine uymayı bahşet; Ey şanlı anne Aziz Monika, senden özel ihtiyaçlarımızı karşılamanı isterken, senden içtenlikle İsa’nın kayıp evlatları için de dua etmeni istiyoruz. Augustinus gibi birçokları Tanrı’nın yolundan sapıyor ve perişan oluyor. Duaların bir kez daha bizim için ve günahkarlar için yükselsin, böylece ilahi lütfun nurunda yaşayabilir ve bundan sonra sevgi dolu Tanrı’nın cömertliğine ebediyen şükretmek için birleşebiliriz. Amin.
Göklerdeki Pederimiz… Selam Sana… Doksoloji … Aziz Monika, bizim için dua et..
2. Gün: Umut Duası
Ey şanlı anne Aziz Monika, oğlun Augustinus’u Rab’be döndürmeyi başarabilmek için çok sayıdaki uğraşın boşa çıkmasına rağmen, uzun bir zaman boyunca Tanrı içten dualarına karşı ilgisiz ve sürekli akan gözyaşlarına karşı kayıtsız görünse dahi Augustinus için çoktandır aradığın lütfu alacağına dair güvenini hiç kaybetmedin. Hataya düşen oğlunu sevgiyle ve nazikçe azarladın; onu her zaman için tam bir anne sevgisiyle izledin, yorgun ve dik başlı gezintilerinde onu oradan oraya, tehlikelerden korkmadan ve yorgunluğunu görmezden gelerek takip ettin; , bir annenin nazik sevgisinin verebileceği her şeyi, bir annenin endişeli kaygısının vereceği tüm ilhamı, mükemmel bir sağduyunun ve gerçek bilgeliğin öğretebileceği her şeyi, Ey büyük Aziz Monika kısacası sevgili ilk çocuğunu Tanrı’ya döndürmek için verebileceğin her şeyi neşeyle verdin ve yapabileceğini yaptın. Tüm bu cömert gayretleri sayesinde sonunda mutlulukla taçlandırılmış anne, sana sunduğumuz dileklerimizi dinle. Bizim için de dua et, özellikle de Tanrı’yı önemsemeyenler ve O’na nankörlük edenler için. Ey sevgili anne, sana özel olarak adanıyoruz; öyleyse bize çocuklarınmışız gibi bak ve ihtiyacımız olan lütfu bizim için kazan. Aramızda en muhtaç olanlara merhametle bak ki günah azalsın, imanlıların sayısı artsın ve dostların en iyisi, yardımseverlerin en hakikisi, ilk başlangıcımız ve nihai sonumuz, tüm umudumuzun kaynağı olan Kurtarıcımız ve Tanrımıza daha büyük şan ve şeref olsun. Amin
Göklerdeki Pederimiz… Selam Sana… Doksoloji … Aziz Monika, bizim için dua et..
3. Gün: Yardımseverlik Duası
Ey şanlı anne Aziz Monika, evladın Augustinus’un lütfun nuruyla yükseldiğini ve kendini cömertçe Tanrıya sunduğunu gördüğünde; Rab’be dönmüş oğlunu kollarına aldığın ve kalbindeki parlayan neşeden çıkan sevinç gözyaşlarını akıttığın zaman, uzun süre boyunca kederle düşüncelere dalan kalbinde bulduğun tesellinin bolluğunu kim idrak edebilir ki? O an Tanrı keder ve endişeyle geçen yıllarını; uzun, yorgun belirsiz ve beklentili günlerini nasıl da merhametiyle telafi etti. Augustinus gibi gözyaşlarıyla yıkanmış bir çocuğun helak olması imkansızdı; Aziz Monika, oğlun Augustinus Tanrı’nın çağrısını duyunca ona itaat etti; onun yaşamı ve işleri, kendi adlarına senin üzerine daha çok parıltı döktüler. Ey evladının iki kere annesi olan kısmetli anne, dualarımızı dinlemeye ve dileklerimizi Tanrı’ya sunmaya lütfet; burada senin koruman altında seni onurlandırmak için toplanmış bizlere bir annenin tüm ilgisiyle, severek bak. Seni seviyoruz; eskilerde Aziz Augustinus’un olduğu gibi biz de senin ana sevginin gayeleri olalım. Bizim de Aziz Augustinus gibi Tanrı’ya tutunacak gücümüzün olması, günah ve denemelere galip gelebilmemiz için dua et. Günahkar evlatlarını acımasızca esaret altında tutan günah prangalarını dualarınla kır. Ey anne, bu erensel günah çağında, Augustinus’un kalbindeki lütuf mucizesinin sürekli tekrar etmesi için ve İsa’nın günaha düşen çocuklarının geri sürüye katılması için dua et ki bu dünyada birleşerek, hayatın tehlikelerini güvenle atlatalım ve göklerde annemiz olan seninle ebediyen bir olalım. Amin
Göklerdeki Pederimiz… Selam Sana… Doksoloji … Aziz Monika, bizim için dua et..
DUA EDELİM. Ey Tanrı, Bu gözyaşı vadisinde ah çeken çocuklarına merhametle bak. Günlük ekmeğimiz için, günahlarımızın affı için, senin lütfunun şaşmaz desteği için dua ediyoruz. Rab’bimiz ve Kurtarıcımız Mesih İsa’nın yaptıkları ve çektikleri aracılığıyla, göklerde seninle yaşayacağımız mutlu ve sonsuz hayat vaadinin sadakatle yerine gelmesi için umutla dua ediyoruz.
Aziz Monika’nın sevapları ve şefaati aracılığıyla, Tanrı imanımızı artırsın, umudumuzu güçlendirsin ve kalbimizde hayırseverlik ateşini alevlendirsin. Amin.



 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
aziz monika’nın onuruna triduum


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Aziz Blase Onuruna Novena PySSyCaT Dualar (Hristiyanlık) 0 06 Nisan 2019 14:57
İsa’nın Kıymetli Kanı Onuruna PySSyCaT Dualar (Hristiyanlık) 0 05 Kasım 2018 11:11
Monika Jac - (1994) Afrodit Mankenler 0 27 Ekim 2012 23:22
BMW Onuruna Özel Konsept Heidi Otomobil Haberleri 2 01 Temmuz 2008 23:40