IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Nisan 2019, 15:47   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bir Cemaat Rahibinin Çok Kutsal Meryem’e Duası




Ruhbanlar Topluluğu, 2002
Ey Meryem, çarmıha gerilmiş ve dirilmiş Mesih İsa’nın Annesi, ruhbanlar topluluğu olan Kilisenin Annesi, Oğlunun hizmetkarları olan rahiplerin Annesi; kendimi alçakgönüllü bir sunu olarak sana sunuyorum. Bu sunumu kabul et ki çobanlık görevimde Ebedi Baş Rahibimizin sonsuz merhameti duyurulsun: Ey “Merhametli Anne”.
Oğlunun “rahiplik itaatini” paylaştın ve Kutsal Ruhun meshetmesiyle ona layık bir yuva hazırladın. Rahiplik hayatımı da “Tanrı’nın Annesi” dediğimiz, anlatılamayan ilahi annelik gizeminde tut.
Ey Ebedi Rahibin Annesi, bu hayatın karanlık anlarında bana güç ver, papazlığımın güçlüklerinde bana yardım et, beni İsa’ya emanet et ki seninle birlik içerisinde hizmetimi sadakat ve sevgiyle tamamlayayım. “Havarilerin Kraliçesi ve Rahiplerin Yardımcısı”.
Beni, İyi Çoban tarafından bana emanet edilen sürüye karşı sadık kıl. Yoksullara müjdeyi duyurduğu görevinde İsa’ya sessizce eşlik ettin.
Ey “Hristiyan Halkının Yardımcısı Anne”, bu sürüye sabırla, tatlılıkla, metanetle ve sevgiyle; hastalara, zayıflara, yoksullara ve günahkarlara şefkat göstererek, yol göstereyim.
Oğlunun Çarmıhında kefaret eylemine paydaş olan, “kurtuluş eylemine göbekten bağlı” Meryem, kendimi sana adıyor ve emanet ediyorum.
Ey “Güvenilir Anne”, papazlık yaparken, hayatımın her anında, dualarımda ve eylemlerimde, sevincimde ve kederimde, yorgunluğumda ve istirahatımda “anneliğinin mevcudiyetinin muazzam ve her yere işleyen boyutunun” farkında olmayı bana nasip eyle.
Kutsal Anne, rahiplik hizmetinin kaynağı ve merkezi olan Efkaristiya’yı kutlarken ona olan yakınlığımı “Kutsal Efkaristiya’yı kutladığımızda bizimle olacaksın” sözündeki gibi yaşamamı nasip eyle ve bizi, ilahi Oğlunun sunusundaki kurtarıcı gizeme kat. Ey, “bu kurbandan Kilise’ye ve tüm imanlılara akan bütün lütufların aracısı”. Ey “Kurtarıcımızın Annesi”.
Ey Meryem, şahsımı ve kutsal olma arzumu senin analık himayene ve esinlemene vermeyi içtenlikle istiyorum. Böylece bana, her cemaat papazının hizmet ederken ihtiyacı olan “Baş ve Çoban olan Mesih ile benzerliği” getirebilirsin.
Ey “Rahiplerin Annesi”, tüm lütufların “Bağışçısı ve Aracısı”; Tek Aracı Mesih İsa’nın kulu olduğun görevinde “her zaman rahiplere yakın olduğunu” bana hatırlat. Amin.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bir cemaat rahibinin çok kutsal meryem’e duası


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Meryem’in Lekesiz Kalbine Adanma Duası (1) PySSyCaT Dualar (Hristiyanlık) 0 27 Aralık 2018 09:53
Kutsal Ayinden sonra Kutsal Bakire Meryem’e Dua PySSyCaT Dualar (Hristiyanlık) 0 24 Aralık 2018 11:31
Ayinden Önce Kutsal Meryem’e Dua (Laikler) PySSyCaT Dualar (Hristiyanlık) 0 24 Aralık 2018 11:05
Ayinden Önce Kutsal Bakire Meryem’e Dua PySSyCaT Dualar (Hristiyanlık) 0 24 Aralık 2018 11:04
Kutsal Aile Duası PySSyCaT Dualar (Hristiyanlık) 0 22 Aralık 2018 16:29