IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Mayıs 2019, 02:13   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Paskalya Bayramı süresince okunan dualar





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Mesih ölümden dirildi; ölümü ölümle yendi ve mezardakilere yaşam hediye etti. (3 defa).

Mesih’in dirilişini gördük; tek günahsız olan Rab İsa’ya tapalım. Çarmıhını onurlandırıyoruz ey Mesih ve kutsal Dirilişini övüp yüceltiyoruz. Çünkü Sen bizim Tanrımızsın; Senden başkasını tanımayız; Senin adını çağırıyoruz. Gelin, tüm siz inananlar, Mesih’in kutsal Dirilişini onurlandıralım; çünkü işte Çarmıh aracılığıyla tüm dünyaya sevinç geldi. Rabbi her zaman kutlulayıp O’nun Diriliş övgülerini söylüyoruz; çünkü bizim adımıza Çarmıha katlandı ve ölümüyle ölümü yok etti. (3 kez)

Meryem’in maiyetinde olan kadınlar erken sabahtan evvel mezara gelip, mezarın taşını yuvarlanmış buldular ve Meleğin onlara bu tarzda seslendiğini işittiler:Εbedi nur içinde olanı niçin bir insan gibi ölüler arasında ararsınız? Gelin, sarıldığı kefenlerine bakın ve derhal gidip dünyaya anlatın, Rab ölümü öldürdükten sonra kendisi ölülerden dirilmiştir, çünkü insan cinsini kurtaran Tanrι’nın Oğlu’dur.

Ey ölümsüz olan Mesih Tanrι, mezar içine indirildin ise de, cehennemin kuvvetini feshedip galip olarak ölülerden dirildin ve güzel kokulu yağı getiren kadınlara “sevinin” deyip Elçiler’e de sulh bağışladın, düşmüş olanları kaldırıp dirilttin.

Ey dil ile tabir olunmayan Mesih, insan olarak mezarda bedenen, Tanrι olarak ölüler diyârında ruhen, Cennet’te hırsız ile ve tahtta Peder ve Aziz Ruh’la beraber olup her yerde hazır nazır bulunarak herşeyi yerine getirir ve tamamlarsın.

Hamd olsun Peder’e ve Oğul’a ve Aziz Ruh’a.

Ey Mesih, bizim dirilmemizin pınarı olan mezarın hayat verici olup, Cennet’ten daha güzel, padişah odasından çok daha parlak olmuştur.

Şimdi ve daima ve ebetler ebedince. Amin.

Selâm sana ey Yüce Tanrι’nın azizlediği mukaddes meskeni, çünkü ey pek ziyâde pak ve lekesiz Sultan, sen kadınlar arasında mübareksin deyip sana avaz edenlere, ey Validetullah, senin vasıtan ile sevinç bahş olunmuştur.

Ya Rab merhamet eyle. (40 defa)

Hamd olsun Peder’e ve Oğul’a ve Kutsal Ruh’a.

Şimdi ve daima ve ebetler ebedince. Amin.

Heruvimler’den daha saygın, Serafimler’den eşsiz çok daha üstün şöhretli oldun, sen ki asla bozulmaksızın Tanrι’nın Kelâmı’nı doğurdun. Seni hakikaten Validetullah diye yüceltiriz.

Aziz Pederlerimiz’in duaları ile ya Rab İsa Mesih Tanrımız bize merhamet eyle.

Ey bütün cihanı zapt edip tutan Rab Efendi, sana teşekkür ederiz ki, gündüzü güneşin ışığı ile ışıklandırdığın gibi, geceyi de ateşin ışığı ile ışıklandırırsın ve gündüzün uzun vaktini geçiripte gecenin ilk vakitlerinde varmaya bizleri müstahak eyledin. Ey şefkatli Efendi, işit bizi ve bilerek bilmeyerek yaptığımız günahlarımızı bize aff eyle ve bizim bu akşam dualarımızı kabul ederek merhametini ve acımalarını ganimet ile kendi mirasın olan kavmine gönder. Aziz Meleklerin ile etrafımıza hisar çekerek adaletinin silahları ile silahlandır, hakikatin ile etrafımızı kuşat, kuvvetin ile bizi muhafaza eyle, düşman şeytanın her türlü hilelerinden ve üzerimize gelen her türlü felaketten kurtar bizi.

ortodokslartoplulugu

__________________
Yaşadıklarımız, kötülüğümüzün kefareti olsun mu?
Hadi olsun.
Bu da bizim son tövbemiz son sözümüz olsun
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
dua


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
üzüntülü iken okunacak dua - ferahlatan dualar - huzur veren dualar Amelia Dualar 0 29 Ocak 2014 02:11
Namaz Kılındıktan Sonra Okunan Tesbih ve Dualar Ecrin Dualar 0 07 Nisan 2011 19:03
Namazda Okunan Dualar ve Surelerin Anlamı Julw Genel Paylaşım 0 11 Kasım 2007 18:43