IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Haziran 2010, 23:20   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
2010'un favorisine Sırbistan şoku




2010 Dünya Kupası D Grubu'nda Almanya Port Elizabeth'teki 46 bin kapasiteli Nelson Mandela Bay Stadı'nda Sırbistan'a 1-0 yenildi.

Maçın tek golünü 38. dakikada Jovanovic kaydetti. Karşılaşmanın 37. dakikasında Klose ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek Almanya'yı 10 kişi bıraktı. Maçın 60. dakikasında Podolski bir penaltı vuruşundan yararlanamadı. Almanya'nın Türk kökenli futbolcusu Mesut Özil maçın 70. dakikasında yerini Cacau'ya bıraktı. Bu sonuçla Almanya 3 puanda kalırken, Sırbistan puanını 3'e çıkardı.

Maça iyi başlayan Almanya özellikle ilerde Klose, Podolski ve Müller ile etkili olmaya çalıştı. Mesut orta alandan Sırbistan defansının arkasına attığı toplarla arkadaşlarına pozisyon hazırladı. Sırbistan ilk dakikalarda genelde kontrollü oynarken, yan toplarla etkili olmaya çalıştı. Maçın ilk 20 dakikası orta saha mücadelesi şeklinde geçti. İki takım da çok önemli bir pozisyona giremedi.

ALMANYA ZORLANDI

Sırbistan ilerde Zigic ile gol ararken, kanatlardan yapılan ortalar ve duran top organizasyonları ile Almanya kalesinde etkili olmaya çalıştı. Almanya ilk 25 dakikalık periyotta Sırbistan kalesini aşmakta zorlandı. İlk yarım saatte Almanya ilk maçta Avustralya karşısında gösterdiği performanstan uzak göründü. Almanya genelde sağ kanattan Müller'in ortaları ile Sırbistan ceza alanında pozisyon bulmaya çalıştı.

KLOSE KIZARDI, JOVANOVIC AĞLARI SARSTI, KHEDIRA DİREĞİ GEÇEMEDİ

Almanya'da 37. dakikada Klose rakibine arkada faul yaptığı için ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Klose'nin oyun dışı kalmasından 1 dakika sonra sağdan gelişen Sırbistan atağında Krasic'in ortası arka direkte Zigic topu indirdi ve Jovanovic'in vuruşunda top ağlarla buluştu ve Sırbistan 1-0 öne geçti. Karşılaşmnın 45+1. dakikasında Khedira'nın vuruşu üst direkten geri geldi. İlk yarıda kalan dakikalarda başka gol olmayınca Sırbistan soyunma odasına 1-0 galip gitti.

PODOLSKI PENALTI KAÇIRDI

İkinci yarıya iki takım da kontrollü başladı. Almanya geride ve 1 kişi eksik olmasına rağmen, kanatlardan Sırbistan kalesine yüklemeye başladı. Maçın 58 ve 59. dakikalarında Almanya Mesut'un pasında Podolski ile 2 kez gole çok yaklaştı ama başarılı olmadı. Maçın 60. dakikasında Sırbistan defansında Vidic'in elle kontrolünde hakem tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Aynı dakikada topun başına geçen Podoslki topu kaleciye nişanladı ve beraberlik şansını kullanamadı.

SIRBİSTAN DİREKLERİ GEÇEMEDİ

Karşılaşmanın 67. dakikasında Sırbistan'da golü atan Jovanovic'in bir şutu direkten döndü. Mücadelenin 70. dakikaısnda Almanya'nın Türk kökenli oyuncusu Mesut yerini Cacau'ya bıraktı. Maçın 74. dakikasında Sırbistan'da bu sefer Zigic'in kafa vuruşu üst direkten dışarı çıktı. Sırbistan'da 80. dakikada Kacar mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Sırbistan Almanya'yı 1-0 yenmeyi başardı.

Almanya grupta son maçında 23 Haziran'da Gana ile karşılaşırken, aynı gün Sırbistan Avustralya ile mücadele edecek.

ALMANYA: 0 - SIRBİSTAN: 1

Stat: Nelson Mandela Bay

Hakemler: Alberto Undiano Mallenco (İspanya), Fermin Martinez Ibanez (İspanya), Juan Carlos Jimenez (İspanya)

Almanya: Manuel Neuer, Arne Friedrich, Per Mertesacker, Philipp Lahm, Holger Badstuber (Dk. 77 Mario Gomez), Sami Khedira, Bastian Schweinsteiger, Mesut Özil (Dk.70 Marko Marin), Thomas Müller (Dk. 71 Cacau), Lukas Podolski, Miroslav Klose

Sırbistan: Vladimir Stojkoviç, Aleksandar Kolarov, Branislav İvanoviç, Nemanja Vidiç, Neven Subotiç, Milos Krasiç, Dejan Stankoviç, Zdravko Kuzmanoviç (Dk. 75 Radosav Petroviç), Milan Jovanoviç (Dk. 79 Danko Lazoviç), Milos Ninkoviç (Dk. 70 Gojko Kacar), Nikola Zigiç

Goller: Dk. 38 Milan Jovanoviç (Sırbistan)

Sarı kartlar: Dk. 12 Miroslav Klose, Dk. 22 Sami Khedira, Dk. 32 Philipp Lahm, Dk. 73 Bastian Schweinsteiger (Almanya), Dk. 18 Branislav İvanoviç, Dk. 19 Aleksandar Kolarov, Dk. 57 Neven Subotiç, Dk. 59 Nemanja Vidiç (Sırbistan)

Kırmızı kart: Dk. 37 Miroslav Klose (Almanya-2. sarı karttan)

İstatistikler: Almanya Sırbistan
------------------------------------------------------------
Topla Oynama Yüzdesi: 51 49

Şut Sayısı: 15 10

Kaleyi Bulan Şut Sayısı: 4 3

Korner: 7 1

Ofsayt: 3 3

Faul: 19 10

Sarı Kart: 5 4

Kırmızı Kart: 1 -

__________________
Lucifer dediler bana, kötülüğü anlatmak için. Halbuki, ışık ve güzelliği anlatırdı Lucifer. Ben kötüyüm bu düzen için; ama değilim asla kötülük.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
2010un, favorisine, sırbistan, şoku


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sırbistan 1-3 Danimarka Seth Milli Takımlar 0 15 Kasım 2014 00:16
Rakibimiz Sırbistan Ecrin Basketbol 0 12 Ekim 2014 21:52
Sırbistan'ın bağımsızlığı Zen Tarih 0 13 Mayıs 2014 18:22