![]() |
Kheer (Sütlaç) Tarifi (Hint Yemeği) Malzemeler * 1/2 su bardağı basmati pirinci * 150 ml. hindistan cevizi sütü * 500 ml. süt * 1/2 su bardağı şeker * 4 adet karanfil * 250 ml. krema * Süslemek için: Badem çilek kuru kayısı Yapılışı Pirinçler yıkanır. Tüm malzemeler bir tencerede kaynatılır. Kaynama noktasına gelince altı kısılır. Tencerenin kapağı kapatılarak istenilen kıvama gelene kadar yaklaşık 45 dakika pişirilir. Kaplara doldurulur. Biraz soğuyunca buzdolabına konur. Badem parçaları çilek ve kayısı kurusu ile süslenerek servis edilir. (( alinti )) |
Cevap: Kheer (Sütlaç) Tarifi (Hint Yemeği) Hindistan cevizi sütü ile yapıldığı için Hint sütlacı diyorlar sanırım malzeme olarak farklı bir şey yok pek. Basmati pirinç ile aynı lezzeti verir mi bilemedim... |
Cevap: Kheer (Sütlaç) Tarifi (Hint Yemeği) Gözünü seveyim Trabzon sütlacının :) |
Cevap: Kheer (Sütlaç) Tarifi (Hint Yemeği) Sakın yemeyin vegan diye veriyorlar. Sağlıklı olan herşeyin tadı neden kötü |
Cevap: Kheer (Sütlaç) Tarifi (Hint Yemeği) Hindistancevizi sütü yogun tadi oldugu icin bu tarif biraz daha agir oluyor ... Basmati pirinci ile bambaska bir tat oluyor |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:37. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk