03 Ocak 2024, 23:34 | #1 | |
Çevrimiçi ~ Bizimkiler.Net~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kheer (Sütlaç) Tarifi (Hint Yemeği) Malzemeler * 1/2 su bardağı basmati pirinci * 150 ml. hindistan cevizi sütü * 500 ml. süt * 1/2 su bardağı şeker * 4 adet karanfil * 250 ml. krema * Süslemek için: Badem çilek kuru kayısı Yapılışı Pirinçler yıkanır. Tüm malzemeler bir tencerede kaynatılır. Kaynama noktasına gelince altı kısılır. Tencerenin kapağı kapatılarak istenilen kıvama gelene kadar yaklaşık 45 dakika pişirilir. Kaplara doldurulur. Biraz soğuyunca buzdolabına konur. Badem parçaları çilek ve kayısı kurusu ile süslenerek servis edilir. (( alinti ))
__________________ Kulun Adaleti Şaşar Ama ALLAH´in Adaleti Şaşmaz.. | |
|
03 Ocak 2024, 23:52 | #2 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Kheer (Sütlaç) Tarifi (Hint Yemeği) Hindistan cevizi sütü ile yapıldığı için Hint sütlacı diyorlar sanırım malzeme olarak farklı bir şey yok pek. Basmati pirinç ile aynı lezzeti verir mi bilemedim...
__________________ Eski bir kadınım ben, Siyah-Beyaz fotoğrafları, 45'lik plakları özlüyorum... Yine bir gül nihal alıyor gönlümü eteklerim uçuşarak vals yapıyorum.. Beyoğlu'nda gezerken Pera'yı düşlüyorum Yelpaze ile serinlemek, Naif birkaç sözcükle ısınmak istiyorum. Yüzüne bakmaya utandığım, elimi tutmaya kıyamayan, Aşklar hayal ediyorum... Eski bir kadınım ben, İnce bir dantel gibi işlemeden hayatı, Ölmek istemiyorum... |
|
03 Ocak 2024, 23:54 | #3 |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Kheer (Sütlaç) Tarifi (Hint Yemeği) Gözünü seveyim Trabzon sütlacının Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
__________________ ~ Adım YaLnızLık ~ |
|
04 Ocak 2024, 00:05 | #4 |
Çevrimiçi ~ BLaCK_and_WHiTe ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Kheer (Sütlaç) Tarifi (Hint Yemeği) Sakın yemeyin vegan diye veriyorlar. Sağlıklı olan herşeyin tadı neden kötü
__________________ BLaCK_and_WHiTe is now known as SNOOPY |
|
04 Ocak 2024, 00:07 | #5 |
Çevrimiçi ~ Bizimkiler.Net~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Kheer (Sütlaç) Tarifi (Hint Yemeği) Hindistancevizi sütü yogun tadi oldugu icin bu tarif biraz daha agir oluyor ... Basmati pirinci ile bambaska bir tat oluyor
__________________ Kulun Adaleti Şaşar Ama ALLAH´in Adaleti Şaşmaz.. |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Sütlaç Tarifi | Sarya | EylulFM Paylaşım | 1 | 15 Nisan 2023 15:36 |
Damla sakızlı sütlaç tarifi | Tanem | Tatlılar | 0 | 03 Ocak 2022 13:18 |
Balkabaklı Sütlaç Tarifi | Cappy | Tatlılar | 0 | 02 Şubat 2015 13:15 |
Hint Mutfağı: Gajjar Ka Halwa (Hint Mutfağı) Tarifi | AngeL | Dünya Mutfakları | 0 | 05 Ekim 2014 22:12 |
Gül Sulu Sütlaç Tarifi | Elysian | Tatlılar | 0 | 24 Haziran 2014 09:53 |