IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Şubat 2015, 13:15   #1
Çevrimdışı
Balkabaklı Sütlaç Tarifi


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

  • 500 gr. temizlenmiş balkabağı
  • 2 bardak su
  • ½ çay bardağı pirinç
  • 1 litre süt
  • 250 gr. toz şeker
  • 3 adet kakule
  • 5 adet kuru Trabzon hurması
  • 2 dolu avuç ceviz
  • 2 çorba kaşığı pirinç nişastası
  • 1 adet yumurtanın sarısı
Yapılışı



500 gr. temizlenmiş balkabağını küp küp doğrayın, üzerine 1 bardak su ilave ederek 10 dakika kaynamaya bırakın. Sonra içine 1 bardak daha su ilave edin ve 3 adet kakuleyi de içine atın. Üzerine de ½ çay bardağı pirinci ekleyip, pirinçler pişene kadar kısık ateşte yaklaşık 10-12 dakika kapağı kapalı bir şekilde pişmeye bırakın.

Pirinçler pişince içinden kakuleleri çıkarın ve tencereye 1 litre sütü ve 250 gr toz şekeri de ilave edin ve kaynamaya bırakın. Süt kaynadıktan sonra 2 çorba kaşığı pirinç nişastasının açılması için 1 kepçe süt ile birlikte bir kasede, sütün sıcaklığına alıştırarak karıştırın ve tencereye ilave edin. Son olarak In Love Doğrayıcı’da 5 adet kuru Trabzon hurması ve 2 dolu avuç cevizi ayrı ufak parçalara ayrılana kadar ayrı ayrı çekip, tencereye ekleyin. Bir yumurtanın sarısını da aynı pirinç nişastası gibi ayrı bir kasede sütün sıcaklığına alıştırarak karıştırdıktan sonra ilave edin. Nişastasının içinde açılması için 5 dakika daha kaynatmanız yeteri olacaktır. Bu aşamadan sonra artık sütlacınız fırına girmeye hazır. Sütlacı fırına dayanıklı servis kaselerine paylaştırın ve fırın tepsisine dizin. Tepsinin içine yarı seviyeye gelecek kadar oda sıcaklığında su ekleyip, tepsiyi 200 derecelik fırının orta ile üst katı arasına dikkatlice yerleştirin. Su koymamızın nedeni, nemli bir ortam yaratıp, sütlacın üzeri kızarırken kurumasını engellemek. Bu şekilde yaklaşık 7-8 dakika içerisinde üzeri kızaracaktır.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

  • 500 gr. temizlenmiş balkabağı
  • 2 bardak su
  • ½ çay bardağı pirinç
  • 1 litre süt
  • 250 gr. toz şeker
  • 3 adet kakule
  • 5 adet kuru Trabzon hurması
  • 2 dolu avuç ceviz
  • 2 çorba kaşığı pirinç nişastası
  • 1 adet yumurtanın sarısı
Yapılışı



500 gr. temizlenmiş balkabağını küp küp doğrayın, üzerine 1 bardak su ilave ederek 10 dakika kaynamaya bırakın. Sonra içine 1 bardak daha su ilave edin ve 3 adet kakuleyi de içine atın. Üzerine de ½ çay bardağı pirinci ekleyip, pirinçler pişene kadar kısık ateşte yaklaşık 10-12 dakika kapağı kapalı bir şekilde pişmeye bırakın.

Pirinçler pişince içinden kakuleleri çıkarın ve tencereye 1 litre sütü ve 250 gr toz şekeri de ilave edin ve kaynamaya bırakın. Süt kaynadıktan sonra 2 çorba kaşığı pirinç nişastasının açılması için 1 kepçe süt ile birlikte bir kasede, sütün sıcaklığına alıştırarak karıştırın ve tencereye ilave edin. Son olarak In Love Doğrayıcı’da 5 adet kuru Trabzon hurması ve 2 dolu avuç cevizi ayrı ufak parçalara ayrılana kadar ayrı ayrı çekip, tencereye ekleyin. Bir yumurtanın sarısını da aynı pirinç nişastası gibi ayrı bir kasede sütün sıcaklığına alıştırarak karıştırdıktan sonra ilave edin. Nişastasının içinde açılması için 5 dakika daha kaynatmanız yeteri olacaktır. Bu aşamadan sonra artık sütlacınız fırına girmeye hazır. Sütlacı fırına dayanıklı servis kaselerine paylaştırın ve fırın tepsisine dizin. Tepsinin içine yarı seviyeye gelecek kadar oda sıcaklığında su ekleyip, tepsiyi 200 derecelik fırının orta ile üst katı arasına dikkatlice yerleştirin. Su koymamızın nedeni, nemli bir ortam yaratıp, sütlacın üzeri kızarırken kurumasını engellemek. Bu şekilde yaklaşık 7-8 dakika içerisinde üzeri kızaracaktır.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
balkabaklı, sütlaç, tarifi

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Gül Sulu Sütlaç Tarifi Elysian Tatlılar 0 24 Haziran 2014 09:53
Balkabaklı Kek Tarifi (Resimli) Violent Kek Tarifleri 1 26 Kasım 2013 14:04
Balkabaklı Profiterol Tarifi (Resimli) Violent Tatlılar 0 26 Kasım 2013 14:00
Balkabaklı cheesecake tarifi Violent Pastalar 0 17 Temmuz 2012 16:07
Balkabaklı Pilav / Artvin Tarifi yoSun Makarnalar Pilavlar 0 06 Kasım 2010 15:40