03 Ocak 2024, 23:34 | #1 | |
Çevrimiçi ~ Bizimkiler.Net~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kheer (Sütlaç) Tarifi (Hint Yemeği) Malzemeler * 1/2 su bardağı basmati pirinci * 150 ml. hindistan cevizi sütü * 500 ml. süt * 1/2 su bardağı şeker * 4 adet karanfil * 250 ml. krema * Süslemek için: Badem çilek kuru kayısı Yapılışı Pirinçler yıkanır. Tüm malzemeler bir tencerede kaynatılır. Kaynama noktasına gelince altı kısılır. Tencerenin kapağı kapatılarak istenilen kıvama gelene kadar yaklaşık 45 dakika pişirilir. Kaplara doldurulur. Biraz soğuyunca buzdolabına konur. Badem parçaları çilek ve kayısı kurusu ile süslenerek servis edilir. (( alinti ))
__________________ Kulun Adaleti Şaşar Ama ALLAH´in Adaleti Şaşmaz.. | |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Sütlaç Tarifi | Sarya | EylulFM Paylaşım | 1 | 15 Nisan 2023 15:36 |
Damla sakızlı sütlaç tarifi | Tanem | Tatlılar | 0 | 03 Ocak 2022 13:18 |
Balkabaklı Sütlaç Tarifi | Cappy | Tatlılar | 0 | 02 Şubat 2015 13:15 |
Hint Mutfağı: Gajjar Ka Halwa (Hint Mutfağı) Tarifi | AngeL | Dünya Mutfakları | 0 | 05 Ekim 2014 22:12 |
Gül Sulu Sütlaç Tarifi | Elysian | Tatlılar | 0 | 24 Haziran 2014 09:53 |