![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimiçi ~ Bizimkiler.Net~ ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Vişneli Strudel Vişneli Strudel, kökeni Avusturya ve Doğu Avrupa mutfaklarına dayanan geleneksel bir tatlıdır. İç dolgusu bol sulu vişnelerle hazırlanan, dışı ise çıtır çıtır milföy hamuruyla sarılmış bu enfes vişneli strudel tarifi, hem pratikliği hem de lezzetiyle çay saatlerinin yeni gözdesi olmaya aday. Klasik tatlılara farklı bir dokunuş arayanlar için bu vişneli strudel tarifi; yoğun vişne aroması, pudra şekeriyle taçlanan sunumu ve yanında dondurma veya krema ile servis edildiğinde bıraktığı unutulmaz tat ile özel misafir sofralarına da çok yakışır. Peki; vişneli strudel nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri... Vişneli Strudel için Malzemeler 6 yaprak milföy hamuru (buzluktan çıkmış, yumuşamış) 2,5 su bardağı çekirdeği çıkarılmış vişne 4 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı mısır nişastası 1 yumurta sarısı Pudra şekeri Vişneli Strudel Nasıl Yapılır Tavaya vişne ve şekeri koyup 5-6 dakika pişirin. Vişne suyunu salıp hafif çekince nişastayı 1 yemek kaşığı suyla açıp ekleyin. Karıştırarak koyulaştırın. Ilınmaya bırakın. 6 adet milföyü hafifçe üst üste koyarak merdaneyle dikdörtgen olacak şekilde biraz açın. (İstersen iki milföyle iki küçük strudel de yapabilirsiniz.) Milföyün ortasına uzunlamasına vişneli harcı yerleştirin. Kenarlardan 1,5-2 cm boşluk bırakın. İstersen iki yandan 1'er cm’lik şeritler kesip örgü gibi kapatabilirsin veya direkt rulo yapabilirsiniz. Şekil verdiğiniz strudelin üzerine yumurta sarısı sürün. Bıçakla üzerine 2-3 küçük çizik atın. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 25-30 dakika kadar, üstü güzelce kızarana dek pişirin. Fırından çıkan vişneli strudel hafif soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin. Dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun. Servis Önerisi Strudel fırından çıktıktan sonra 10-15 dakika dinlendirilip hafif ılık olarak servis edilirse, iç dolgusu daha akışkan ve lezzetli olur. Servisten hemen önce üzerine ince bir tabaka pudra şekeri eleyin. Görsel olarak şık, tatlılık açısından da dengeli olur. Vanilyalı dondurma ile harika bir kontrast yakalarsınız. Alman ve Avusturya mutfağındaki gibi, hafifçe tatlandırılmış çırpılmış krema ile servis edebilirsiniz. Tabağın kenarına birkaç taze nane yaprağı ve birkaç tane vişne yerleştirerek görselliği artırabilirsiniz. Püf Noktası Aşırı yumuşarsa hamur elastikliğini kaybeder ve taşır. Sertse çatlar. Oda sıcaklığında 15-20 dakika bekletmek idealdir. Milföy açılırken un serperseniz katlar yapışmaz. Yapışma olmadan açmak için sadece hafif merdane kullanın. Pişerken buhar çıkışı için strudelin üzerine mutlaka birkaç çizik atın. Bu çatlamayı önler. Çiğ vişne fazla su salar, milföyün içini hamurlaştırır. Önceden biraz pişirip koyulaştırmak çok önemlidir. Taze vişne çok ekşi olabilir. Tadına bakarak şeker miktarını ayarlayın. Ekşi tat baskınsa vanilya da ekleyebilirsiniz. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. aLinti
__________________ Kulun Adaleti Şaşar Ama ALLAH´in Adaleti Şaşmaz.. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] | |
| ![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Vişneli Kup | meLanie | Tatlılar | 1 | 24 Haziran 2024 17:58 |
Çikolatalı böğürtlenli strudel | Sarya | Tatlılar | 0 | 10 Ocak 2020 20:47 |
Çilekli Kolay Strudel | Zen | Tatlılar | 0 | 08 Kasım 2012 21:54 |
Vişneli Kek | N999 | Pastalar | 0 | 02 Mart 2012 02:16 |