IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  vaybe sohbet

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Temmuz 2025, 16:55   #1
Çevrimiçi
~ Bizimkiler.Net~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Pastitsio




Pastitsio tarifi; Yunan mutfağının en sevilen ve doyurucu yemeklerinden biridir. Makarnanın, kıymalı et harcının ve beşamel sosun mükemmel birleşimiyle ortaya çıkan bu lezzetli yemek, hem görsel hem de tat olarak sofralarınıza şıklık katacak. Pastitsio tarifi kıymalı harç, zeytinyağı ve baharatlarla zenginleştirilmiş domatesli sosla pişirilirken, makarnalar tereyağı, süt ve yumurta ile kremamsı bir kıvam alır. İşte pastitsio yapılışı, tarifi ve malzemeleri:

Pastitsio için
Malzemeler
500 gram kalın spagetti makarna
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
1/4 su bardağı süt
1 yumurta
Tuz ve karabiber
Kıymalı Harç için:

500 gram kıyma
1 soğan, ince doğranmış
2 diş sarımsak, ezilmiş
1 yemek kaşığı domates salçası
2 adet domates, rendelenmiş
1 çay kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım su bardağı su
Tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Beşamel Sos için:

3.5 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
2,5 su bardağı süt
1/4 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz ve karabiber
1/4 çay kaşığı muskat rendesi
Pastitsio
Nasıl Yapılır
Makarnayı tuzlu suda haşlayın, sonra suyunu süzün. Üzerine tereyağını ekleyin ve karıştırarak makarnayı yağlayın. Ardından sütü, yumurtayı, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Son olarak parmesan peynirini ekleyip karıştırarak kenara alın.
Bir tencerede zeytinyağını ısıtın ve doğranmış soğanları pembeleşene kadar kavurun. Sarımsakları ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. Ardından kıymayı ekleyin ve karıştırarak tamamen pişirin.
Domates salçasını, rendelenmiş domatesleri, kekik, tarçın, karabiber ve tuzu ekleyin. Karıştırın ve 5-10 dakika pişirin. Son olarak yarım su bardağı suyu ekleyip karıştırarak kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin.
Bir tencerede tereyağını eritin, ardından unu ekleyin ve birkaç dakika kavurun. Yavaşça sütü ekleyin ve karıştırarak pişirin. Sos kaynamaya başladığında, rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin ve tuz, karabiber, muskat rendesini ilave edin. Sos koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
Fırın kabına önce makarnanın yarısını yayın. Üzerine kıymalı harcı dökün ve ardından kalan makarnayı ekleyin. Üzerine beşamel sosu dökün ve düzgünce yayın.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30-40 dakika pişirin. Üstü altın rengini aldığında fırından çıkarın.
Pastitsioyu fırından çıkardıktan sonra birkaç dakika dinlendirip dilimleyerek sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Servis Önerisi
Pastitsio'nun zengin ve doyurucu yapısını dengelemek için taze ve hafif bir salata iyi bir eşlikçi olabilir. Zeytinyağlı bir roka, domates ve salatalık salatası veya Yunan usulü bir horiatiki salata (domates, salatalık, beyaz peynir ve zeytin) servis edebilirsiniz.
Pastitsio'nun üzerine biraz daha rendelenmiş parmesan veya kaşar peyniri serpiştirerek daha yoğun bir peynir tadı elde edebilirsiniz.

Püf Noktası
Makarnayı haşlarken biraz daha diri bırakmak, fırında pişerken yumuşamaması için önemlidir
Beşamel sosu yaparken pürüzsüz bir kıvam elde etmek için bir çırpıcı kullanarak topaklanmasını engelleyebilirsiniz. Sosun koyulaşması için yavaşça süt eklemeye dikkat edin.
Pastitsioyu fırına koyduktan sonra üstü altın rengi olana kadar pişirin, böylece hem lezzetini hem de kıvamını en iyi şekilde alacaktır.
Pastitsioyu fırından çıkarıp 5-10 dakika dinlendirmek, keserken dağılmamasını sağlar ve lezzetlerin daha iyi birleşmesini sağlar.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



aLinti

__________________

Kulun Adaleti Şaşar Ama ALLAH´in Adaleti Şaşmaz..

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık