IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sevda

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 21 Temmuz 2013, 21:01   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bliny - Rus Mutfağı




Bliny - Rus Mutfağı


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


içindekiler

  • 3 çorba kaşığı sıcak su
  • 15 gr taze maya (veya 2 silme çay kaşığı kuru maya)
  • 40 gr kara buğday unu
  • 11 çorba kaşığı (100 gr) un
  • 1,5 bardak ılık süt
  • 2 adet yumurta sarısı
  • Tuz
  • Yarım çay kaşığı şeker
  • 100 gr tereyağı (erimiş)
  • 1 bardak krema (ekşimik)
  • 2 adet yumurta akı
  • Havyar, füme som balığı veya ringa balığı filetosu



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


hazırlanışı

  • Suyu küçük bir kaba koyun ve mayayı karıştırın. Maya köpürünceye kadar 5-10 dakika bekletin.
  • Kara buğday ununun yarısı ile normal unu birbirine karıştırın. Unun ortasında bir havuzcuk açın ve maya ile ılık sütün yarısını bu havuzcuğa dökün.
  • Unu yavaş yavaş karıştırarak pütürsüz, suluca bir hamur hazırlayın. Kabın üstünü bir peçete ile örterek 3 saat ya da hamur iki mislini buluncaya kadar ılık bir yerde dinlendirin.
  • Sonra hamurun içine geriye kalan kara bugday ununu katın ve 2 saat daha dinlendirin.
  • Dinlendirdiğiniz hamurun içine yavaş yavaş sütü, yumurta sarısını, tuzu, şekeri, 1 çorba kaşığı erimiş tereyağını ve 1 çorba kaşığı kremayı karıştırın.
  • Yumurta akını katılaşıncaya kadar çırpın, sonra hamura karıştırın. Hamurun yine üstünü örtün ve 30 dakika dinlendirin.
  • Tavayı erimiş yağla yağlayın ve kızdırın. Her biri yaklaşık 2 çorba kaşığı miktarda olmak üzere 2 ya da 3 gözlemeyi tavanın içine atın ve kızartın.
  • Gözlemelerin altı kızarınca çevirin, öteki yüzünü de altın sarısı oluncaya kadar kızartın. Geri kalan hamuru da aynı şekilde kızartın.
  • Tereyağı ile kremayı küçük bir kasede karıştırın ve gözlemeyle birlikte servis yapın.
  • Gözlemelerin üstünü havyar, füme som balığı veya ringa filetosu ile süsleyin. Afiyet olsun..
Alıntılar


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Van Yöre Mutfağı Ecrin Doğu Anadolu Bölgesi 0 13 Kasım 2011 11:28
Denizli Mutfağı Ecrin Ege Bölgesi 0 17 Eylül 2011 16:03
Batman Mutfağı Ecrin Güneydoğu Anadolu Bölgesi 0 31 Ağustos 2011 18:04
Erzincan Mutfağı Sim Doğu Anadolu Bölgesi 0 18 Ağustos 2011 05:53