Sevda | 21 Temmuz 2013 21:02 | Japon Güneşi Yemek Tarifi - Japon Mutfağı Japon Güneşi Yemek Tarifi - Japon Mutfağı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler - 1 kg kemiksiz kuzu kuşbaşı
- 1 paket mantar, küp doğranmış
- 2 adet patlıcan
- 2 adet yufka
- yoğurt
Tarif - Eti tavaya alın, saldığı suyunu çekene kadar az miktarda sıvıyağ ilavesi ile pişirin. (soğan vs. ilave etmeden kavurma gibi pişsin.)
- Mantarı da ayrı bir tavada pişirip et ile harmanlayın.
- Patlıcanları küp doğrayıp tuzda bekletin ve sıvıyağda kızartın.
- Yufkaları mümkün olan en dar üçgenlere kesip (8-12 adet arası) aralarına herhangi bir şey sürmeden bir pipet yardımıyla sarın.
- Uçlarını suyla ıslatıp kapatın ve sıvıyağda kızartın. (böylece içi boş sigara börekleri elde edin.)
- Yuvarlak bir servis tabağının en altına mantar ve eti, ikinci kata patlıcanları yayın. Üzerlerine yufkaları güneş ışınları gibi dizin.
- Ortasını açıp sarımsaklı veya sade yoğurt koyarak servis yapın. Afiyet olsun..
Alıntılar |