21 Temmuz 2013, 21:02
#1 Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Japon Güneşi Yemek Tarifi - Japon Mutfağı
Japon Güneşi Yemek Tarifi - Japon Mutfağı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 1 kg kemiksiz kuzu kuşbaşı 1 paket mantar, küp doğranmış 2 adet patlıcan 2 adet yufka yoğurt Tarif Eti tavaya alın, saldığı suyunu çekene kadar az miktarda sıvıyağ ilavesi ile pişirin. (soğan vs. ilave etmeden kavurma gibi pişsin.) Mantarı da ayrı bir tavada pişirip et ile harmanlayın. Patlıcanları küp doğrayıp tuzda bekletin ve sıvıyağda kızartın. Yufkaları mümkün olan en dar üçgenlere kesip (8-12 adet arası) aralarına herhangi bir şey sürmeden bir pipet yardımıyla sarın. Uçlarını suyla ıslatıp kapatın ve sıvıyağda kızartın. (böylece içi boş sigara börekleri elde edin.) Yuvarlak bir servis tabağının en altına mantar ve eti, ikinci kata patlıcanları yayın. Üzerlerine yufkaları güneş ışınları gibi dizin. Ortasını açıp sarımsaklı veya sade yoğurt koyarak servis yapın. Afiyet olsun.. Alıntılar