IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 23 Ağustos 2013, 17:17   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Etli Tortilla Kızartması (Meksika Mutfağı)





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler:

200 gram antrikot
200 gram tavuk göğsü
1 çay bardağı eritilmiş margarin
1 adet piyazlık doğranmış soğan
1’er adet kıyılmış dolmalık biber ve
kırmızı biber
Yarım doğranmış domates
1 çorba kaşığı domates salçası
1’er çay kaşığı kekik ve kimyon
6 gram tavuk bulyon
1 diş sarmısak
3 adet tortilla ekmeği
1 su bardağı sıvıyağ
100 gram cheddar peyniri
Yarım çay bardağı enchilade sos
Yarım çay bardağı ranchera sos

Enchilade sos için:

1 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı margarin
3 çorba kaşığı un
Yarım su bardağı su
1 tatlı kaşığı chili powder
10 gram tavuk bulyon
Yarımşar çay kaşığı tuz, kimyon
ve kekik
1 adet kıyılmış sarmısak

Ranchera sos için:

1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı eritilmiş margarin
Yarım çay bardağı su
1 tatlı kaşığı domates salçası
Yarımşar çay kaşığı kimyon,
beyazbiber, kekik
5’er gram tavuk ve et bulyon
Yarım doğranmış domates
Yarım kıyılmış sarmısak
1/4 kıyılmış soğan

Servis için:

Arus pilavı (tavuklu taco
tarifinde verilmiştir)
Barbunya püresi
Sour cream (tavuklu taco tarifinde
verilmiştir)

Barbunya püresi için:

Yarım su bardağı barbunya
Yeteri kadar su
Yarım diş sarmısak
1/4 kıyılmış soğan
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı beyazbiber, tuz

Etli Tortilla Kızartması Yapılışı:

ENCHILADE sos için margarini eritip salçayı kavurun. Un ekleyip, kavurmaya devam edin. Su ilave edin. Kalan malzemeyi ekleyip, kaynatın. Süzgeçten geçirin. Ranchera sos için unu margarinde kavurun. Su ekleyip, kaynatın. Salça, baharatlar ve bulyonları ilave edip,kaynamaya bırakın. Domates, sarmısak ve soğanı ekleyip, iyice kaynatın. Servis yaparken kullanacağınız barbunya püreyi hazırlamak için yarım su bardağı barbunyanın üzerini geçecek kadar su ekleyip, haşlanmaya bırakın. Yarım diş sarmısak ve kıyılmış soğan ekleyip haşlayın. 1 çorba kaşığı sıvıyağ, 1 çay kaşığı beyazbiber ve tuz ilave edin. Mikserden geçirip, püre yapın. Antrikot ve tavuğu jülyen doğrayıp, ayrı tencerelerde margarinle soteleyin. Soğan ekleyip sotelemeye devam edin. Biberleri, ardından salçayı ilave edin. Domates ekleyip, her iki tencereye de 1 çorba kaşığı su, tavuk bulyon ve yarımşar diş sarmısak ilave edin. Baharatları ekleyip ocaktan alın. Tortillaları sıvıyağda 5-10 saniye kızartıp, kağıt havlu üzerine çıkarın. Tortillalardan birinin içine et, diğerinin içine tavuk, kalanın içine de 50 gram cheddar peyniri yerleştirin. İçlerine enchilade sos gezdirip, rulo şeklinde sarın. Üzerlerine ranchera sos dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, peynir eriyene dek pişirin. Arus pilavı, barbunya püresi ve sour cream sos ile servis yapın.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
etli, kızartması, meksika, mutfağı, tortilla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Meksika Usulü Biber Dolma - Meksika Mutfağı Sevda Dünya Mutfakları 0 21 Temmuz 2013 18:46
Chili Con Carne (Meksika Mutfağı) Zen Dünya Mutfakları 0 03 Şubat 2013 12:01
Meksika ve Meksika Coğrafyası Ezgi Genel Coğrafya 0 04 Temmuz 2012 17:34
Tortilla Noyan Makaleler 0 05 Haziran 2011 14:52
Erik kızartması (van) Sır Yöresel Yemekler 0 25 Ocak 2011 11:42