IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Ağustos 2013, 17:39   #1
Çevrimdışı
Sulama (Yunan Mutfağı)


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler

1 adet bütün tavuk
2 litre su, 1 adet limon
1 adet soğan, 3 adet yufka
Dilediğiniz miktarda tereyağı

Pilav için:

1 adet rendelenmiş soğan
2 çorba kaşığı su
4 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı baldo pirinç
1/4 su bardağı fıstık
1/4 su bardağı kuşüzümü
Tuz, karabiber
1 adet kesme şeker
2 su bardağı su
1 su bardağı tavuk suyu, tarçın

Sulama Yapılışı

Tavuğu derin bir tencereye yerleştirin. İki litre suyu ilave edin. Suyun içine ortadan ikiye kesilmiş bir adet limon ve soğanı ekleyin. Tavuk eti yumuşayana dek önce harlı, su kaynamaya başladığında ise kısık ateşte haşlayın. Bu arada pilavı hazırlayın. Bir adet rendelenmiş soğanı kısık ateş üzerinde, 2 çorba kaşığı suda haşlayın. Su iyice azaldığında 4 çorba kaşığı tereyağı ekleyin. Yağ eridikten sonra fıstıkları ilave edin. Rengi hafifçe sararmaya başladığında yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinçleri ekleyin. Karıştırarak, kavurun. Kuş üzümlerini ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. 1 adet kesme şeker ekleyin. Ardından bir su bardağı su ve iki su bardağı tavuk suyunu ilave edin. Önce harlı, sonra kısık ateşte pirinç taneleri yumuşayana dek pişirin. Pilavı ateşin üzerinden indirdikten sonra ortasına küçük bir çukur açın. Fındık büyüklüğünde bir tereyağı parçasını ekleyin. Pirinç taneleri ile üzerini örtün. Tarçın serpin. Tencerenin kapağını kapatıp, demlenmeye bırakın. Haşladığınız tavuğun kemikleri ve derisini temizleyin. Etini incecik didip, pilavla harmanlayın. İlk yufkayı hafifçe yağlanmış dikdörtgen şeklindeki cam bir fırın kabına, yufkanın kenarları kalıbın dışında kalacak şekilde yerleştirin. Yarım yufkayı da kalıbın içine yayın. Yufkaların üzerine sıcak et suyundan gezdirin. Tavuklu pilavı bir kat olacak şekilde yufkanın üzerine yayın. Tekrar yarım yufkayı yayın. Eritilmiş tereyağı, tavuksuyu ve tavuklu pilavdan ekleyip, malzemelerin hepsini bu şekilde tamamlayın (en üstte yarım yufka olmalı). Kalıbın kenarındaki yufkayı en üstteki yufkanın üzerine kapatın. Eritilmiş tereyağı ve tavuk suyunu gezdirin. Bir gün buzdolabında bekletin. Dilediğiniz büyüklükte dilimler kesin. Orta hararetli fırında yufkaların üzeri kızarana dek pişirin.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler

1 adet bütün tavuk
2 litre su, 1 adet limon
1 adet soğan, 3 adet yufka
Dilediğiniz miktarda tereyağı

Pilav için:

1 adet rendelenmiş soğan
2 çorba kaşığı su
4 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı baldo pirinç
1/4 su bardağı fıstık
1/4 su bardağı kuşüzümü
Tuz, karabiber
1 adet kesme şeker
2 su bardağı su
1 su bardağı tavuk suyu, tarçın

Sulama Yapılışı

Tavuğu derin bir tencereye yerleştirin. İki litre suyu ilave edin. Suyun içine ortadan ikiye kesilmiş bir adet limon ve soğanı ekleyin. Tavuk eti yumuşayana dek önce harlı, su kaynamaya başladığında ise kısık ateşte haşlayın. Bu arada pilavı hazırlayın. Bir adet rendelenmiş soğanı kısık ateş üzerinde, 2 çorba kaşığı suda haşlayın. Su iyice azaldığında 4 çorba kaşığı tereyağı ekleyin. Yağ eridikten sonra fıstıkları ilave edin. Rengi hafifçe sararmaya başladığında yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinçleri ekleyin. Karıştırarak, kavurun. Kuş üzümlerini ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. 1 adet kesme şeker ekleyin. Ardından bir su bardağı su ve iki su bardağı tavuk suyunu ilave edin. Önce harlı, sonra kısık ateşte pirinç taneleri yumuşayana dek pişirin. Pilavı ateşin üzerinden indirdikten sonra ortasına küçük bir çukur açın. Fındık büyüklüğünde bir tereyağı parçasını ekleyin. Pirinç taneleri ile üzerini örtün. Tarçın serpin. Tencerenin kapağını kapatıp, demlenmeye bırakın. Haşladığınız tavuğun kemikleri ve derisini temizleyin. Etini incecik didip, pilavla harmanlayın. İlk yufkayı hafifçe yağlanmış dikdörtgen şeklindeki cam bir fırın kabına, yufkanın kenarları kalıbın dışında kalacak şekilde yerleştirin. Yarım yufkayı da kalıbın içine yayın. Yufkaların üzerine sıcak et suyundan gezdirin. Tavuklu pilavı bir kat olacak şekilde yufkanın üzerine yayın. Tekrar yarım yufkayı yayın. Eritilmiş tereyağı, tavuksuyu ve tavuklu pilavdan ekleyip, malzemelerin hepsini bu şekilde tamamlayın (en üstte yarım yufka olmalı). Kalıbın kenarındaki yufkayı en üstteki yufkanın üzerine kapatın. Eritilmiş tereyağı ve tavuk suyunu gezdirin. Bir gün buzdolabında bekletin. Dilediğiniz büyüklükte dilimler kesin. Orta hararetli fırında yufkaların üzeri kızarana dek pişirin.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
mutfağı, sulama, yunan

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mangır Çorbası (Yunan Mutfağı) oneofgirl Dünya Mutfakları 0 23 Ağustos 2013 17:37
Kubeyde (Yunan Mutfağı) oneofgirl Dünya Mutfakları 0 23 Ağustos 2013 17:36
Savore (Yunan Mutfağı) oneofgirl Dünya Mutfakları 0 23 Ağustos 2013 17:35
Kalamar Akordeon (Yunan Mutfağı) oneofgirl Dünya Mutfakları 0 23 Ağustos 2013 17:31
Kuzu Etli Ebegümeci (Yunan Mutfağı) oneofgirl Dünya Mutfakları 0 23 Ağustos 2013 17:30