IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Letisya

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Kasım 2013, 12:51   #1
Çevrimdışı
Hacapuri


-- Sponsor Baglantı --


Genel Bilgiler
Kategori : Hamur İşi Tarifleri
Mutfak : Dünya Mutfağı
Porsiyon : 6
Hazırlanma : 60 dk
Pişirme : 40 dk
Malzemeler
- 1 Yemek kaşığı Fındık Yağı
- 3 Adet Kuru Soğan
- Kararında Kaşar Peyniri, Lor Peyniri
Hamuru İçin
- 1 Paket Maya
- 2 Su bardağı Süt
- Yarım Çay kaşığı Toz Şeker
- 1 Çay kaşığı Tuz
- 5 Adet Yumurta
- 1 Su bardağı Zeytinyağı
- Kararında Un
Hazırlanışı
1 cezve süt orta ocak ateşinde kaynatılır. Kaynadıktan sonra bir kaba konularak üzerine 1 bardak soğuk süt eklenir. İçerisine 1 paket maya ilave edildikten sonra 1 bardak zeytinyağı ilave edilir. Un konulurken 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığının ucu ile şeker konulur. Harç karıştırılırken alabildiği kadar un ilave edilir. Hamurun yumuşaklığı kulak memesi kıvamında olmalıdır. 5 adet yumurta orta ocak ateşinde su ile haşlanmaya bırakılır. Yumurtanın kıvamı katı(rafadan)olması gerekmektedir. Bu işlem hazır ekmek hamuru ile de yapılabilir. Hamur 20 dakika kadar dinlendirilir. 3 adet büyük boy kuru soğan soyulup temizlendikten sonra yarım ay şeklinde doğranır. Soğanlar 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilerek el ile yoğrulur. Yumurtalar soyularak yuvarlar olarak kesilir. Fırın tepsisi sıvıyağ ile yağlanır. Tuzla ovulan soğanların suyu sıkılır. Biraz kaşar biraz da lor peyniri rendeleyerek soğanlar ile karıştırılır. Peynirli soğanlara göz kararı çörekotu karıştırılarak el ile yoğrulur. Dinlendirilen hamur ikiye bölünerek fırın tepsisine yayılır. Hemen üzerine soğanlı harç ve kesilmiş yumurtalar da yayılarak eklenir. Hamurun üzeri kalan hamur ile kapatılır. Üzerine 1 adet yumurta akının içerisine 1 yemek kaşığı kadar fındık yağı eklenerek böreğin üzerine sürülür. Ardından üzeri çörek otu ile süslenerek fırına verilerek pişirilir. Fırın 180 derecede 40 dakika kadar pişirilir.
İçerdiği Vitaminler
A, B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12
Kalori Miktarı
Toplam Kalori Miktarı : 2692 Kcal
1 Porsiyondaki Kalori Miktarı : 449 Kcal
Doğal Beslenme
Bu yemekteki malzemeler şu anki mevsimde doğal olarak elde edilebilmektedir.
Genel Bilgiler
Kategori : Hamur İşi Tarifleri
Mutfak : Dünya Mutfağı
Porsiyon : 6
Hazırlanma : 60 dk
Pişirme : 40 dk
Malzemeler
- 1 Yemek kaşığı Fındık Yağı
- 3 Adet Kuru Soğan
- Kararında Kaşar Peyniri, Lor Peyniri
Hamuru İçin
- 1 Paket Maya
- 2 Su bardağı Süt
- Yarım Çay kaşığı Toz Şeker
- 1 Çay kaşığı Tuz
- 5 Adet Yumurta
- 1 Su bardağı Zeytinyağı
- Kararında Un
Hazırlanışı
1 cezve süt orta ocak ateşinde kaynatılır. Kaynadıktan sonra bir kaba konularak üzerine 1 bardak soğuk süt eklenir. İçerisine 1 paket maya ilave edildikten sonra 1 bardak zeytinyağı ilave edilir. Un konulurken 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığının ucu ile şeker konulur. Harç karıştırılırken alabildiği kadar un ilave edilir. Hamurun yumuşaklığı kulak memesi kıvamında olmalıdır. 5 adet yumurta orta ocak ateşinde su ile haşlanmaya bırakılır. Yumurtanın kıvamı katı(rafadan)olması gerekmektedir. Bu işlem hazır ekmek hamuru ile de yapılabilir. Hamur 20 dakika kadar dinlendirilir. 3 adet büyük boy kuru soğan soyulup temizlendikten sonra yarım ay şeklinde doğranır. Soğanlar 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilerek el ile yoğrulur. Yumurtalar soyularak yuvarlar olarak kesilir. Fırın tepsisi sıvıyağ ile yağlanır. Tuzla ovulan soğanların suyu sıkılır. Biraz kaşar biraz da lor peyniri rendeleyerek soğanlar ile karıştırılır. Peynirli soğanlara göz kararı çörekotu karıştırılarak el ile yoğrulur. Dinlendirilen hamur ikiye bölünerek fırın tepsisine yayılır. Hemen üzerine soğanlı harç ve kesilmiş yumurtalar da yayılarak eklenir. Hamurun üzeri kalan hamur ile kapatılır. Üzerine 1 adet yumurta akının içerisine 1 yemek kaşığı kadar fındık yağı eklenerek böreğin üzerine sürülür. Ardından üzeri çörek otu ile süslenerek fırına verilerek pişirilir. Fırın 180 derecede 40 dakika kadar pişirilir.
İçerdiği Vitaminler
A, B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12
Kalori Miktarı
Toplam Kalori Miktarı : 2692 Kcal
1 Porsiyondaki Kalori Miktarı : 449 Kcal
Doğal Beslenme
Bu yemekteki malzemeler şu anki mevsimde doğal olarak elde edilebilmektedir.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
hacapuri

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık