IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Mayıs 2014, 15:34   #1
Çevrimdışı
Fıstıklı Turta (Fransız Mutfağından)


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

Hamur için: 8 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
Yarım limonun rendelenmiş kabuğu
1 tatlı kaşığı vanilya
9 çorba kaşığı un
Yarım su bardağı patates unu
Bir buçuk çorba kaşığı margarin

Krema için: 2 adet yumurtanın sarısı
Yarım su bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı vanilya
Dört buçuk çorba kaşığı un
1 su bardağı kaynar süt
250 gram oda sıcaklığında margarin
1 su bardağı çekilmiş tuzsuz antepfıstığı
1 su bardağı pudraşekeri
Şerbeti için: 1 su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı su
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
Süslemek için: Tuzsuz antepfıstığı

Fıstıklı Turta (Fransız Mutfağı) Yapılışı

Hamur için derin bir kasede 4 adet yumurta sarısı, 4 adet yumurta, tozşeker, rendelenmiş limon kabuğu ve vanilyayı, boza kıvamına gelene dek 10-15 dakika çırpın. Elenmiş un ve patates ununu ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırın. Eritilmiş ve soğutulmuş margarini katıp karıştırmaya devam edin. Hazırladığınız hamuru yağlanmış ve yağlı kağıtla kaplanmış orta büyüklükte yuvarlak bir kek kalıbının içine boşaltın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Piştikten sonra soğuması için bir kenara alın. Diğer yandan kreması için bir tencerede yumurta sarılarını, tozşeker ve vanilya ile birlikte iyice çırpın. Unu ilave edin ve karıştırın. Kaynar sütü ekleyin ve hızlı karıştırmaya devam edin. Tencereyi ocağın üstüne alın ve harlı ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar tahta bir kaşıkla karıştırarak pişirin. Soğuması için kremayı bir tepsiye boşaltın. Diğer yandan oda sıcaklığındaki margarini iyice çırparak, yumuşatın. Kremadan 1 çorba kaşığı alarak margarinin içine katıp, iyice yedirin. Tüm kremayı margarine katıp, malzemeler özleşene kadar karıştırın. Kremaya tuzsuz antepfıstığı ve pudraşekerini ekleyip bir kenara alın. Şerbet için tozşeker ve suyu bir tencereye alıp, kaynatın. Rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin ve bir taşım daha kaynatın. Soğuttuğunuz pandispanyayı enlemesine ortadan ikiye kesin. İki parçanın üzerine de bir fırça yardımıyla şerbeti sürün. Pandispanyanın bir katına kremanın yarısını yayıp, diğer katı üzerine kapatın. Kalan krema ile turtanın üzerini ve kenarlarını kaplayın. Tuzsuz antepfıstığı ile üzerini ve yanlarını süsleyerek servis yapın.

(Sofra)

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

Hamur için: 8 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
Yarım limonun rendelenmiş kabuğu
1 tatlı kaşığı vanilya
9 çorba kaşığı un
Yarım su bardağı patates unu
Bir buçuk çorba kaşığı margarin

Krema için: 2 adet yumurtanın sarısı
Yarım su bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı vanilya
Dört buçuk çorba kaşığı un
1 su bardağı kaynar süt
250 gram oda sıcaklığında margarin
1 su bardağı çekilmiş tuzsuz antepfıstığı
1 su bardağı pudraşekeri
Şerbeti için: 1 su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı su
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
Süslemek için: Tuzsuz antepfıstığı

Fıstıklı Turta (Fransız Mutfağı) Yapılışı

Hamur için derin bir kasede 4 adet yumurta sarısı, 4 adet yumurta, tozşeker, rendelenmiş limon kabuğu ve vanilyayı, boza kıvamına gelene dek 10-15 dakika çırpın. Elenmiş un ve patates ununu ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırın. Eritilmiş ve soğutulmuş margarini katıp karıştırmaya devam edin. Hazırladığınız hamuru yağlanmış ve yağlı kağıtla kaplanmış orta büyüklükte yuvarlak bir kek kalıbının içine boşaltın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Piştikten sonra soğuması için bir kenara alın. Diğer yandan kreması için bir tencerede yumurta sarılarını, tozşeker ve vanilya ile birlikte iyice çırpın. Unu ilave edin ve karıştırın. Kaynar sütü ekleyin ve hızlı karıştırmaya devam edin. Tencereyi ocağın üstüne alın ve harlı ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar tahta bir kaşıkla karıştırarak pişirin. Soğuması için kremayı bir tepsiye boşaltın. Diğer yandan oda sıcaklığındaki margarini iyice çırparak, yumuşatın. Kremadan 1 çorba kaşığı alarak margarinin içine katıp, iyice yedirin. Tüm kremayı margarine katıp, malzemeler özleşene kadar karıştırın. Kremaya tuzsuz antepfıstığı ve pudraşekerini ekleyip bir kenara alın. Şerbet için tozşeker ve suyu bir tencereye alıp, kaynatın. Rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin ve bir taşım daha kaynatın. Soğuttuğunuz pandispanyayı enlemesine ortadan ikiye kesin. İki parçanın üzerine de bir fırça yardımıyla şerbeti sürün. Pandispanyanın bir katına kremanın yarısını yayıp, diğer katı üzerine kapatın. Kalan krema ile turtanın üzerini ve kenarlarını kaplayın. Tuzsuz antepfıstığı ile üzerini ve yanlarını süsleyerek servis yapın.

(Sofra)
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
fransız, fıstıklı, mutfağından, turta

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Aşk Mutfağından Yalnızlık Tarifleri.. Sue Aşk ve Sevgi Köşesi 0 08 Temmuz 2012 20:01
Fransız Mutfağından > Acıbademli mokka Violent Tatlılar 0 20 Haziran 2012 21:03
İstanbul Fransız Kültür Merkezi'nde: Fransız Şansonları aLya Kültür ve Sanat 0 15 Kasım 2011 08:33
Ben erkeği mutfağından tanırım! Hayal Ah Erkekler 1 20 Nisan 2010 10:26
Portakallı Fıstıklı Turta YapraK Tatlılar 0 27 Aralık 2009 07:22