Lübnan Mutfağı'ndan Cevizli Mamul Tarifi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler 1 su bardağı irmik Yarım su bardağı eritilip soğumuş margarin Yarım su bardağı un 1/3 su bardağı sıcak su İçi için: 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi Yarım su bardağı tozşeker 1 çay kaşığı tarçın 2 çorba kaşığı gülsuyu Üzerine: Pudraşekeri Mamul Cevizli Yapılışı Hamur için derin bir kasede irmik, margarin, un ve suyu iyice yoğurun. Hamuru 1 saat dinlendirin. Diğer taraftan içi için ceviz, tozşeker, tarçın ve gülsuyunu karıştırıp bir kenara alın. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Bir parçayı avucunuzun içinde açın ve ortasına cevizli iç harçtan koyup, yuvarlayın. Diğer hamur parçalarını da aynı şekilde hazırlayın. Hazırladığınız tatlıları yağlanmış fırın tepsisine dizin ve 1 saat dinlendirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına alıp, üzerine pudraşekeri serpin. sofra |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:12. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net