IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 31 Mayıs 2014, 11:06   #1
Çevrimdışı
Lübnan Mutfağı'ndan Cevizli Mamul Tarifi


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

1 su bardağı irmik
Yarım su bardağı eritilip soğumuş margarin
Yarım su bardağı un
1/3 su bardağı sıcak su
İçi için: 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
Yarım su bardağı tozşeker
1 çay kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı gülsuyu
Üzerine: Pudraşekeri

Mamul Cevizli Yapılışı

Hamur için derin bir kasede irmik, margarin, un ve suyu iyice yoğurun. Hamuru 1 saat dinlendirin. Diğer taraftan içi için ceviz, tozşeker, tarçın ve gülsuyunu karıştırıp bir kenara alın. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Bir parçayı avucunuzun içinde açın ve ortasına cevizli iç harçtan koyup, yuvarlayın. Diğer hamur parçalarını da aynı şekilde hazırlayın. Hazırladığınız tatlıları yağlanmış fırın tepsisine dizin ve 1 saat dinlendirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına alıp, üzerine pudraşekeri serpin.

sofra

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

1 su bardağı irmik
Yarım su bardağı eritilip soğumuş margarin
Yarım su bardağı un
1/3 su bardağı sıcak su
İçi için: 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
Yarım su bardağı tozşeker
1 çay kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı gülsuyu
Üzerine: Pudraşekeri

Mamul Cevizli Yapılışı

Hamur için derin bir kasede irmik, margarin, un ve suyu iyice yoğurun. Hamuru 1 saat dinlendirin. Diğer taraftan içi için ceviz, tozşeker, tarçın ve gülsuyunu karıştırıp bir kenara alın. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Bir parçayı avucunuzun içinde açın ve ortasına cevizli iç harçtan koyup, yuvarlayın. Diğer hamur parçalarını da aynı şekilde hazırlayın. Hazırladığınız tatlıları yağlanmış fırın tepsisine dizin ve 1 saat dinlendirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına alıp, üzerine pudraşekeri serpin.

sofra
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
cevizli, lübnan, mamul, mutfağından, tarifi

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İspanyol Mutfağı'ndan Gazpacho Tarifi Elysian Dünya Mutfakları 0 25 Mayıs 2014 13:03
İspanyol Mutfağı'ndan Paella Tarifi Elysian Dünya Mutfakları 0 25 Mayıs 2014 13:01
İtalyan Mutfağı'ndan Robespierre Tarifi Elysian Dünya Mutfakları 0 21 Mayıs 2014 10:18
İtalyan Mutfağı'ndan Gnocchi Tarifi Elysian Dünya Mutfakları 0 21 Mayıs 2014 10:08
İtalyan Mutfağı'ndan Biskotti Tarifi Elysian Dünya Mutfakları 0 21 Mayıs 2014 09:45