IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Ekim 2014, 22:16   #1
Çevrimdışı
Hint Mutfağı: Kashmiri Rogan Josh (Kaşmir Usulü Tavuk) Tarifi


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler


  • 1 kg kuşbaşı kuzu eti
    3 adet soğan
    4 adet domates
    (rendelenmiş ve doğranmış)
    1 su bardağı sıvıyağ
    Yarım çay
    kaşığı kakule
    2 adet karanfil
    2 adet defne yaprağı
    1 çay kaşığı toz tarçın
    3 diş sarmısak, tuz
    1 çay kaşığı zencefil
    1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
    1 çay kaşığı toz kişniş
    1 çay kaşığı toz zerdeçal
    Yarım su bardağı yoğurt


Kashmiri Rogan Josh (Kaşmir Usulü Tavuk) Yapılışı


DOMATESLERİN yarısını rendeleyip diğer yarısını da kup kup doğrayın. Kuzu etini yıkayın. Ya.ı kalın tabanlı bir tavada kızdırın. Kakule, karanfil, defne yaprağı, tarcın ve halka doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar karıştırarak soteleyin. Kuzu etini ekleyip 10 dakika kadar pişirmeye devam edin. Zencefille ezilmiş sarmısakları karıştırıp tavaya ekleyin. 5 dakika daha pişirin.Toz baharatları ekleyip 2-3 dakika soteleyin. Daha sonra domatesleri ekleyip pişirmeye devam edin. Son olarak yoğurdu ekleyip karıştırın. Uzerine 1 su bardağı su ekleyip kuzu eti pişene kadar pişirmeye devam edin. Son olarak tuzunu ayarlayın ve pilav ile servis yapın.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler


  • 1 kg kuşbaşı kuzu eti
    3 adet soğan
    4 adet domates
    (rendelenmiş ve doğranmış)
    1 su bardağı sıvıyağ
    Yarım çay
    kaşığı kakule
    2 adet karanfil
    2 adet defne yaprağı
    1 çay kaşığı toz tarçın
    3 diş sarmısak, tuz
    1 çay kaşığı zencefil
    1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
    1 çay kaşığı toz kişniş
    1 çay kaşığı toz zerdeçal
    Yarım su bardağı yoğurt


Kashmiri Rogan Josh (Kaşmir Usulü Tavuk) Yapılışı


DOMATESLERİN yarısını rendeleyip diğer yarısını da kup kup doğrayın. Kuzu etini yıkayın. Ya.ı kalın tabanlı bir tavada kızdırın. Kakule, karanfil, defne yaprağı, tarcın ve halka doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar karıştırarak soteleyin. Kuzu etini ekleyip 10 dakika kadar pişirmeye devam edin. Zencefille ezilmiş sarmısakları karıştırıp tavaya ekleyin. 5 dakika daha pişirin.Toz baharatları ekleyip 2-3 dakika soteleyin. Daha sonra domatesleri ekleyip pişirmeye devam edin. Son olarak yoğurdu ekleyip karıştırın. Uzerine 1 su bardağı su ekleyip kuzu eti pişene kadar pişirmeye devam edin. Son olarak tuzunu ayarlayın ve pilav ile servis yapın.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
hint, josh, kashmiri, kaşmir, mutfağı, rogan, tarifi, tavuk, usulü

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hint Mutfağı: Samosa Tarifi AngeL Dünya Mutfakları 0 05 Ekim 2014 22:15
Hint Mutfağı: Kashmiri Pulao Tarifi AngeL Dünya Mutfakları 0 05 Ekim 2014 22:14
Hint Mutfağı: Gajjar Ka Halwa (Hint Mutfağı) Tarifi AngeL Dünya Mutfakları 0 05 Ekim 2014 22:12
Hint Mutfağı: Baharatlı Tavuk Budu Tarifi AngeL Dünya Mutfakları 0 05 Ekim 2014 22:11
Masala Baharatlı Tavuk Rosto (Hint Mutfağı) oneofgirl Dünya Mutfakları 0 23 Ağustos 2013 17:11